Η απάντηση της ΕΠΟ στι προκλήσεις της ομοσπονδίας των Σκοπίων (pic)

Regista Team11/06/2021
AURA TEO
red nose1

Με τον ήλιο της Βεργίνας στις φανέλες στέλνουν οι Σκοπιανοί την εθνική τους ομάδα στα τελικά του Euro 2020, ενώ την ίδια στιγμή στο έμβλημα της ομοσπονδίας εξακολουθεί να μην υπάρχει ο προσδιορισμός «Βόρεια Μακεδονία» παρά μόνο τα τρία γράμματα FFM (Football Federation of Macedonia).

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Κυριάκος Θωμαϊδης στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Θοδωρής Ζαγοράκης δεν ήξερε για το τι έχει συμβεί. Όταν ενημερώθηκε αμέσως υποσχέθηκε ότι θα πάει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία καθώς πρόκειται για μια απίστευτη πρόκληση. «Πηγαίνω αμέσως, είναι πρόκληση και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε στη ρίζα της».

Η αντίδραση της ΕΠΟ:

Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA.

Η ανάρτηση του της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, Μουάμεντ Σεϊντίνι:

skopia.jpg
Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.