Μπελάδες με την εφορία για τον Φερνάντο Σάντος – Kαλείται να πληρώσει 4,5 εκατ. ευρώ!

Regista Team13/05/2022

Οι φορολογικές αρχές της Πορτογαλίας ζητούν από τον Φερνάντο Σάντος το ποσό των 4,5 εκατ. ευρώ ως επιπλέον φόρο για εισοδήματα του 2016 και του 2017.

Η πορτογαλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία καταβάλλει τους μισθούς και τα μπόνους του προπονητικού επιτελείου της εθνικής ομάδας της χώρας μέσω μιας εταιρείας του 67χρονου προπονητή.

Ειδικότερα, η Autoridade Tributária (AT) εξέτασε τα συμβόλαια μεταξύ του Φερνάντο Σάντος και της Πορτογαλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FPF) και κατέληξε να απαιτήσει από την εθνική ομάδα να καταβάλει περισσότερα 4,5 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία.

Πρόκειται για τα οικονομικά έτη 2016 και 2017, έτη κατά τα οποία, μέσω εταιρείας, ο Φερνάντο Σάντος έλαβε σχεδόν 10 εκατομμύρια ευρώ από την Ομοσπονδία, έχοντας δηλώσει και πληρώσει εφορία για ετήσιο μισθό 70.000 ευρώ (5.000 ευρώ μηνιαίως).

Ο Φερνάντο Σάντος προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο, εκπροσωπούμενος από τον Μοράις Λεϊτάο, ο οποίος είναι στο πλευρό του τουλάχιστον από το 2014.

Οι φορολογικές αρχές πιστεύουν ότι η εταιρεία είναι τεχνητή και χρησιμεύει για τη μείωση του φορολογητέου εισοδήματος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η expresso.pt.

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ