Ηρακλής: Όλα δείχνουν Γεωργιάδη για τη νέα σεζόν – Η ανασκόπηση του ίδιου

AURA TEO
red nose1

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Κώστας Γεωργιάδης έστειλε μήνυμα αναβαθμίσεων σε όλους τους τομείς, για ένα πιο ισχυρό και φιλόδοξο Ημίθεο την επόμενη χρονιά, με πλάνο εναρμονισμένο σε πρωταγωνιστικό ρόλο και χωρίς να αλλοιωθεί ο φετινός “κορμός”, που άφησε υποσχέσεις στο β΄ γύρο και πέτυχε γρήγορα τις στοχεύσεις. 

Ο προπονητής των “κυανόλευκων”, που είναι σε φάση αξιολόγησης του ρόστερ, έκανε λόγο για διεκδίκηση πιο υψηλού στόχου, αισιόδοξη επόμενη μέρα και οσμή πρωταθλητισμού, όπως αρμόζει στην ομάδα “προσθέτοντας δυναμική στη φετινή χρονιά του Ηρακλή”. 

 Αναλυτικά οι δηλώσεις του άλλοτε τεχνικού των Βέροιας στο City of Primo:

Για το θετικό φινάλε, με 6-0 επί του Αλμωπού Αριδαίας και το γεγονός οτι ο Ηρακλής είχε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στο Βορρά, με 51 γκολ ενεργητικό (61 είχε η πρωταθλήτρια Βέροια): “Ολοκληρώθηκε η φετινή χρονιά με έναν όμορφο τρόπο, με μια σταδιακή άνοδο της ομάδας μας. Γνωρίζουν όλοι πως ξεκίνησε το πρωτάθλημα αυτό για εμάς. Πόσο γρήγορα έπρεπε να ξεκινήσουμε κάτι, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είχαμε κάποιους στόχους δικούς μας, καταφέραμε πολύ γρήγορα να τους πετύχουμε. Και μάλιστα να υπάρχει παραγωγή καλού ποδοσφαίρου, κάτι που πρεσβεύει τόσο η ομάδα μας, όσο και εγώ ως προπονητής. Μου αρέσει να βλέπω την ομάδα μας να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να παράγει πολλές ευκαιρίες και ταυτόχρονα να παίρνει και τη νίκη. Ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη φετινή χρονιά και καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια δυνατή βάση για την επόμενη, αγωνιστική και μη. Αυτή την περίοδο αυτό δουλεύουμε. Να μπορέσουμε να βελτιώσουμε στο οργανωτικό και το λειτουργικό κομμάτι αρκετά πράγματα. Και βέβαια να γίνουν κάποιες αξιολογήσεις στο αγωνιστικό κομμάτι”.

 

AVvXsEhcbIiZqIvgx DbyEK GJVUMBzeTTlGen utGBBEFdNWzEsvKtsDEDcFH8ogt1aLHTA0CF cxYcX2gdXYAVkesXCdbYr3AsIhFVNisUv vunp2XK yHK1CdZkuy5TmTBZd4ZgUM9iLG2BFdnQ40LS0wjv8WYQT9eHnIEwKczRi7clMvITTmdpiBFNYo

 

Για μια σεζόν που έδειξε να έχει πολλά οφέλη για τον Ηρακλή σε αρκετούς τομείς, μια ομάδα που δεν “ένιωθε” από έδρες και έβαλε στο κλίμα υψηλών απαιτήσεων νεαρούς παίκτες, ακόμα και εκτός συνόρων, όπως οι Ματίας Τομάς, Γιουμπιτάνα, Νταμιάν Σίλβα, που έδειξαν να ανταποκρίνονται: “Αρχικά ο Ηρακλής ξεκίνησε ως ομάδα χωρίς δικαίωμα μεταγραφών, λόγω περιορισμών της μη αδειοδότησης. Κάποιες ομάδες επωφελήθηκαν στο τριήμερο και πήραν παίκτες, εμείς δε πήραμε κανέναν, ακολουθώντας το νόμο. Κρατήσαμε το νεαρό της ηλικίας μας, με ελάχιστους μεγάλους. Δημιουργήσαμε σύνολο που μέρα με τη μέρα, βδομάδα με τη βδομάδα, γινόταν καλύτερο και έφτασε να παράγει όλο και περισσότερο. Τα στατιστικά στοιχεία λένε την αλήθεια, βλέποντας και την εικόνα στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να καταλάβει οτι ο Ηρακλής φέτος αρχικά υπάρχει, υπήρχε και μάλιστα με μεγάλη δυναμική. Αυτό το κατάλαβε και ο κόσμος του Ηρακλή, που αρχικά ήταν πολύ επιφυλακτικός. Αν κοιταχτεί εκ των έσω, νομίζω οτι βγάζουν δικαίως ένα παράπονο. Τον δικαιολογώ, είναι ένας κόσμος ταλαιπωρημένος, δύσπιστος και αδικημένος. Ήθελε να δει πρώτα, για να πειστεί και να δώσει το παρών του στο γήπεδο. Νομίζω οτι πείστηκε φέτος και με την ποιότητα του ποδοσφαίρου και με τη δυναμική και όπως είπα στην αρχή της χρονιάς, με την καθαρή προσπάθεια. Ο Ηρακλής – δε συνηθίζεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στη Β΄ Εθνική – είναι μια πεντακάθαρη ομάδα, κατάφερε να μη λυγίζει από το κίνητρο του αντιπάλου. Ακόμα και σε μια περίοδο που το βαθμολογικό μας κίνητρο είχε εξασθενήσει, πετυχαίνοντας το στόχο μας, εμείς δείξαμε ιδιαίτερο ζήλο και καθαρή προσπάθεια. Δείξαμε ένα ποδόσφαιρο που δεν καταλάβαινε από έδρες, πήγαινε παντού να διεκδικήσει τη νίκη, ακόμα και όταν δεν παίρναμε αποτελέσματα και ανεξάρτητα από τον αντίπαλο”.

Για τις πολλές και βασικές απουσίες του δεύτερου γύρου, που δεν επηρέασαν την εικόνα και τα αποτελέσματα της ομάδας (Τότσκα, Κάκκο, Σγουρής, Ναπολιτάνο, Μ. Παπαστεριανός για αρκετό καιρό και για λιγότεροι οι Καρτσαμπάς, Παλαβράκης): “Δε τις χρησιμοποιήσαμε ποτέ ως άλλοθι τις απουσίες. Είναι μια φιλοσοφία ομάδας. Βλέπετε οτι δείχνουμε εμπιστοσύνη σε όλο το ρόστερ, ακόμα και στις πολλές άτυχες στιγμές. Πολλά χειρουργεία, όχι μυικούς τραυματισμούς. Η ομάδα ανταπεξήλθε, ακόμα και τα νεαρά παιδιά έδειξαν οτι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και μάλιστα πήραν πολλά θετικά αποτελέσματα με αυτές τις απουσίες”.

Για τις μικρές αποστάσεις βαθμολογικά, αφού ο Ηρακλής τερματίζει 7ος, αλλά απείχε μόνο 5 βαθμούς από την πρώτη τριάδα και επί της ουσίας δεν ήταν τόσο μακριά από το γκρουπ της κορυφής: “Χαριτολογώντας λένε οι παίκτες στα αποδυτήρια οτι με λίγες αγωνιστικές ακόμα θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε και το πρωτάθλημα. Για μια ομάδα όπως είναι ο Ηρακλής, το καλό της ξεκίνημα πάντα μετρά. Χρειάζεται για να μεγαλώσει τη δυναμική που έχει. Να μη ξεχνάμε όμως οτι το ξεκίνημά μας δεν ήταν ιδιαίτερα καλό, με τη βαθμολογική συγκομιδή. Για μένα είναι και λογικό, η ομάδα δημιουργήθηκε ίσως από το μηδέν να λέμε, αλλά ήταν από το… μείον! Πέρα από κάποια παιδιά που συνεργάστηκαν μαζί μου τα προηγούμενα χρόνια, που ήταν πολύ μικρός αριθμός, όλα τα άλλα ήταν καινούρια παιδιά. Πρώτη φορά ουσιαστικά γνώρισαν τον προπονητή τους και μπήκαν στη διαδικασία να σηκώσουν το βάρος αυτής της φανέλας. Ήθελε χρόνο αυτή η ομάδα, το κατάλαβε ο κόσμος, αλλά και οι παράγοντές μας. Και σε αυτό θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία, για τη διοίκηση της ομάδας, γιατί ακούω να πιστώνεται στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ αυτή η παρουσία της ομάδας. Η οποία δε ξέρω πόσο εύκολο θα ήταν για τον οποιονδήποτε να καταφέρει να την αναδείξει. Όμως αν θυμηθούμε τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας μας, ως ελληνική ποδοσφαιρική διοίκηση, με πέντε ισοπαλίες, την επόμενη αγωνιστική δεν θα υπήρχε ξανά ο προπονητής, σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Η διοίκηση έχοντας γνώση του ποδοσφαίρου, κατάλαβε οτι χρειάζεται χρόνο, για να μπορέσει να πατήσει η ομάδα στα πόδια της. Τον έδωσε το χρόνο και δικαιώθηκε και αυτή, με την πορεία της ομάδας. Δεν βρίσκουμε εμείς οι προπονητές τέτοιες διοικήσεις, ώστε να κατανοούν την αλήθεια της κατάστασης”.

 

AVvXsEjZmBnL85jPfg2LIYUA6LAT8TW0FRzTjCsu3PAcyBWu2X TGzD2tFOZos2aIDUFkYhQ3Y0AyZOrM84U3 4Gl eKU FXTQEwnPGfeT7q7J6HFEG8aQfX9RJEiTTc7HjPoArm45fb6ZmJpz2 B6IAiaHg0mmHmo ZUllu5NWR9WTIMmyIWfDH58JGSPOm

Για το σπάνιο στατιστικό, με 18 διαφορετικούς σκόρερ στα 32 ματς και τα 51 γκολ, δείγμα της δουλειάς σε βάθος, των πολλών λύσεων, του επιθετικού πλουραλισμού και αν και αυτό συνιστά παρακαταθήκη για καλύτερο αύριο: “Πετύχαμε τόσα τέρματα, με 18 διαφορετικούς σκόρερ και με διαφορετικούς τρόπους στο πώς πετυχαίναμε τα γκολ, αυτό για μένα δείχνει πάρα πολλά. Δείχνει οτι οι επιθετικές λύσεις ήταν πολλές. Ναι, είναι μια δικαίωση για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά θα πρέπει πολύ γρήγορα να ισορροπήσουμε τα συναισθήματά μας. Και να κατανοήσουμε το τι πετύχαμε με αλήθεια και σίγουρα έχει κάποια κενά. Έχει κομμάτια προς βελτίωση. Ποτέ δεν τελειώνει το κομμάτι της βελτίωσης, σε όλα τα πράγματα στη ζωή μας, αλλά στο ποδόσφαιρο ένα παραπάνω. Να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την αξιολόγηση γρήγορα και όχι βιαστικά, για να κερδίσουμε χρόνο, για να δημιουργήσουμε μια διαφορετική δυναμική. Να προσθέσουμε στη φετινή χρονιά τη δυναμική μας, την οποία πραγματικά ο Ηρακλής μπορεί να έχει και με τη συσπείρωση του κόσμου, που πραγματικά είναι σπουδαία για εμάς, να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε σε ένα ακόμα πιο υψηλό επίπεδο, έναν πιο υψηλό στόχο”.

Για τη φημολογούμενη συμφωνία ανανέωσης με τον Στράτο Ευγενίου (όπως δήλωσε στη mikriliga.com ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ) και τους συνεργάτες του και αν φαντάζει πλέον τυπικό το θέμα της παραμονής του: “Έχει γίνει μια επίσημη ουσιαστικά ανακοίνωση από τη διοίκηση προς εμένα και το τεχνικό τιμ οτι είναι πολύ ευχαριστημένοι και οτι θέλουν να συνεχίσουμε. Αυτό για μένα είναι πραγματικά μεγάλη τιμή σε αυτό το σύλλογο, να συμφωνήσουμε και να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας. Ουσιαστικά, έχουν μείνει κάποια πράγματα που πρέπει να συζητήσουμε επί της ουσίας, κυρίως για κομμάτια λειτουργικά και οργανωτικά, που όλοι μαζί οφείλουμε να βελτιώσουμε και να διορθώσουμε. Πραγματικά για να

μπορέσουμε να έχουμε μια οσμή πρωταθλητισμού, όπως αξίζει ακριβώς για τον Ηρακλή”.

AVvXsEiQNVFtdy7 227Ynpj16ww7VRsuJUwSXJDmTQeqOFxhPMirlfS3sHGZ7yUDHf0T4Q0Vxrp9gaGtLKdzJgVIGRomoL6ws E5RVI5NLPhuLQaru6YnQ2EuAJCYGQFqJAh0VkpBCfjWFfWiWBSebamsBrMhIctp7RJOouOCdQ34pG9F9Et osvvfjDFO7

Για το τρέχον πλάνο, με προπονήσεις ως το τέλος του μήνα, χωρίς δοκιμές και φιλικά, ταυτόχρονα με την επεξεργασία της έκθεσης εισηγήσεων για το τωρινό δυναμικό: “Πήραμε μια απόφαση το προπονητικό τιμ, σε συνεργασία με τη διοίκηση, ότι δε θα μπούμε σε διαδικασία φιλικών και δοκιμών, είναι μια φιλοσοφία δική μας. Θα μείνουμε σε προπονήσεις ως το τέλος του μήνα. Κυρίως για να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε τα παιδιά που έλειπαν αρκετό καιρό από την ομάδα μας, να είναι πλέον υγιείς. Να έχουμε το χρόνο να γίνει μια αξιολόγηση και ταυτόχρονα συζητήσεις για την επόμενη μέρα. Κάνουμε σταθερά βήματα, πατάμε σε σταθερά βήματα. Νομίζω οτι αυτό θα είναι το όπλο της επόμενης χρονιάς για τον Ηρακλή, η γνώση και ταυτόχρονα η μεγάλη αγάπη, όπως δείξαμε στην πρώτη χρονιά, και η συσπείρωση που θα ήθελα εγώ περισσότερο από τον κόσμο, για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε”.

 

AVvXsEhog0wagTIfFF7gLdVfRQuW0G9Xny5A0Mv TMN4Kv7AWPb Nrwy8FX6 a3t

 

Για το μήνυμά του για πιο δυνατό και φιλόδοξο Ηρακλή, πρωταγωνιστή όπως οφείλει στα πραγματικά στάνταρ, το DNA και την ιστορία του, με συνέχεια στην εξέλιξη: “Ίσως αυτό ήταν το μήνυμα των τελευταίων αγωνιστικών. Το έδειξαν οι ποδοσφαιριστές και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα, ότι πραγματικά δημιουργήθηκε κάτι καλό. Και από μόνα τους τα αποτελέσματα και η παρουσία στις τελευταίες αγωνιστικές, δείχνει οτι η επόμενη μέρα είναι αισιόδοξη για την ομάδα μας. Μας βρίσκει με περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερη συσπείρωση σε όλα τα κομμάτια. Βρεθήκαμε σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση του ΓΣ Ηρακλής και είδαμε όλα τα τμήματα συσπειρωμένα, εκεί αντιλαμβάνεσαι τη δυναμική που έχει ένας τεράστιος σύλλογος, όπου του αξίζουν πραγματικά πάρα πολύ σπουδαία πράγματα και πρώτα ο Θεός τα επόμενα χρόνια να βρίσκεται εκεί που του αξίζει”.

Για την προσδοκώμενη αναβάθμιση και το αν πρέπει να γίνουν θεαματικές αλλαγές στο ρόστερ, ή λίγες και πραγματικά ποιοτικές προσθήκες, εναρμονισμένες στο δυναμικό που προϋπάρχει, για να “κουμπώσουν” αρμονικά και σύντομα: “Αρχικά αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να δούμε την αλήθεια μας, πριν κάνουμε προσθαφαιρέσεις, να δούμε αυτό που πραγματικά έχουμε, για να δούμε τι χρειάζεται και να κάνουμε το επόμενο βήμα. Είμαι άνθρωπος που δε βιάζεται να κάνει πράγματα στη ζωή του, θέλω να βλέπω πραγματικά τι συμβαίνει γύρω μου. Χρειαζόμαστε μεγάλη βελτίωση αυτή τη στιγμή στο οργανωτικό και το λειτουργικό κομμάτι. Δεν είναι δικαιολογία, έτσι όπως ξεκίνησε η χρονιά, τόσο γρήγορα έπρεπε να δημιουργήσαμε μια ομάδα, το αφήσαμε στην άκρη το οργανωτικό κομμάτι. Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και ταυτόχρονα να δούμε τα στοιχεία που πρέπει να προσθέσουμε στο αγωνιστικό κομμάτι. Όταν υπάρχουν άνθρωποι με γνώση, αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο, θέλει προσοχή. Θέλει να την θωρακίσουμε την προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω οτι υπάρχουν οι άνθρωποι στην ομάδα μας και αν πραγματικά γίνουν κάποιες κινήσεις σε στελέχη που μπορούν με τη γνώση τους να βοηθήσουν περισσότερο, θα μπορέσουμε βήμα βήμα να φτάσουμε τον Ηρακλή ψηλά. Εγώ δε βιάζομαι, όμως βιάζεται σίγουρα ο κόσμος του Ηρακλή. Ως μήνυμα, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία μας με τη διοίκηση και είμαι εγώ στο τιμόνι του Ηρακλή, θα πω οτι εκπληρώσαμε την πρώτη χρονιά, αυτό που είπα από τα πρώτα παιχνίδια, ότι θα δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Που δε ξέρω αν θα κερδίζουμε όλους τους αντιπάλους, αλλά θα πεθαίνουμε στο γήπεδο και θα πεθαίνει και ο αντίπαλος για να μπορέσει να μας κερδίσει. Και σίγουρα θα μπορέσουμε σιγά σιγά να κάνουμε τους φιλάθλους του Ηρακλή να είναι περήφανοι για αυτή την προσπάθεια. Νομίζω οτι τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό και σε αυτό είμαι ικανοποιημένος. Θα είμαι ακόμα πιο ικανοποιημένος αν θα δω την ομάδα μας να μπορεί επάξια να διεκδικεί πιο υψηλό στόχο, με δυναμική, με συσπείρωση, με αγάπη ακόμα περισσότερο για αυτό το δημιούργημα που χτίστηκε φέτος”.

Για το αν η ομάδα ετοιμάζεται εκτός από ποιότητα και αξία να επενδύσει σε εμπειρία και ηγετικές προσωπικότητες, όπως των παλιών γνώριμων, Απόστολου Βέλλιου και Χρήστου Ρόβα, που είδαν το φως της δημοσιότητας (bluearena.gr) ως πιθανότητα για “επαναφορά”: “Βήμα βήμα. Θα ήθελα και για τον κόσμο να μην ακούει αυτά τα ονόματα, όχι τα συγκεκριμένα. Αναφέρατε για δυο παιδιά που έχουν προσφέρει στην ομάδα μας. Θέλω και στο κομμάτι της πληροφόρησης του κόσμου να γίνεται σωστή λειτουργία. Ήδη γίνονται κινήσεις για να μπορούμε να έχουμε αυτό που θέλει ο κόσμος, μια σωστή πληροφόρηση. Δεν θέλω να βγαίνουν πολλά ονόματα, τα οποία δεν έχει αλήθεια, δεν έχω πει εγώ κανένα όνομα. Θέλουμε να τελειώσουμε πρώτα με την αξιολόγηση του τωρινού ρόστερ, αυτό είναι το σωστό. Και ταυτόχρονα να ρίχνουμε ματιές σε στόχους, που αγωνιστικά θα μας βοηθήσουν πάρα πολύ. Πραγματικά χρειαζόμαστε προσωπικότητες. Όχι προσωπικότητες που έχουν το… εγώ, αλλά που θα έρθουν να προσθέσουν στην ομάδα αυτή, που είχε πραγματικά σαν φάρο το ομαδικό πνεύμα και θα έρθουν αυτές οι προσωπικότητες να ενισχύσουν τη δική μας προσπάθεια. Νομίζω οτι υπάρχουν τέτοιοι παίκτες, υπάρχουν στο μυαλό μας ήδη κάποια παιδιά. Όμως περιμένουμε λίγο, να κάνουμε όπως είπα την αξιολόγηση των δικών μας παικτών, είναι σωστό και δίκαιο και μετά να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε κίνηση”.

 

AVvXsEgd2nEuN6mGa3VnjHhrce9Nj1StEaa0kTR e5Ll2GwfiYjpmhWxMLBT9PAuoJcDqhH6HR0S2OKaKOPu2OMfW29NtxYBpA6GpDsSUMjOcWEstKmnrTTh4XpVmrET

 

Για το αν έχει στο μυαλό ήδη σχηματοποιήσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό που θα εισηγηθεί να παραμείνουν στην ομάδα από το φετινό ρόστερ: “Θα μου επιτρέψετε να μην πω κάποιο συγκεκριμένο ποσοστό, όμως σίγουρα αφού οφείλουμε να πιστώσουμε στα παιδιά αυτά τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν, νομίζω οτι μια μαγιά από τη φετινή χρονιά θα είναι και η βάση μας για την επόμενη. Θα ακύρωνα και θα αναιρούσα τα λόγια και τις πράξεις μου, αν κρατούσα ένα μικρό ποσοστό από αυτά τα παιδιά. Χωρίς όμως συναίσθημα, προσπαθώντας να είμαι και εγώ δίκαιος, θα γίνει η αξιολόγηση. Πραγματικά θέλω να μείνουν αρκετά παιδιά, που πλέον γνωρίζουν το αγωνιστικό πλάνο και τη δική μου αγωνιστική φιλοσοφία, ώστε τα παιδιά που θα έρθουν να βρουν ήδη όπως είπα πριν μια ποδοσφαιρική μαγιά, για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε αυτή την εικόνα μας και τη δυναμική μας”.

Πηγή: Soccerpractor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκη Βόλου: Αυτό είναι το καλύτερο γκολ της χρονιάς (vid)

Super League 2: Aυτά είναι τα μπόνους των θέσεων – Πόσα θα πάρει κάθε ομάδα

Απίστευτο: Ο Πυρσός Γρεβενών έρχεται στο Βόλο με έξοδα των ποδοσφαιριστών!

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts