Πήρε θέση η ΕΠΟ για τα στημένα παιχνίδια

AURA TEO
red nose1

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την ποινική έρευνα για παράνομο στοιχηματισμό στο ελληνικό ποδόσφαιρο που βρίσκεται σε εξέλιξη, δηλώνοντας έτοιμη να βοηθήσει τις αρχές με οποιονδήποτε τρόπο και εξηγώντας τις δικές της κινήσεις.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

“Σχετικά με τη διεξαγόμενη ποινική έρευνα για παράνομο στοιχηματισμό, όπως προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα.

  1. Εντός της ΕΠΟ λειτουργεί ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας, απαρτιζόμενη αποκλειστικά από τακτικούς δικαστές, η οποία είναι και η μόνη που διαθέτει πειθαρχική δικαιοδοσία (και όχι βεβαίως ποινική) επί υποθέσεων ποδοσφαιρικής ακεραιότητας
  2. Κάθε φορά που η ΕΠΟ λαμβάνει από την UEFA και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης, όπως η Sportradar A.G., εκθέσεις στοιχηματικής ανάλυσης ύποπτων αγώνων, τις αποστέλλει άμεσα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο και τους κανονισμούς της, στην Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ, τον Αθλητικό Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής
  3. Περαιτέρω, η ΕΠΟ διεξάγει ετησίως πενήντα σεμινάρια ενημέρωσης- πρόληψης του φαινομένου της χειραγώγησης αγώνων και e-learning tests σε ομάδες και τμήματα υποδομής ΠΑΕ, διαιτητές, μέλη δικαιοδοτικών οργάνων ΕΠΟ, εθνικές ομάδες, ενώ επιπροσθέτως έχει θέσει σε λειτουργία μία ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής εμπιστευτικών αναφορών στα πρότυπα των αντιστοίχων των FIFA και UEFA. Για όλα τα ανωτέρω και γενικότερα για το σκοπό της προάσπισης της ακεραιότητας η ΕΠΟ, δαπανά, ένα ποσό της τάξεως των 150.000 ευρώ ανά έτος.

Στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένη την υποχρεωτική μυστικότητα των ανακριτικών πράξεων που φέρονται να είναι ακόμη σε εξέλιξη, η ΕΠΟ είναι υποχρεωμένη εκ του νόμου να αναμένει επίσημη ενημέρωση από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές, όταν κάτι τέτοιο θα καταστεί δυνατό, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες της αρμοδιότητάς της. Ανεξαρτήτως αυτού, η ΕΠΟ, ο επίσημος φορέας λειτουργίας του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, δηλώνει πρόθυμη να βοηθήσει και να συνδράμει την εξελισσόμενη ποινική διαδικασία οποτεδήποτε και με κάθε δυνατό τρόπο, ούτως ώστε φαινόμενα και δραστηριότητες που στρέφονται κατά της ακεραιότητας του ποδοσφαίρου, όπως η χειραγώγηση αγώνων και ο παράνομος στοιχηματισμός να εξαλειφθούν πλήρως. Θεωρούμε προφανές ότι η Super League 1 και Super League 2 θα συστρατευθούν με την ΕΠΟ ούτως ώστε να διαλευκανθεί πλήρως το δυσώδες φαινόμενο της χειραγώγησης αγώνων, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη καταγγελία περί συμμετοχής ομάδων της Super League1 στην ποινικά κολάσιμη αυτή διαδικασία”.

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts