Δυνατό φιλικό με χρήσιμα συμπεράσματα για Μαλεζά και Αρσένο είχαμε στο “Παντελής Μαγουλάς”, με τη Νίκη Βόλου να επικρατεί του Σαρακηνού με 0-2 σε ένα καλό τεστ ετοιμότητας ενόψει της σεζόν που ξεκινά.
Το παιχνίδι ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο αλλά με δυνατές μονομαχίες, με τις δύο ομάδες να μην καταφέρνουν να αναπτύξουν ρυθμό, ως αποτέλεσμα της έντονης ζέστης αλλά και της κόπωσης από την περίοδο της προετοιμασίας.
Παρά τις προϋποθέσεις εκατέρωθεν, δεν υπήρχαν κλασσικές ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες, με τον Σαρακηνό να παρουσιάζει συνοχή στο παιχνίδι του και να στέκεται ανταγωνιστικός παρά την διαφορά δυναμικότητας.
Στο 34ο λεπτό μετά από κόρνερ του Τσοπάνη, η μπάλα έφτασε στον Τζανετόπουλο που είδε την προβολή του από πλεονεκτική θέση να περνά άουτ στην μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους, ενώ τρία λεπτά μετά ο Τζίμας δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, με το 0-0 να διατηρείται. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, χωρίς μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την ομάδα του Στέλιου Μαλεζά. Στο 48′, μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας, ο Κιβρακίδης έδωσε στον Τζίμα, που πλασαρε τον Καλαμπούκα για το 0-1.
Ο Τζίμας είχε ακόμα μια ευκαιρία για γκολ όμως ο κίπερ του Σαρακηνού αντέδρασε σωστά, ενώ εκτός εστίας πέρασε και το δυνατό σουτ του Μάντζη από το ύψος της περιοχής λίγα λεπτά μετά.
Στο 63′ ο Ρινγκ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Καλαμπούκα, με τον Σαρακηνό να χάνει μέτρα στο γήπεδο σε σχέση με το πρώτο μέρος, ως συνέπεια και των πολλών αλλαγών από τον Στέλιο Αρσένο.
Οι δύο προπονητές προέβησαν σε αλλαγές και πειράματα σε πρόσωπα και σχηματισμούς, θέλοντας να ελέγξουν την αγωνιστική κατάσταση των παικτών τους, πράγμα που αποτελεί ζητούμενο σε αυτού του είδους τα παιχνίδια.
Στο 77′ οι παίκτες της Νίκης γύρισαν ωραία τη μπάλα, με τον Ρινγκ να σενταράρει και τον Πολέτο με το κεφάλι να σημειώνει το 0-2, σκο
Ο Στέλιος Μαλεζάς μοίρασε το χρόνο στους ποδοσφαιριστές του βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια, ενώ και ο Σαρακηνός έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο, παρουσιάζοντας ανταγωνιστικό πρόσωπο κόντρα σε μια ισχυρή ομάδα, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο.
Σαρακηνός: Μυσιρλής, Μπουραζάς, Κουτσιμπάνας, Ιακωβίδης, Δημόπουλος, Μέτσε, Χανός, Χονδροδίνης, Παπαδημητρίου, Θεοχάρης, Ντινιωτάκης
(Β’ μέρος) Καλαμπούκας, Δημόπουλος, Ιακωβίδης, Μέτσε, Σίλελης, Μπιλιτσάκης, Τσιακίρης, Τσιανάκας, Πασσιάς, Σκέμπι, Γκλαβίνης
Νίκη Βόλου: Τσέλιος, Κιβρακίδης, Μακρυγιάννης, Τζανετόπουλος, Βαφέας, Ομεονγκά, Σαλαμούρας, Τζίμας, Τσοπάνης, Παμλίδης, Μάντζης







