ΑΕΛΚούγιας για Πινακά: «Αποκλείω σε αυτό το σημείο μεταγραφή του – Προβλέπω ότι θα πάει στο εξωτερικό»

Avatar for Regista Team Regista Team06/01/2021
https://regista.gr/wp-content/uploads/2021/01/pinakas-ael-1050-x-700.jpg

Το πιο “καυτό” όνομα της φετινής χρονιάς για την ΑΕΛ είναι ο Δημήτρης Πινακάς, ο οποίος έχει τραβήξει τα βλέμματα μεγάλων ομάδων  πάνω του με τον Ολυμπιακό να τον έχει πολύ ψηλά στη λίστα του. Ο πρόεδρος, όμως, της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, με τοποθέτησή του στο Sportdog δηλώνει πως “κλείνει τ’ αυτιά του” σε όσα ακούγονται και τονίζει πως δεν υφίσταται σε αυτό το σημείο μεταγραφή του Πινακά κι όταν έρθει επίσημη πρόταση, είναι πιθανό να μετακομίσει στο εξωτερικό, παρά τα όσα ακούγονται για Ολυμπιακό.

«Ο Πινακάς είναι ποδοσφαιρική ιδιοφυία. Απλώς πρέπει να δουλέψει για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ποδοσφαίρου. Δηλαδή πρέπει να συνδυάσει την ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα με τη φυσική κατάσταση. Το παιδί έχει δουλέψει πάρα πολύ και φαίνεται. Γιατί μία ώρα μετά από έναν αγώνα, στον οποίο η ΑΕΛ αμύνεται έχει τη δύναμη, την ταχύτητα και την ευρηματικότητα να κάνει αυτό που έκανε στα στόπερ του ΠΑΟΚ που ήταν ξεκούραστα λόγω των γιορτών, καταλαβαίνετε τι μπορεί να κάνει έχοντας δίπλα του άλλους παίκτες στη δημιουργία και άλλη υποδομή. Γιατί είναι μόνο 18,5 χρονών», αναφέρει στο Sportdog ο Αλέξης Κούγιας.

Το μέλλον του φαντάζει λαμπρό. Ήδη έχουν ηχήσει σειρήνες για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, οποιαδήποτε κουβέντα όμως γίνεται για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, όχι τη χειμερινή. Ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ πάντως έχει αντίθετη άποψη.

«Το μέλλον του Πινακά είναι σίγουρα πέραν των ελληνικών συνόρων. Διαβάζω διάφορα δημοσιεύματα, ότι ο παίκτης θα πάει στον Ολυμπιακό. Το βλέπω ιδιαίτερα ασθενές, με δεδομένο, ότι έχει αξιολογηθεί από ομάδες από πολύ πιο προηγμένα πρωταθλήματα. Προσωπικά η πρόβλεψή μου είναι, ότι θα μεταγραφεί σε ομάδα του εξωτερικού», επισημαίνει.

Από ποιές χώρες υπάρχει ενδιαφέρον για τον παίκτη; «Παρακολουθείται από τη Γερμανία, την Ιταλία, από ομάδες σημαντικές που παίζουν μεγάλο ρόλο στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη πρόταση ακόμα», απαντά ο μεγαλομέτοχος της θεσσαλικής ομάδας και υπογραμμίζει:

«Με έχουν βολιδοσκοπήσει, αλλά εκείνο που θέλω να τονίσω, ότι εγώ τον Πινακά, αυτήν τη στιγμή, θεωρώ μεγάλο όπλο για την αγωνιστική επιβίωση της ομάδας μου φέτος που είναι στοχοποιημένη από όλους.

Άρα αποκλείω σε αυτό το σημείο οποιαδήποτε μεταγραφή του Πινακά με οποιοδήποτε τίμημα. Έχει μαζί μας συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια. Δεν υπάρχει buy oyt. Το κυριότερο απ’ όλα είναι ότι προέρχεται από εξαιρετικό οικογενειακό περιβάλλον. Είναι ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι. Δεν τον βλέπουμε σαν προϊόν».

Στο τέλος ο Αλέξης Κούγιας έστειλε το εξής μήνυμα: «Θα ξεκαθαρίσω, ότι δεν έχω πρόταση από τον Ολυμπιακό. Πρόταση μπορεί να κάνει οποιαδήποτε ισχυρή ομάδα. Προέχει το συμφέρον της ομάδας μας, έπεται αυτό του ποδοσφαιριστού. Μαζί θα συζητήσουμε το μέλλον του».

Πηγή: sportdog.gr 

Κοινοποιήστε το: