ΑπόψειςΒόλοςΒόλος: Πρέσινγκ και “φωτιά” στις αντεπιθέσεις!

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/08/volosfc_regista.jpg

Λίγο πριν το ξεκίνημα της Super League και ενώ η προετοιμασία των ομάδων βρίσκεται σε τελικό στάδιο, δύο είναι τα στοιχεία που λίγο έως πολύ χαρακτηρίζουν το παιχνίδι του.. νέου Βόλου, για τη σεζόν 2020/21: Το ασφυκτικό πρέσινγκ και η κόντρα επίθεση!

Το πρέσινγκ είναι ξεκάθαρα δουλειά.. Τσιώλη! Ο έμπειρος τεχνικός μπορεί να αποχώρησε, όμως έβαλε το ασφυκτικό πρέσινγκ στη βάση της “πυραμίδας” του φετινού Βόλου. Το είχε αναφέρει στις δηλώσεις του μετά το φιλικό με την Παναχαϊκή και το επιβεβαίωσε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Σάκης Γκαραβέλης:H καλύτερη άμυνα ξεκινάει από την επίθεση και αυτό είναι κάτι που δουλεύουμε με τον προπονητή μας..” είχε δηλώσει μετά το φιλικό με τους Πατρινούς. Και είναι αλήθεια, καθώς οι κυανέρυθροι δείχνουν πως αρέσκονται στο να πιέζουν ψηλά την αντίπαλη άμυνα, να συμμετέχουν άπαντες σε αυτό το πλάνο της πίεσης και να “πνίγουν” τον αντίπαλο, κάτι που έχει ευεργετικές ιδιότητες  και στην συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Βόλος γίνεται πιο συμπαγής και πιο “σκληρός” στην άμυνα του, κρατώντας μακριά από την εστία του τον αντίπαλο.

Δεύτερο στοιχείο που συνδέεται άμεσα με το πρέσινγκ, είναι η κόντρα επίθεση. Ή πιο “επιστημονικά” το επιθετικό transition, η μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ο Βόλος το έχει δουλέψει και το κάνει κατά κόρον στο παιχνίδι του. Είναι μάλιστα ένα στοιχείο που πιθανότατα θα δούμε πολλές φορές μέσα στη χρονιά, καθώς οι κυανέρυθροι αναμένεται να είναι σε αμυντική θέση ή πιο σωστά να δίνουν την κατοχή της μπάλας στον αντίπαλο τους στα περισσότερα παιχνίδια τη σεζόν. Πίεση λοιπόν στον αντίπαλο, κλέψιμο της μπάλας και κόντρα επίθεση με ευνοϊκές συνθήκες. Αυτό είναι το πλάνο και υποστηρίζεται άψογα από τους ταχύτατους παίκτες που διαθέτει μεσοεπιθετικά ο Βόλος. Δε ξέρουμε πολλά από τη δουλειά του Άνχελ Λόπεθ και το στυλ παιχνιδιού του, όμως από όσα μάθαμε από την Ισπανία, ο νέος προπονητής του Βόλου αρέσκεται στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων και δίνει χώρο στην ατομική πρωτοβουλία των παικτών του, στοιχεία που είδαμε στο φιλικό με τον Άρη, όταν ο Βόλος βγήκε.. θανατηφόρα στην κόντρα 4-5 φορές.

Αυτά ως πρώτη εικόνα. Το σίγουρο είναι ότι ο Σάκης Τσιώλης δούλεψε σωστά την πρώην ομάδα του στην περίοδο της προετοιμασίας και με τις πινελιές του Άνχελ Λόπεθ αναμένεται να δούμε έναν τελείως διαφορετικό Βόλο φέτος σε σύγκριση με την περσινή βερσιόν.

 

Κοινοποιήστε το: