Σοκάρει ο Κοντοές: «Να είστε έτοιμοι, θα έχουμε κι άλλη αυτοκτονία ποδοσφαιριστή»

AURA TEO
red nose1

Για την απώλεια του Νίκου Τσουμάνη μίλησε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στο sport24 ο Γιάννης Κοντοές

Όντας από τους πιο παλιούς Έλληνες παίκτες με μεγάλη “προϋπηρεσία” στη Super League και τις ελληνικές ομάδες, ο Γιάννης Κοντοές εκτός από το ότι αγαπάει και νοιάζεται για το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν διστάζει να εκθέσει δημόσια τα σοβαρά προβλήματα και τις παθογένειές του.

Μίλησε για τον ψυχολογικό βιασμό που υφίστανται τα νεαρά παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ με αφορμή την αυτοκτονία του Νίκου Τσουμάνη υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, υπάρχει και δηλώνει παρών, όσο κι αν επιλέγουμε να μην το βλέπουμε ή να το κρύβουμε κάτω από το χαλί:

Η απουσία Ελλήνων ποδοσφαιριστών από τις ομάδες είναι κάτι που αποθαρρύνει τους παίκτες μικρότερων ηλικιών στο να συνεχίσουν να ακολουθούν το ποδόσφαιρο, απογοητεύονται και ανησυχούν.

Για να μείνουν Έλληνες παίκτες στην Ελλάδα και να μείνουν οι καλοί παίκτες και να αποκτήσει αξία το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να μπουν κανόνες, να υπάρξουν ρόλοι και να μπει και ελεγκτικός μηχανισμός, ο οποίος θα είναι αξιοκρατικός και δεν θα έχει διακοσμητικό ρόλο.

Δεν υφίσταται ομάδα Α’ και Β΄ κατηγορίας, η οποία δεν έχει γήπεδο και προπονητικό. Φτάσαμε 2022 να λέμε “Α, φτιάχτηκε το γήπεδο της Χ,Ψ ομάδας”. Δεν γίνεται να ακούμε σε επίπεδο Super League 2 ότι δεν κατέβηκε η τάδε ομάδα γιατί δεν είχε έξοδα για το ταξίδι ή ότι παίζει χωρίς τερματοφύλακα.

Θα έχουμε κι άλλη αυτοκτονία, γνωρίζω παίκτη που του χρωστάνε οι ομάδες και είναι σε απόγνωση

Και όταν είναι το όνειρό σου να γίνεις ποδοσφαιριστής και να ασχοληθείς επαγγελματικά με το άθλημα, τότε μιλάμε για ψυχολογικό βιασμό.

Και πρέπει να θίξουμε κάτι ακόμα πολύ σημαντικό. Είχε βγει μία στατιστική έρευνα από τον ΠΣΑΠΠ με τις οφειλές ελληνικών ομάδων σε ποδοσφαιριστές ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, περίπου 25 εκατ. Πρόκειται για ένα ποσό που αν θέλουν μπορούν μέσα 2-3 χρόνια να το ελαχιστοποιήσουν ή και να το εξαφανίσουν.

Όταν γίνεται κάτι σοβαρό πέφτουμε όλοι πάνω και ενδιαφερόμαστε, αλλά μόλις περάσει η μπόρα το ξεχνάμε. Πριν λίγο χρονικό διάστημα είχαμε την αυτοκτονία ενός παίκτη. Γνωρίζω προσωπικά ότι θα ξαναέχουμε κι άλλη. Γνωρίζω από παίκτη που του χρωστάνε οι ομάδες ότι είναι σε απόγνωση.

Και θα έχουμε δεύτερο περιστατικό και πάλι όλοι θα ευαισθητοποιηθούν για λίγο. Θα έχουμε και δεύτερο περιστατικό, επειδή κάποιες ομάδες δεν του έχουν δώσει τα δεδουλευμένα του. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Super League 2: Αυτά είναι τα 8 χειραγωγημένα παιχνίδια σύμφωνα με τη Sportradar!

ΑΕΛ: Έτοιμη η έκθεση Αντωνίου – Αυτός ο παίκτης αποχωρεί

Βόλος: Ελεύθερη είσοδος στο τελευταίο ματς της σεζόν!

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts