Άγγελος Αναστασιάδης: «Στην διοίκηση του ΠΑΟΚ υπήρχαν σταλμένοι από τον Ολυμπιακό»

Regista Team22/09/2021
AURA TEO
red nose1

Η αρρώστια για τον ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι σταλμένοι από τον Ολυμπιακό. Οι επιτυχίες με τον Παναθηναϊκό και ο Πάολο Σόουζα. Ο Κούδας, ο Φορτούνης και ο Τζόλης. Ο Άγγελος Αναστασιάδης σε μια συνέντευξη-χείμαρρο στον Σάκη Γκίνα και το SPORT24.

Δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Α.Αναστασιάδη στο Sport24

Για τις προτάσεις που είχε αλλά εκείνος έμεινε στον ΠΑΟΚ: «Τότε που ήμουν στα πάνω μου, υπήρχαν προτάσεις, αλλά εγώ δεν ήθελα να φύγω από την Ελλάδα. Είχα μία αρρώστια με τον ΠΑΟΚ και γι’ αυτό δεν πήγα και στον Ολυμπιακό και γι’ αυτό δεν πήγα κι αλλού. Τέλος πάντων.

Από τότε που γεννήθηκα, από τότε που άρχισα να λέω μαμά, άρχισα να κλωτσάω και μπάλα. Εδώ στους Νέους Επιβάτες στον ΠΑΟΝΕ ξεκίνησα να παίζω. Μεγάλο σχολείο. Τότε ακόμα και τα κορίτσια μπάλα έπαιζαν. Η ομάδα έχει μεγάλη ιστορία, μεγάλο όνομα. Είναι από την Κωνσταντινούπολη, φοράει τα χρώματα του ΠΑΟΚ, συνεργάστηκε με τον ΠΑΟΚ. Εδώ έναν Αρειανό είχαμε, κι αυτός έγινε γιατί δεν τον βάζαμε να παίζει.

Δεν είχα ποδοσφαιρικά πρότυπα όταν ήμουν μικρός. Ήθελα να ήμουν εγώ. Πίστευα πολύ στον εαυτό μου. Ήρθε ο ΠΑΟΚ την πρώτη χρονιά. Ήμασταν ίδια ηλικία με τον Δημήτρη Βούλγαρη και ήρθαν να μας πάρουν για τους εφήβους. Εγώ είπα “δεν πάω στους εφήβους, μόνο στην πρώτη ομάδα”. Ήταν το 1970. Μετά μου έκανε κομπίνα ο ΠΑΟΚ. Είχε βγάλει έναν νόμο επί δικτατορίας ο Ασλανίδης που έλεγε ότι επαγγελματική ομάδα μπορεί να πάρει ποδοσφαιριστή από ερασιτεχνική ομάδα, χωρίς την συγκατάθεση του σωματείου στο οποίο ανήκει, αρκεί να τον κάνει επαγγελματία.

Έτσι με πήραν στον ΠΑΟΚ. Θα έβαζε ο ΠΑΟΚ 32 χιλιάδες δραμές, που δεν έβαλε τελικά, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων. Οι 16 χιλιάδες πήγαιναν στον ποδοσφαιριστή και οι 16 χιλιάδες στην ομάδα. Πήγα κι υπέγραψα. Ήταν τότε ο συγχωρεμένος ο “Καπάντζας”, ο Βασίλης Σιδηρόπουλος, επί δεκαετίες ειδικός γραμματέας του ΠΑΟΚ, το παρατσούκλι του δόθηκε για την ικανότητά του να βρίσκει νέα ταλέντα και να τα φέρνει στην Τούμπα. Μου λέει “πήγαινε βγάλε τέσσερις φωτογραφίες”, μου έδωσαν και 10 δραχμές. Ήταν 1971, έβγαλα δελτίο και υπέγραψα το επαγγελματικό συμβόλαιο. Ήμουν 17 χρονών. ‘Ηρθε μετά ο γενικός αρχηγός τότε στους εφήβους ο Νίκος Γκολέμας, πήρε την υπογραφή μου, κόλλησαν την φωτογραφία μου, έβαλαν την σφραγίδα του σωματείου, μου έβγαλαν δελτίο και με έκαναν έφηβο χωρίς να το ξέρω.

Και ο Άρης με ήθελε, όλες οι ομάδες με ήθελαν, γιατί έβγαινα πρώτος σκόρερ τρία χρόνια. Έπαιζα σε όλες τις θέσεις και τερματοφύλακας ακόμα. Ήμουν η πιο ακριβή μεταγραφή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της εποχής».
Για τον Λόραντ, δήλωσε: «Από τους προπονητές που είχα ως ποδοσφαιριστής ο Λόραντ μπορώ να πω ότι είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Έφερε τις πρωϊνές προπονήσεις στην Ελλάδα και τις προπονήσεις με λιγότερο χρόνο και περισσότερη ένταση. Μέχρι τότε τι καναμε; Τρέχαμε γύρω, γύρω καμιά ώρα, μιάμιση και λέγαμε “αυτός είναι προπονητής”.

Βγαίναμε από το γήπεδο πεθαμένοι. Κι έτσι ήμασταν κουρασμένοι στα παιχνίδια της Κυριακής. Ο Λόραντ είχε έρθει από την Μπάγερν. Είχε μεγάλη θητεία στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Ήταν ό,τι καλύτερο ήρθε τότε στην Ελλάδα».

Για το πρωτάθλημα που θα έπαιρνε αν υπήρχε VAR: «Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει πολύ μεγάλη δυναμική. Εγώ γνωρίζω πόσο μεγάλη δύναμη έχει ο ΠΑΟΚ. Κι αυτό ήταν το μεγαλύτερο αβαντάζ που είχα έναντι των άλλων προπονητών που πήγαιναν στον ΠΑΟΚ. Γιατί εγώ, πρώτον, είχα το dna του ΠΑΟΚ και δεύτερον, γνώριζα και το τι γίνεται κάτω στην Αθήνα.

Διαβάζω τώρα “η Αθήνα θα μας κυνηγήσει”. Ποια Αθήνα θα σε κυνηγήσει; Τώρα που υπάρχει το VAR; Πήγαμε στη Μυτιλήνη τότε να παίξουμε και ο άλλος δεν ήξερε τι σφύριζε. Κερδίσαμε με 10 παίκτες. Τότε παίζαμε συνέχεια με 9 παίκτες. Ήταν μία κατάσταση φως φανάρι, που δεν μπορούσες να την αντιμετωπίσεις, αλλά εμείς το παλεύαμε, δεν τους δίναμε σημασία. Δεν έβγαινα να βρίζω, αλλά έλεγα “θα κερδίζουμε και τους διαιτητές”. Κι αυτό “τρέλαινε” και τον κόσμο. Έλεγαν “τι γίνεται, ρε, αυτός δεν βλέπει, ό,τι μας κυνηγάνε;”. Μας κυνηγάνε, αλλά αν το χρησιμοποιήσεις αυτό ως δικαιολογία στα αποδυτήρια, η ομάδα “πέθανε”.

Η δικαιολογία είναι το χειρότερο. Όταν πάω σε μία ομάδα γράφω μία λέξη στα αποδυτήρια. Δικαιολογία. Λέω στους παίκτες, “την είδατε;”. Την υπογραμμίζω και την σβήνω. Δεν υπάρχει για μένα αυτή η λέξη. Πάντα φταίω εγώ πρώτος. Αν υπήρχε το VAR θα είχε πάρει πρωτάθλημα σίγουρα ο ΠΑΟΚ και με τις ομάδες που είχαμε τότε, δεν το συζητώ».

Για τους σταλμένους του Ολυμπιακού στον ΠΑΟΚ και τη δήλωση του Μπεκενμπάουερ για εκείνον: «Γιατί ρωτάτε για πράγματα που έχουν επαναληφθεί πολλές φορές. Βγήκα στα ραδιόφωνα και είπα ότι “εγώ πάω αφιλοκερδώς στον ΠΑΟΚ”. Και τώρα αν με φωνάξουν πάω αφιλοκερδώς στον ΠΑΟΚ, για να προσφέρω έργο. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω. Όχι μόνο ως προπονητής. Να κάνω κάτι. Να είμαι εκεί. Δεν είμαι, όμως.

Δεν είναι παράπονο. Πρόσεξε να δεις. Αυτή είναι η απόδειξη, γι’ αυτό γίνονταν όλα αυτά. Και το 1999 που με έδιωξαν με τον Ιωνικό φτάσαμε έναν πόντο πίσω από τον Ολυμπιακό. Και έρχεται ο Βεζυρτζής και με διώχνει. Γιατί; Όταν πήγα με τον Μπλαχίν είχαν έναν πόντο σε τρία ματς. Και ξεκινάμε και κάνουμε οχτώ νίκες συνεχόμενες και φτάνουμε έναν πόντο από τον Ολυμπιακό και με διώχνουν.

Ξέρετε γιατί; Γιατί οι άνθρωποι που διοικούσαν έρχονταν από κάτω. Ήταν εντεταλμένοι. Θυμάμαι ένα 0-0 με τον Ολυμπιακό επί Μπατατούδη, παίζαμε με 10 παίκτες από το 25΄. Με το πού έμεινε και ο Ολυμπιακός με 10 παίκτες από το 85′ μέχρι το 95΄ κάναμε τέσσερα “μάτια”, τέσσερα τετ α τετ. Ο διαιτητής δέκα φορές μας σταμάτησε.

Βγάζαμε πρεσαρίσματα, τότε, να δεις… Λένε, τώρα, ότι πρεσάρουν και κάνουν και δείχνουν… Εγώ τα έκανα από το 1985 αυτά τα πράγματα στις ομάδες που ήμουν.Έχω μία δήλωση κρατήσει του Μπεκενμπάουερ, ο οποίος αναφέρθηκε σε μένα μετά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Άρσεναλ. Είπε ότι υπάρχει ένας προπονητής, λίγο ιδιόρρυθμος, μεν, αλλά το μεγαλύτερο ταλέντο που ξεκινάει τώρα την προπονητική. Την έχω την δήλωσή του, είχε αναλάβει τότε την Μπάγερν.

Μετά απ’αυτό το 0-0 με τον Ολυμπιακό, πάω στην συνέντευξη Τύπου και κάνω μία δήλωση. Λέω ότι “ας πάρουν χαμπάρι κάτω εκεί τα παλλικάρια στην Αθήνα, ότι ο ΠΑΟΚ άλλαξε. Δεν είναι αυτός που ήξεραν. Εδώ θα φτύνουν αίμα με εμένα. Τελείωσε το πανηγύρι”.

Κι ανέβηκα πάνω και ήρθαν όλοι αυτοί που ήταν στην διοίκηση σταλμένοι από κάτω, από τον Ολυμπιακό και μου είπαν “θα χωρίσεις την Ελλάδα στα δύο”. Εγώ θα χωρίσω την Ελλάδα στα δύο;

Ήρθε εδώ μπροστά σε 45 χιλιάδες κόσμο αυτός ο διαιτητής και έκανε αυτά τα εγκλήματα και δεν φοβήθηκε κανέναν και θα φοβηθώ εγώ να πω την αλήθεια; Μην με ρωτάς ποιος ήταν διαιτητής σε εκείνο το ματς. Όποιος και να ήταν το ίδιο είναι. Άλλαζε η φάτσα μόνο.

Κι εμένα με διώχνουν. Τους έφτασα έναν πόντο από τον πρωταθλητή και με διώχνουν. Πρόσεξέ με. Με τις μεταγραφές τις δικές τους και απλήρωτοι πάλι όλοι».

Για τον Ιβάν Σαββίδη: «Ο ερχομός του Σαββίδη είναι ευλογία για τον ΠΑΟΚ. Αν δεν ερχόταν αυτός ο άνθρωπος, δεν θα υπήρχε ΠΑΟΚ, θα υπήρχε κατάντια. Δεν θα ήμασταν βέβαια σαν τον Ηρακλή, γιατί το dna το δικό μας είναι άλλο. Θα βρισκόταν όπως και να ΄χει κάποιος, ένας Γκίνας, ένας Κώστας, ένας Μήτσος.

Όταν ήρθε ο Σαββίδης στον ΠΑΟΚ με φώναξε και μου πρότεινε να γίνω πρόεδρος. Του λέω “εγώ δεν μπορώ να γίνω πρόεδρος, είμαι προπονητής”. “Μα…” μου λέει. Πήγαν και του είπαν πως “αυτός θέλει να γίνει πρόδρος”. Έτσι έγραφαν τότε. Αυτός κάνει και τον πρόεδρο στην ομάδα. Ήθελαν να μην είμαι προπονητής, να γίνω πρόεδρος για να με βρίζουν σίγουρα.

Με τον Σαββίδη μιλάω σε τακτά χρονικά διαστήματα. Εύχομαι να είναι καλά, γιατί αυτό προέχει αυτή την χρονική περίοδο για όλο τον κόσμο με την κατάσταση που υπάρχει. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα βρει τον δρόμο του. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και καλό προπονητή.

Όλα θα πάνε καλά, ο Σαββίδης είναι εκεί και πληρώνει. Ό,τι του πουν το κάνει. Δεν αληθεύουν, πάντως, όσα έχουν γραφτεί κατά καιρούς, ότι μου έχει προτείνει να πάρω κάποιο πόστο μέσα στην ομάδα. Θα είχα δεχτεί, αφού σου είπα ότι θα πήγαινα και αφιλοκερδώς».

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts