WRC: Το Rally Acropolis επέστρεψε!

AURA TEO
red nose1

Το Ράλι Ακρόπολις εντάχθηκε στο φετινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από το WRC και την οργανωτική επιτροπή του αγώνα, και θα διεξαχθεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου.

Το Ακρόπολις θα αντικαταστήσει το Ράλι Χιλής καθώς οι επιπτώσεις του κοροναϊού και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που απορρέουν από αυτές οδήγησαν στη ματαίωση του αγώνα της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Θα είναι, έτσι, ο 10ος γύρος του WRC 2021.

Κατά συνέπεια το Ακρόπολις, που δεν διεξήχθη τα δύο τελευταία χρόνια, επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μετά από απουσία 8 ετών. Ο ιστορικός αγώνας, που από τα πρώτα του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κέρδισε δικαιωματικά μία θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η τελευταία χρονιά που προσμετρούσε στο WRC ήταν το 2013 -με έδρα το Λουτράκι και νικητή τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα της Volkswagen-, ενώ την πενταετία 2014-’18 περιλαμβανόταν στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC).

Αρχικά, το Ράλλυ Ακρόπολις είχε ρόλο αναπληρωματικού αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2021, όμως τώρα μπήκε επίσημα στο καλεντάρι.

Για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, με σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο του αυτοκινήτου, η οποία εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό και στην υλοποίησή του. Λεπτομέρειες, όπως η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα, θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts