ΚΑΕ Λάρισα: Ένα ακόμη βήμα προς την καθιέρωση!

AURA TEO
red nose1

Η πρώτη σεζόν της στη Stoiximan Basket League είχε τα αναμενόμενα σκαμπανεβάσματα αλλά πήρε θετικό πρόσημο, πριν ρίξει πρόωρα την αυλαία ο κορωνοϊός.

Η δεύτερη δοκίμασε τις αντοχές της και την έβγαλε πιο δυνατή. Χρειάστηκε να φτάσει στην προτελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Πρωτάθλημα αλλά το βέβαιο είναι ότι έκανε ένα σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της στην κατηγορία.

Η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ συνεχίζει την παρουσίαση των 12 ομάδων της Stoiximan.gr Basket League της σεζόν 2020-21 με τη Λάρισα Bread Factory.

Τα πρόσωπα, τα ρεκόρ, οι αριθμοί και όσα άφησε η σεζόν της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. Τι άφησε η σεζόν για τη Λάρισα Bread Factory;

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 6 νίκες – 16 ήττες – 11η θέση.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ: Η Λάρισα Bread Factory ήταν μία από τις δύο ομάδες της φετινής Stoiximan Basket League που περιορίστηκαν σε μία εκτός έδρας νίκη. Για να φτάσει σε αυτήν χρειάστηκε να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της στη σεζόν, με βάση τουλάχιστον τους αριθμούς. Ήταν το ματς της 9ης Δεκεμβρίου 2020 όταν νίκησε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 93-91, ανατρέποντας διαφορά 13 πόντων, με κάρφωμα του Τζέιμς Ουέμπ ουσιαστικά στην εκπνοή.

Σε εκείνο το παιχνίδι, οι Θεσσαλοί είχαν 106 ομαδικό ranking, στην κορυφαία επίδοση τους, με 24/28 βολές, 15/28 δίποντα, 13/25 τρίποντα, 32 ριμπάουντ, 18 ασίστ, 10 κλεψίματα και 19 λάθη.

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ: Η επανάληψη του αγώνα στο Περιστέρι δεν ωφέλησε καθόλου τη Λάρισα Bread Factory. Στις 25 Απριλίου 2021 η θεσσαλική ομάδα έκανε, με βάση τους αριθμούς, τη χειρότερη φετινή εμφάνιση της με αποτέλεσμα να γνωρίσει τη βαριά ήττα από το Περιστέρι με 80-56. Είχε 41 ομαδικό ranking, που ήταν η τρίτη μικρότερη συνολικά της περιόδου για τη Stoiximan Basket League, μετρώντας 26/34 βολές, 9/28 δίποντα, 4/21 τρίποντα, 33 ριμπάουντ, 15 λάθη, οχτώ ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και μία τάπα.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Η Λάρισα Bread Factory άρχισε τη σεζόν με τον Λίνο Γαβριήλ που αποχώρησε από τον πάγκο της τον Δεκέμβριο με απολογισμό 1-5. Τον διαδέχτηκε ο Νίκος Παπανικολόπουλος που έβαλε το όνομα του στη λίστα εκείνων που πέρασαν από δύο ομάδες στη διάρκεια της ίδιας αγωνιστικής περιόδου, αφού την είχε αρχίσει με το Περιστέρι. Ο 42χρονος κόουτς μέτρησε πέντε νίκες στα 16 ματς Πρωταθλήματος στα οποία κοουτσάρισε τη Λάρισα Bread Factory.

Ήταν αρκετές για να την κρατήσουν στη Stoiximan Basket League και τον ίδιο στην ομάδα για τη νέα σεζόν, αφού ανανέωσε το συμβόλαιο του. Ο ΜVP: Αν και τον Μάρτιο είχε ραντεβού με την ατυχία αφού υπέστη κάταγμα στο μετακάρπιο και έχασε τα πέντε τελευταία παιχνίδια της σεζόν, ο Τζέρι Σμιθ ήταν η σταθερή αξία της Λάρισας Bread Factory κάτι που πιστοποιούν και οι αριθμοί.

Ο Αμερικανός γκαρντ είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ranking αφού στα 16 ματς που αγωνίστηκε είχε 225 βαθμούς, 11 περισσότερους από τον Μπράντον Ρας που είχε 214 αλλά παίζοντας και στα 22 ματς της κανονικής περιόδου. Σε μέσους όρους αυτός που κέρδισε τον άτυπο τίτλο του πολυτιμότερου της θεσσαλικής ομάδας ήταν ο Τζέιμς Ουέμπ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ήταν μία από τις ατραξιόν της φετινής Stoiximan Basket League μέχρι που αποχώρησε για την ισπανική Μούρθια.

Στους 12 αγώνες που φόρεσε τη φανέλα της Λάρισας Bread Factory είχε μέσο όρο 17,5 στο ranking, ενώ τον ακολούθησαν ο Τζέρι Σμιθ με 14,06 και ο Κεν Μπράουν με 10,11.

Ο ΣΚΟΡΕΡ: Σε αυτήν την κατηγορία η πρωτιά του Τζέρι Σμιθ δεν ήταν.. μισή, όπως στο ranking. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Λάρισας Bread Factory τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε μέσους όρους. Ο Αμερικανός που την προηγούμενη διετία έπαιξε στη χώρα μας με τον Ήφαιστο, είχε 257 πόντους σε 16 αγώνες και τον ακολούθησαν ο Μπράντον Ρας με 239 σε 22 ματς και ο Κεν Μπράουν με 194 πόντους σε 18 αγώνες. Σε επίπεδο μέσων όρων, ο 33χρονος Σμιθ έδινε στην ομάδα του 16,06 πόντους ανά αγώνα ενώ πίσω του ήταν ο Τζέιμς Ουέμπ με 13,17 και ο Ντεβόν Ουάσινγκτον με 11,67.

Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Η κυριαρχία του Τζέιμς Ουέμπ στο διάστημα που έμεινε στη Λάρισα, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί στον τομέα των ριμπάουντ. Ο Αμερικανός φόργουορντ αναδείχτηκε ο κορυφαίος ριμπάουντερ όχι μόνο σε μέσους όρους αλλά και σε απόλυτους αριθμούς, αν και έμεινε για 12 μόνο ματς στην ομάδα. Αποχώρησε έχοντας 115 ριμπάουντ σε 12 ματς και τον ακολούθησαν ο Ουέσλι Γκόρντον με 90 σε 15 και ο Μπράντον Ρας με 78 σε 22 παιχνίδια. Πιο σαφή εικόνα για τη δουλειά που έκανε ο Ουέμπ στον «αέρα», δίνουν οι μέσοι όροι.

Ο Αμερικανός είχε 9,58 ριμπάουντ ανά αγώνα που ήταν ο μεγαλύτερος όρος συνολικά του φετινού Πρωταθλήματος. Τον ακολούθησαν στη σχετική λίστας της Λάρισας Bread Factory ο Σακίλ Γκούντγουϊν με 6,33 σε έξι ματς και ο Ουέσλι Γκόρντον με έξι σε 15 ματς.

Ο ΠΑΣΕΡ: Ο Κεν Μπράουν ήταν ο παίκτης που ανέλαβε σε μεγάλο βαθμό το κομμάτι της δημιουργίας του παιχνιδιού για τη Λάρισα Bread Factory. Ο Αμερικανός που έπαιξε με τρίτη διαφορετική ομάδα στη Stoiximan Basket League μετά τον Κόροιβο και τον Άρη, είχε μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους στη λίστα των απόλυτων αριθμών αφού είχε 76 ασίστ σε 18 ματς και τον ακολούθησαν ο Κώστας Παπαδάκης με 51 σε 22 ματς και ο Ουέσλι Ουόσπαν με 39 σε εννιά ματς.

Ο Μπράουν έδινε στους συμπαίκτες του 4,22 ασίστ ανά αγώνα αλλά αυτός δεν ήταν ο μεγαλύτερος μέσος όρος μεταξύ των παικτών που αγωνίστηκαν στη Λάρισα Bread Factory. Ο Ουέσλι Ουόσπαν τον ξεπέρασε με 4,33, παίζοντας βέβαια στα μισά από εκείνον παιχνίδια, ενώ ο Κώστας Παπαδάκης τους ακολούθησε με 2,32 ασίστ σε καθένα από τα 22 παιχνίδια του.

ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Οι 22 αγώνες της στη Stoiximan Basket League άφησαν για τη Λάρισα Bread Factory κάποιες ξεχωριστές επιδόσεις μιας βραδιάς

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts