“Ανοιχτή νέα τροποποίηση του πρωτοκόλλου, “παίζει” για αγώνες τα Χριστούγεννα”

AURA TEO
red nose1

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο λόγω κορωνοϊού, αλλά και στις απαραίτητες τροποποιήσεις στο υγειονομικό πρωτόκολλο. :

Για την αλλαγή πρωτοκόλλου και αν τα 5 κρούσματα επαρκούν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολη δήλωσε:

«Εκτιμώ ότι ο αριθμός είναι καλός σε πρώτη φάση αλλά φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να τον αλλάξουμε. Θα δηλώνει μια ομάδα το ρόστερ που διαθέτει και από αυτούς εφόσον διατίθεται ένας αριθμός 17-18 ποδοσφαιριστών να γίνεται ο αγώνας. Αρχικά είναι άδικο για τις ομάδες που δεν έχουν ίσης αξίας ρόστερ με τους μεγάλους αλλά τα πράγματα οδηγούνται από την πραγματικότητα».

Πως προέκυψε ο αριθμός των 5 κρουσμάτων:

«Είναι το επόμενο βήμα από τα 3 κρούσματα. Μακάρι η πραγματικότητα να είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία, μακάρι να μη χρειαστεί να το αλλάξουμε. Από τη μια μεριά είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και από την άλλη να υπάρχει μία ισονομία. Είναι δύσκολο να τα καταφέρουμε έχουμε την προθεσμία του Euro. Μακάρι να μη χρειαστούν διορθωτικές κινήσεις. Ο πρόεδρος της Λίγκας μιλά με τις ομάδες και οι αποφάσεις παίρνονται με τις ομάδες με βάση το κοινό καλό».

Θα αξιοποιεί η διακοπή των Χριστουγέννων:

«Θα υπαγορευθεί από την πράξη. Υπάρχει καλεντάρι των αγώνων και του Euro. Θα γίνει ότι επιβάλλει η πράξη, να χωρέσουν οι διοργανώσεις στις ημερομηνίες που πρέπει. Οι αγώνες γίνονται με πρωτόκολλο COVID-19, χωρίς τεστ δεν έχει αγώνες. Αν δεν χωράνε οι αγώνες, θα γίνει ψηφοφορία για το κενό των Χριστουγέννων».

Αν τα μέτρα θέλουν αλλαγές:

«Όπως είπα δεν γίνονται αγώνες χωρίς τεστ. Εφόσον όλα είναι καλά υπάρχει ιατρικό τιμ δεν υπάρχει λόγος να μείνει κανείς μόνος σε δωμάτιο. Αν συμβεί κάτι θα απομονωθεί και θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο».

Μπορεί να τεθεί θέμα αναστολής του πρωταθλήματος:

«Δεν έχω μήνυμα για κάτι τέτοιο και θα είναι λάθος. Όχι μόνο γιατί υπάρχουν τα συμφέροντα των ΠΑΕ αλλά γιατί το ποδόσφαιρο είναι μια διέξοδος για την κοινωνία, ένα είδος διασκέδασης Αν κλείσει και το ποδόσφαιρο θα είναι ένα πλήγμα για τον κόσμο που έχει κλειστεί στα σπίτια».

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts