Γ’ Εθνική“Αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό, να αποκατασταθεί η αδικία!”

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/08/g-ethniki-reg.jpg

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕ Καρίτσας, τονίζοντας τον προβληματισμό των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας μετά το νέο.. λουκέτο στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Διοίκηση της Α.Ε. Καρίτσας, μετά την έκδοση της σημερινής ΚΥΑ, με την οποία αναστέλλονται αιφνιδίως οι προπονήσεις στη Γ΄Εθνική Κατηγορία, θα ήθελε να εκφράσει τους προβληματισμούς της, σχετικά με το σκεπτικό της ανωτέρω απόφασης.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η χώρα μας βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας του Covid-19 και η Κυβέρνηση, ως οφείλει, θέτει ως πρωταρχικό στόχο τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής.

Ωστόσο, προ δύο εβδομάδων, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε και η Κυβέρνηση αποφάσισε την επανέναρξη των προπονήσεων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης και της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας. Μάλιστα, η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απέστειλε συγκεκριμένο έγγραφο στα σωματεία, καθορίζοντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, που θα έπρεπε να ακολουθήσουν οι ομάδες, που θα ξεκινούσαν τις προπονήσεις.

Συγκεκριμένα, το υγειονομικό πρωτόκολλο όριζε ως υποχρεωτική τη διενέργεια εβδομαδιαίου ελέγχου, με rapid test, για τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο.

Εν συνεχεία, η ΕΠΟ κάλεσε τις ομάδες, που επιθυμούσαν να συμμετέχουν στη συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής, έως την καταληκτική προθεσμία, της Τετάρτης 3 Μαρτίου. Από τις 136 ομάδες που απαρτίζουν τους 10 ομίλους της Γ΄Εθνικής, μόνο 7 ομάδες δε δήλωσαν συμμετοχή, καταδεικνύοντας την επιθυμία των σωματείων για τη συνέχιση του πρωταθλήματος με την πιστή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου,όπως αυτό ορίστηκε από την Πολιτεία.

Με την παρέλευση μόλις δύο εβδομάδων από την επανέναρξη των προπονήσεων και με μόλις δύο θετικά τεστ στα περίπου 3.500 test,στις 129 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, έρχεται η έκδοση της σημερινής ΚΥΑ να αναστείλει, εκ νέου, τις προπονήσεις στη Γ΄Εθνική Κατηγορία. Αντίθετα, επιτρέπει την πραγματοποίηση προπονήσεων σε άλλα ερασιτεχνικά αθλήματα, ακόμη και σε κλειστούς χώρους.

Επειδή αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης, ζητούμε από τη συντεταγμένη Πολιτεία, τον Υφυπουργό Αθλητισμού και τη ΓΓΑ, να επανέλθει με νέα απόφαση για την επανέναρξη των προπονήσεων της Γ΄Εθνικής Κατηγορίας, αποκαθιστώντας την αδικία,που υποστήκαμε.”

Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube

Acio e Banner 1