Στάικος: «Ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες ο Βόλος»

AURA TEO
red nose1

Σε καθεστώς πίεσης βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά τα τελευταία αποτελέσματα, όπως δήλωσε ο κ. Στάικος, αλλά εξεδήλωσε για μία ακόμα φορά την πίστη του ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και στο τέλος η ομάδα θα πάρει αυτό που πρέπει, ενώ στάθηκε και στο τρίπτυχο κόσμος, διοίκηση ποδοσφαιρικό τμήμα που δεν πρέπει να χάσει τη συνοχή του, γιατί αυτή η συνοχή και ενότητα έσωσε πέρυσι την ομάδα.

«Είχαμε ένα παιχνίδι κυπέλλου με το μοναδικό ζευγάρι σουπερ λιγκ. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ποιοτική ομάδα με καλούς παίκτες. Σίγουρα θέλαμε να προκριθούμε και να επιστρέψουμε σε καλύτερες εμφανίσεις από τις δύο προηγούμενες. Μπορώ να πω ότι έχουμε ξαναδεί ένα τέτοιο σενάριο παιχνιδιού και πέρυσι, δηλαδή να μην έχουμε την απαιτούμενη ενέργεια στο α’ ημίχρονο, αλλά είχαμε τον έλεγχο και κάποιες φάσεις. Πετύχαμε και ένα γκολ που δεν μέτρησε. Και μετά με την πρώτη επίσκεψη δεχτήκαμε γκολ και καπάκι το δεύτερο που μας επηρέασε μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου.

Στο β’ προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, να πιέσουμε περισσότερο. Κάποιες φορές το καταφέραμε, το γκολ της μείωσης του σκορ ήρθε αργά και δεν προλάβαμε να στείλουμε το ματς στην παράταση.

Η ομάδα είναι σε καθεστώς πίεσης μετά τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά πιστεύω πολύ ότι στο τέλος η ομάδα θα είναι αυτή που πρέπει. Το τόνισα από τις πρώτες μας συνεντεύξεις, όταν όλοι έλεγαν καλά λόγια, εγώ επισήμαινα ότι η ομάδα μας δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι πιο ψηλά απ’ αυτό που πρέπει να μάχεται κάθε εβδομάδα και μάλιστα να έχει μία σοφή μαχητικότητα και όχι να παρασυρόμαστε. Αυτό πρέπει να το ελέγξουμε. Μόνο με προπόνηση, πίστη και το αγωνιστικό τμήμα προσηλωμένο στη δουλειά, είναι το μυστικό που μας έδωσε και πέρυσι αυτό που αξίζαμε. Το μόνο γιατρικό είναι η σκληρή δουλειά».

Για το αν χάνεται η αυτοσυγκέντρωση και αν υπάρχει νευρικότητα: «Μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ με φανατικό κοινό, που την επόμενη μέρα είναι επηρεασμένο στην καθημερινότητά του από το αποτέλεσμα που θα φέρουμε εμείς και το καταλαβαίνουμε. Είναι μία πίεση που τη νιώθουν οι ποδοσφαιριστές, αλλά δεν θα έπρεπε να μας επηρεάζει. Πρέπει να το προσέξουμε. Είναι μία περίοδος που έχει επηρεάσει τη θετική αύρα που υπήρχε στο ξεκίνημα της φετινής προσπάθειας. Πιστεύω θα επιστρέψει. Αν δουλέψουμε σωστά και συγκεντρωμένα με ευθύνη απέναντι στον κόσμο και τη διοίκηση και θα τα καταφέρουμε. Το πιστεύω πραγματικά, γιατί έχουμε ξαναβρεθεί σ’ αυτή τη θέση, αλλά οι παίκτες έδειξαν αντίδραση και όλοι μας μία ψυχραιμία που αρμόζει στην ομάδα. Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας, να μη σκεφτόμαστε πολύ και να δουλεύουμε».

Για την 3η χρονιά εκτός κυπέλλου από νωρίς: «Δεν θα κρυφτώ, είναι αποτυχία. Την πρώτη χρονιά ως βοηθός εδώ, αποκλειστήκαμε από την Λάρισα , πέρυσι αποκλειστήκαμε από την ΑΕΚ σε παιχνίδι με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Φέτος παίζαμε στην έδρα μας, το θέλαμε όλοι πολύ δεν προκριθήκαμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι και δεν είναι επιτυχία αυτό, εννοείται».

Για το ότι είναι ακίνδυνη επιθετικά η ομάδα: «Δεν συμφωνώ, δεν είχε περισσότερες ευκαιρίες σήμερα ο Βόλος, ούτε ο ΠΑΟ δεν είχε. Εν μέρει να συμφωνήσω στο ότι παρουσιάζουμε όχι ίσως δυστοκία, αλλά θα πρέπει να έχουμε πιο ορθολογικές επιθέσεις. Χρειάζεται πιο καθαρό μυαλό στο τελευταίο 1/3 του γηπέδου, θέλει υπομονή, ισορροπία να κάνεις πιο λίγες μεν, αλλά πιο ουσιαστικές ευκαιρίες και προϋποθέσεις».

Για τους παίκτες που έκαναν τη διαφορά πέρυσι, αλλά όχι ακόμα φέτος και αν θα χρειαστεί ενίσχυση η ομάδα τον Ιανουάριο: «Οι ίδιοι οι παίκτες έχουν βγει μπροστά έχουν καλή απόδοση, έχουν δώσει και την ψυχή τους για την ομάδα, δεν είναι απλά επαγγελματίες και δεν το λέω να τους υποστηρίξω. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι απλά μία ΑΕ, αλλά είναι κάτι παραπάνω. Οι παίκτες έβγαλαν και συναίσθημα. Να κρατήσουμε το ξεκίνημα της σεζόν που είχαμε καλύτερη εικόνα και θετική ενέργεια. Έλεγα κάποιες φορές να μην έχουμε έπαρση, δηλαδή πολλές φορές τοποθετούμε την ομάδα άλλοτε από αγάπη και άλλοτε από θέληση, ψηλότερα απ’ ό,τι είναι έτοιμη να φτάσει και με το πρώτο ‘άσχημο’ αποτέλεσμα δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση. Αυτό θέλει προσοχή πρώτα από εμάς. Πρέπει να μην επηρεάζονται οι παίκτες και να το προσπαθήσουμε όλοι μέσα στα αποδυτήρια. Γνωρίζω την ευθύνη απέναντι στον σύλλογο και θα τα καταφέρουμε».

Για τις εύκολες κάρτες που παίρνουν οι παίκτες και αν είναι αποτέλεσμα της πίεσης: «Για τις κάρτες απλά συμβαίνει κι άλλες ομάδες παίρνουν κάρτες. Πέρυσι μας έλεγαν ότι δεν δεχόμαστε κάρτες. Η πίεση ως ένα όριο. Για να είμαστε στον ΠΑΣ Γιάννινα πρέπει να αντέχουμε την πίεση και αυτό ισχύει για όλους. Πρέπει να επανέλθουμε όμως στα καλά αποτελέσματα, γιατί δεν αρκεί να έχουμε επίγνωση της κατάστασης. Πιστεύω στην ομάδα και τους ποδοσφαιριστές και θα πάμε εκεί που μας αξίζει. Όλοι θέλουν το καλύτερο για τον ΠΑΣ. Πιστεύετε ότι ένας προπονητής δεν θέλει κι αυτός το καλύτερο; Ποτέ δεν πετούσα στα σύννεφα, φοβόμουν τα καλά λόγια μετά το 3-0 με την Κηφισιά. Εκεί είναι το μυστικό, στο πως θα διαχειριστούμε τις δικές μας πεποιθήσεις και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά. Θα έρθουν καλύτερες αποδόσεις και θα έχουμε αξιοπρεπή δρόμο. Ο κόσμος είναι πικραμένος τώρα, αλλά στο τέλος μας απένειμε τα εύσημα πέρυσι για την αξιοπρεπή πορεία και όχι για τη θέση που τερματίσουμε».

Για τα πυρά που δέχεται ο ίδιος προσωπικά: «Γενικά ο προπονητής είναι μία θέση ευθύνης. Στον ΠΑΣ σημαίνει μεγαλύτερη ευθύνη, αυτός θα δεχτεί την κριτική και τα πυρά. Το έζησα και πέρυσι και κατανοώ τον κόσμο. Όταν μία ομάδα έχει ήττες στην έδρα της, ο προπονητής είναι ο πρώτος που θα δεχτεί κριτική. Η κριτική που δεχόμαστε είναι μέρος του παιχνιδιού. Θα διάλεγα κάτι άλλο αν δεν άντεχα την κριτική. Δεν θέλω, όμως, να μιλάω σε α’ ενικό. Προσπαθώ από την πρώτη μέρα. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα ακόμα και την ψυχή μας και πρώτος εγώ».

Για τη στήριξη που είχε πέρυσι από τον εκλιπόντα πρόεδρο και την πίεση που απορροφούσε εκείνος και αν αισθάνεται την ίδια στήριξη και φέτος: «Δεν έχω αισθανθεί κάτι διαφορετικό. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ιστορικά και όσο υπάρχει η οικογένεια Χριστοβασίλη στηρίζει. Θα σας πω ότι δεν το βλέπω έτσι, ως στήριξη. Ούτε πέρυσι εκμεταλλεύτηκα τη στήριξη του προέδρου. Πιστεύω στη δουλειά και σ’ αυτό που κάνουμε, έχω πείσμα, τόσο μεγαλύτερο στις δυσκολίες, δεν στέκομαι πάνω σε καμία στήριξη. Η μοίρα του προπονητή είναι αυτή. Μπορεί να είσαι μία μέρα ή μπορεί και 10 χρόνια σε μία ομάδα».

Για το δέσιμο κόσμου-διοίκησης-ποδοσφαιρικού τμήματος και μήπως είναι κατάλληλη στιγμή να έρθει σε πιο στενή επαφή η διοίκηση με τον κόσμο: «Πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε πράγματα, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα βρούμε τις απαντήσεις. Πέρυσι ήταν μία δύσκολη κατάσταση για την ομάδα, το τρίπτυχο κόσμος, διοίκηση-ποδοσφαιρικό τμήμα είχε τριγμούς, πέρασε από διακυμάνσεις, σίγουρα δεν ήταν εύκολη η περίπτωσή μου, οπότε ο πρώτος που θα δεχόταν κριτική ήμουν εγώ. Δεν φταίει το κοινό γι’ αυτό. Προς το τέλος όμως γίναμε ένα, κόσμος, διοίκηση και αγωνιστικό τμήμα. Το ξεκίνημά μας φέτος ήταν συνέχεια του περσινού τελειώματος. Με το πρώτο όχι καλό αποτέλεσμα, όντως επανέρχεται μία ‘γκρίνια’ και μία πίεση, το μυστικό είναι να μη χαλάσει το τρίπτυχο. Σίγουρα πάνω στα νεύρα και την απογοήτευση θα ακουστούν πολλά, αλλά πρέπει να είναι μάθημα αυτό που έγινε πέρυσι. Το ότι βγήκαμε 9οι ήταν απόρροια του δεσίματος και όχι από φαεινές ιδέες του προπονητή ή τις περίτεχνες ενέργειες ενός παίκτη.

Τα υπόλοιπα δεν άπτονται στη δική μου ευθύνη (σ.σ. για το αν θα μιλήσει κάποιος από τη διοίκηση).  Περιμένουμε σύντομα τα γήπεδα προπόνησης μετά από χρόνια και είναι σημαντικό αυτό. Θα δουλέψουμε απερίσπαστα εκεί, θα ψάξουμε λύσεις και θα φτιάξουμε πάλι μία ομάδα που θα παίρνει αποτελέσματα, για να επιστρέψει έτσι και πάλι το χαμόγελο στους φιλάθλους μας. Πρέπει να πρυτανεύσει λογική, ηρεμία, καθαρό μυαλό πίστη και υπομονή».

Δείτε το βίντεο των όσων είπε ο κ. Στάικος

Πηγή: super-fm

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts