Απόψεις“Δεν πρέπει επιτέλους να αλλάξει η εικόνα μας στην Ευρώπη;”

Regista Team01/08/2021
https://regista.gr/wp-content/uploads/2021/06/kapsiotis.jpg

barbersalon Avra

Καλό μήνα! Σήμερα είναι Κυριακή 1η Αυγούστου, καλά να περάσουμε όλοι μας. Είμαστε στο μήνα διακοπών για τον Έλληνα, ανεξάρτητα αν βρίσκεται σε άδεια ή όχι. Είμαστε όλοι μας “χαλαροί” τον Αύγουστο.

Θα μου πείτε, είναι είδηση αυτό; Όχι βέβαια. Ούτε αυτό είναι, ούτε ότι τον τελευταίο αυτό μήνα του καλοκαιριού υπολειτουργούν τα πάντα και ξεσαλώνουμε όλοι. Εδώ έχει πάψει να είναι είδηση ότι τις ομάδες μας δεν τις βρίσκει ο Αύγουστος στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. ΑΕΚ και Άρης αποκλείστηκαν από το πουθενά “με κατεβασμένα τα χέρια”. Δε λέω ότι ο αποκλεισμός των δύο ομάδων μας ήταν άδικος. Λέω ότι με τον τρόπο που παρουσιάζουν τις ομάδες μας στην Ελλάδα, βάζουμε όλοι τον πήχη ψηλά. Μετά φυσιολογικά απογοητευόμαστε.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις αν μη τι άλλο δείχνουν και την ποιότητα του ποδοσφαίρου που έχουμε στη χώρα μας. Όλα ξεκινούν από το πρωτάθλημα μας. Ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό για τα ΜΜΕ που τα βλέπουν όλα ρόδινα. Έτσι προχωράμε χρόνια τώρα και κάνουμε κάθε χρόνο μία τρύπα στο νερό. Μήπως πρέπει το ποδόσφαιρο μας να πάρει μία πίστωση χρόνου για να ξεκινήσει από την αρχή; Ικανότητα υπάρχει σε όλους. Απλά δεν πρέπει να το προσεγγίζουν μόνο επιχειρηματικά.

Είναι δυνατόν κάθε χρόνο να υπάρχουν ελληνικές ομάδες που δε μπορούν να ξεπεράσουν το καλοκαίρι; Είναι δυνατόν οι δύο -για να μην πω η μία- να ξεπερνούν τις γιορτές των Χριστουγέννων; Δεν πρέπει να αλλάξει η εικόνα μας στην Ευρώπη; Οι βαθμοί για την Ελλάδα έρχονται μόνο με συλλογική προσπάθεια.

Έρχονται λένε μεταγραφές, έρχονται λένε προπονητές. Τι δεν έρχεται και μένουμε στάσιμοι; Τι είναι αυτό που δεν κάνουμε σωστά; Ο πρόεδρος της Super League, στη διαδικασία της κλήρωσης ευχήθηκε “καλύτερο πρωτάθλημα και επιστροφή των θεατών στα γήπεδα”. Κάθε χρόνο, η ίδια ευχή. Θα δούμε και φέτος…

Απόστολος Καψιώτης

 

Acio
Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube

Σχετικές Αναρτήσεις