“Nα επανεξετάσει την έναρξη των δυο κατηγοριών που άφησε στον πάγο το κράτος!”

georgiadis regista
AURA TEO
red nose1

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα ως προς την έναρξη των δύο ακόμα επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου και δη της Football League, έχει επηρεάσει αρνητικά όλους τους συντελεστές της.

Ο προπονητής της Τρίγλιας, Κώστας Γεωργιάδης εξέφρασε την εύλογη ανησυχία, αναστάτωση καλύτερα, που επικρατεί σήμερα στην δεύτερη και τρίτη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, που δείχνουν να αντιμετωπίζονται κυριολεκτικά σαν «φτωχοί συγγενείς».

Αναλυτικά δήλωσε:

Με δεδομένη την συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων COVID στην χώρα και ειδικότερα στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την επιβολή ολοένα και πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, πιστεύετε ότι είναι πολυτέλεια να μιλάμε για την έναρξη της Football League και της Super League 2 ή είναι εφικτή, μια και οι αντίστοιχες κατηγορίες διεξάγονται κανονικά στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες;

Πραγματικά η χώρα μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη κατάσταση στον αγώνα ενάντια στον ιό. Υπάρχουν πολλές παραλείψεις και κενά στην οργάνωση του κράτους μας, κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά σε αυτή τη δύσκολη καμπή. Το Μάρτιο ο ιός μας προειδοποίησε, όμως δυστυχώς οι ιθύνοντες δεν προετοίμασαν το κράτος για το δεύτερο κύμα. Με γνώμονα αυτό πάρθηκαν αποφάσεις καταδικαστικές για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφού δύο κατηγορίες αυτού βρίσκονται σε καραντίνα, αφήνοντας χιλιάδες ποδοσφαιριστές και εκατοντάδες στελέχη (προπονητές, γυμναστές κτλ) ανενεργούς για ακόμα μια φορά.

Το θλιβερό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι δεν είναι ενωμένο. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που πάγωσε τις επαγγελματικές κατηγορίες και κράτησε ενεργή μόνο τη Super league 1. Μια πράξη άνευ λογικής. Αυτό το οποίο όμως με απογοητεύει είναι ότι δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο από την πλευρά των ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Πριν πολλά χρόνια στην Ισπανία οι ποδοσφαιριστές της δεύτερης κατηγορίας αντιμετώπισαν οικονομικά προβλήματα και τότε οι ποδοσφαιριστές της La liga αποφάσισαν ότι δεν θα αγωνιστούν, αν δεν λυθούν τα προβλήματα των συναδέλφων τους.

Το κράτος οφείλει να επανεξετάσει λοιπόν την έναρξη των δυο επαγγελματικών κατηγοριών που άφησε στον πάγο και μαζί με αυτό χιλιάδες οικογένειες!

Πόσο αρνητικά επηρεάζει την διάθεση ενός ποδοσφαιρικού τμήματος η τεράστια προσμονή και κυρίως η αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι; Γιατί καλό το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αλλά η σωστή ψυχολογία είναι απαραίτητη…

Με τις αποφάσεις αυτές μηδενίζονται τα πάντα. Παύουν να υπάρχουν βασικές αρχές προπονητικής, διαλύεται η οργάνωση και η δομή των ομάδων και κατ’ επέκταση όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά το βασικότερο, “σπέρνει” φόβο και ανασφάλεια στους ανθρώπους που ζουν από αυτό και τις οικογένειες τους. Ακόμα και οι σοβαροί άνθρωποι που επενδύουν σε αυτό το σαθρό ελληνικό ποδόσφαιρο με αυτές τις αποφάσεις που πήρε το ελληνικό κράτος είναι βέβαιο ότι απογοητεύονται και απομακρύνονται. Εάν δεν πάρουν απόφαση για την έναρξη των δυο επαγγελματικών κατηγοριών άμεσα, φοβάμαι πολύ ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο θα διαλυθεί

πηγή: mikriliga.com

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts