SL2 / FLΑπόλλων ΛάρισαςΓιάννης Μάγγος: “Είμαστε γεμάτοι αισιοδοξία για τη συνέχεια”

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/10/maggos-1050-x-700.jpg

Ο προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας Γιάννης Μάγγος μίλησε στο SDNA αναφορικά με το πρώτο βήμα για την σέντρα στην Super League 2.

Εννιά μήνες. Τόσο είναι το χρονικό διάστημα απουσίας των ομάδων της Super League 2 από την αγωνιστική δράση. Το καλοκαίρι και παρότι έκαναν κανονικά προετοιμασία, προκειμένου να εμφανιστούν έτοιμες στην έναρξη του πρωταθλήματος της νέας σεζόν, αυτό τελικά δεν άρχισε ενώ έπειτα από το νέο lockdown σταμάτησαν και οι προπονήσεις.

Ο Γιάννης Μάγγος αναφέρθηκε για την εξέλιξη αυτή και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στους παίκτες, κατά την έναρξη του πρωταθλήματος, αλλά και στις ομάδες.

Αναλυτικά ο προπονητής των “μπλε”:

Από την Κυριακή (13/12) οι ομάδες της Super League 2 πήραν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Πως κρίνετε την εξέλιξη αυτή;

Γιάννης Μάγγος: «Θετική και πλέον είμαστε γεμάτη αισιοδοξία για τη συνέχεια».

Αυτό κατά την γνώμη σας θα μπορούσε να είχε γίνει πιο νωρίτερα;

Γ.Μ.: «Θα μπορούσε να είχε γίνει άμα είχαμε ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Ο πρόεδρος της Super League 2 – Football League Λεωνίδας Λεουτσάκος σε δηλώσεις που έκανε είπε ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου. Οι ομάδες μέχρι εκείνο το διάστημα μπορούν να είναι έτοιμες όπως πριν;

Γ.Μ.: «Με τίποτα. Θεωρώ ότι όλες οι ομάδες θα είναι γύρω στο 70% της ετοιμότητας»

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς και τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα της απραξίας από τις προπονήσεις.;

Γ.Μ.: «Ήταν πολύ ψυχοφθόρο, γιατί όλα τα παιδιά αντιμετώπιζαν το λεγόμενο ξενέρωμα που λέμε στο ποδόσφαιρο. Όταν σε έναν οργανισμό έχεις μάθει να ζεις στο ποδόσφαιρο κάθε μέρα και να ζεις για αυτό και ξαφνικά το κόβεις χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του».

Όταν δεν γινόντουσαν οι προπονήσεις εσείς και οι παίκτες σας νιώσατε φόβο από την όλη κατάσταση που επικρατεί…;

Γ.Μ.: «Υπήρχε και φόβος σίγουρα. Γιατί η υγεία είναι πάνω απ΄όλα, αλλά εμείς χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Όταν μάθαμε να ζούμε μια ζωή με αυτό και ξαφνικά μας το κόβουν αλλάζει όλη η ζωή μας. Ναι με υπήρχε φόβος, αλλά…».

Θεωρείτε «αδικία» προς εσάς το γεγονός ότι η μεγάλη κατηγορία παίζει κανονικά, την ίδια στιγμή που εσείς δεν έχετε ξεκινήσει;

Γ.Μ.: «Άδικο είναι αλλά θεωρώ ότι έγινε λαθος από την διοργανώτρια αρχή. Έπρεπε να ξεκινήσουμε όλοι το πρωτάθλημα, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Αφού δεν είχαμε ξεκινήσει θεωρώ ότι ήταν δύσκολο να παρθεί μια απόφαση να ξεκινήσουμε λόγω καθαρά υγείας».

Πόσο διάστημα θα χρειαστεί κατά τη γνώμη σας προκειμένου να επανέλθουν οι ομάδες στην κανονικότητα που ήταν πριν;

Γ.Μ.: «Τουλάχιστον ένας μήνας θα χρειαστεί. Για να το πάμε πιο ρεαλιστικά θα χρειαστεί τρεις εβδομάδες προπονήσεων κανονικά και πρέπει να παίξουμε 3-4 φιλικά, για να προετοιμαστούμε που εμείς τώρα θα πάμε με 3 εβδομάδες και έναν αγώνα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν θα είμαστε έτοιμοι. Όχι μόνο εμείς όλες οι ομάδες. Γιατί δεν εί ναι μόνο οι προπονήσεις, αλλά και τα φιλικά που δίνουν ρυθμό και φρεσκάδα στην ομάδα».

Πιστεύετε ότι η Super League 2 και η Football League αντιμετωπίζονται σαν τον φτωχό συγγενή του ελληνικού ποδοσφαίρου;

Γ.Μ.: «Σίγουρα. Σε όλα τα κράτη της Ευρώπης η Β΄Εθνική και οι μικρότερες κατηγορίες γενικά έχουν μεγάλες επιχορηγήσεις από το κράτος. Σε εμάς συμβαίνει το αντίθετο. Μας δίνουν ψίχουλα και γενικά δεν μας υπολογίζουν».

Μέχρι τώρα οι παίκτες έκαναν ατομικές προπονήσεις. Η ατομική προπόνηση από την ομαδική απέχει πολύ. Υπάρχει ενδεχόμενο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να έχουμε πολλούς τραυματισμούς στις ομάδες;

Γ.Μ.: «Δεν αντικατοπτρίζεται καθόλου στο ποδόσφαιρο η ατομική προπόνηση. Είναι ομαδικό άθλημα έχει άλλες πιέσεις, άλλο ρυθμό, καθώς συντηρεί ένα 30% στη φυσική κατάσταση. Όσον αφορά το ενδεχόμενο τραυματισμών, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Απλά τώρα προσπαθούμε να ελαχιστοποιήσουμε σε πρώτο βαθμό τους τραυματισμούς».

Όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, το οποίο έπειτα από τα όσα έχουν προηγηθεί ξεκινά με μεγάλη καθυστέρηση πιστεύετε ότι είναι καλό να υπάρχουν σε αυτό πλέι οφ και πλέι άουτ;

Γ.Μ.: «Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε πλέι οφ και πλέι άουτ. Βέβαια σε διαφορετική μορφή για να μπουν οι ημερομηνίες. Μάλλον σε μονούς αγώνες να γίνει αλλά πρέπει να γίνει για να μην υπάρξει καμιά αδιάφορη ομάδα στο τέλος».

Κοινοποιήστε το: