Μπαλτάκος: Δεν μπορούσαμε να επέμβουμε για Ηρακλή – Τι είπε για ΑΣΑ και Αλμωπό

AURA TEO
red nose1

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε σε ιστοσελίδα της Ημαθίας (sportsfan) και αναφέρθηκε στη διαιτησία, στην Εθνική ομάδα, το «μητρώο», τα γήπεδα και στην περίπτωση του Ηρακλή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Το σχόλιό του για το ξεκίνημα της σεζόν και για το ποδόσφαιρο της Ελλάδας: «Καταρχάς το ερασιτεχνικό είναι ο πυλώνας, στον οποίο στηρίζεται όλο το ποδόσφαιρο. Χωρίς ερασιτεχνικό δεν μπορεί να υπάρξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Επιπλέον, το ερασιτεχνικό είναι μαζικό άθλημα. Ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας θέλει να παίζει την Κυριακή ποδόσφαιρο κι αυτό είναι κάτι που μας ικανοποιεί. Φέτος ξεκινήσαμε σχετικά καλά, δεν είχαμε καθυστερήσεις, οπότε είμαι ευχαριστημένος. Και το επαγγελματικό έχει ξεκινήσει καλά, δεν έχουμε τις συνήθεις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, που είναι το μεγάλο του πρόβλημα. Βλέπω να έχουμε και πάλι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ούτως ώστε οι ομάδες μας να είναι έτοιμες για τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις».

Για την περίπτωση του Ηρακλή: «Για τον Ηρακλή είναι θέμα δικαστικής απόφασης, δεν μπορούμε να επέμβουμε. Είναι τακτικοί δικαστές και παίρνουν αυτοί τις αποφάσεις. Όπως ξέρετε, στην ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια, τα πειθαρχικά και τα δικαιοδοτικά όργανα είναι τακτικοί δικαστές, οπότε ούτε μπορούμε να παρέμβουμε, ούτε μας πέφτει λόγος».

Για την Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Αλμωπό Αριδαίας: «Αυτά συμβαίνουν, είναι εξατομικευμένες περιπτώσεις, συγκεκριμένων ομάδων… δεν είναι το σύνολο. Υπάρχουν κάθε χρόνο ομάδες που έχουν προβλήματα, δε νομίζω ότι αυτό αντικατοπτρίζει την εικόνα του συνόλου. Το ίδιο και με τον Αλμωπό Αριδαίας. Αφορά μια ομάδα, έχει τα δικά της προβλήματα… σχεδόν πάντα κάποια ομάδα σε κάποια κατηγορία έχει κάποιο πρόβλημα».

Για τα γήπεδα της Ελλάδας: «Τα γήπεδα είναι είτε δημοτικά είτε κρατικά, δεν ανήκουν ούτε στις ομάδες ούτε στην ΕΠΟ, όπως το ΟΑΚΑ. Τα γήπεδα της Ελλάδας, ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των δήμων, δεν μπορούμε να παρέμβουμε εμείς σε αυτό. Εμείς θα θέλαμε οι περιφέρειες να βοηθούν περισσότερο τις ομάδες μέσω γηπέδων. Αυτές είναι που έχουν τα χρήματα και θα πρέπει να έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν, ώστα τα γήπεδα σε κάθε νομό να βελιτώνονται συνεχώς ή να κατασκευάζονται νέα. Δεν μπορούν να το κάνουν οι ομάδες αυτό, δεν έχουν τους πόρους».

Για το μητρώο σωματείων της ΓΓΑ: «Η ΕΠΟ είναι πάντοτε και κάθετα αντίθετη με το μητρώο. Γι’ αυτό έχουμε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να ανατραπεί ο νόμος αυτός. Γιατί στην ουσία, δεν αφορά την ύπαρξη ενός μητρώου, το οποίο δεν έχουμε αντίρρηση. Το πρόβλημα είναι ότι μέσω του μητρώου, στην ουσία, το κράτος αδιοδοτεί τις ομάδες. Αυτό είναι πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία. Δηλαδή για να παίξει η ομάδα σε οποιδήποτε πρωτάθλημα, δίνει την άδεια το κράτος και όχι η Ομοσπονδία ή η τοπική Ένωση. Το πολεμάμε όσο δεν πάει άλλο, έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις μετά τις περσινές κινητοποιήσεις. Έχει βελτιωθεί, αλλά δεν έχει εξαλειφθεί. Ας έχει το κράτος το μητρώο, αλλά όχι σαν αδειοδότηση. Δεν είναι δυνατόν για να παίξει μια ομάδα σε ένα χωριό ή μια κωμόπολη να πρέπει να δίνει κάθε χρόνο έγγραφα. Αυτό είναι απαράδεκτο».

Για το αν σκέφτεται η ΕΠΟ να ενισχύσει οικονομικά τα σωματεία: «Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε στα σωματεία τα ίδια, γιατί ανήκουν στην τοπική Ένωση. Αυτό που κάνουμε εμείς και συμβαίνει και στη δική σας Ένωση της Ημαθίας με τον Μουρτζίλα Πρόεδρο, είναι να ενισχύουμε τις ΕΠΣ, ούτως ώστε να είναι υγιείς και αυτές με τη σειρά τους να ενισχύουν τα σωματεία. Γι’ αυτό και πέρσι, δόθηκε ένα ποσό 40.000 ευρώ από την ΕΠΟ σε κάθε Ένωση και πιστεύω θα γίνει κάτι αντίστοιχο. Όταν μια Ένωση είναι υγιής, όπως αυτή της Ημαθίας, η οποία είναι πολύ υγιής, τότε μπορεί να βοηθήσει τα σωματεία. Αυτή είναι η πολιτική της ΕΠΟ».

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts