Με στόχο να γίνει μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του ηλειακού ποδοσφαίρου, μετά τον Πανηλειακό, η οποία θα προκριθεί στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, ρίχνεται το απόγευμα στις 4μ.μ. ο Παμβουπρασιακός, απέναντι στην ισχυρή Νίκη Βόλου, ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2. Μια Νίκη Βόλου, η οποία μόνη της, έχει πετύχει όσα δεν έχουν πετύχει όλες οι ηλειακές ομάδες μαζί στον θεσμό αυτό, από το 1932 μέχρι σήμερα, οπότε και διεξήχθη για πρώτη φορά.
Το «Γρηγόριος Καλάκος», αναμένεται να γνωρίσει μεγάλες «πιένες», με κόσμο από ολόκληρη την Ηλεία, για ένα όπως και να το κάνουμε ιστορικό παιχνίδι. Ο Παμβουπρασιακός, ενισχυμένος και με τους διεθνείς, οι οποίοι έφτασαν από την Ιταλία και οι οποίοι θα βρίσκονται στην αποστολή, θέλει μια νίκη η οποία θα γραφτεί στην ιστορία. Και γνωρίζει ότι απέναντί του έχει έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ωστόσο εκείνο το οποίο τον χωρίζει από την πρόκριση, είναι μόλις ενενήντα λεπτά, τα οποία μάλιστα θα παιχτούν και μέσα στο γήπεδό του.
Το παιχνίδι, είναι ιστορικό και για την Ηλεία, καθώς ο Παμβουπρασιακός, θέλει να γίνει η πρώτη ομάδα μετά τον Πανηλειακό το 2001, η οποία θα φτάσει στους «16» του θεσμού, καθώς σε περίπτωση νίκης, η ομάδα της Βάρδας περνάει άνευ αγώνα την πέμπτη φάση και πάει απευθείας στον γύρο των «16». Από την άλλη πλευρά η Νίκη Βόλου, θέλει και αυτή την πρόκριση, έχοντας φτάσει δυο φορές στο παρελθόν μέχρι τα ημιτελικά, το 1947 και το 1965, αλλά έκτοτε δεν έχει επαναλάβει ανάλογες διακρίσεις. Μια ομάδα η οποία πέρσι διεκδίκησε μέχρι τέλους την άνοδό της στη Σούπερ Λιγκ και η οποία έφτασε ως εδώ, επικρατώντας με 1-0 στη Ζάκυνθο της τοπικής ομάδας. Μιλάμε για νοκ-άουτ αναμέτρηση, με παράταση και αν χρειαστεί και πέναλτι.
Ηλίας Φωτόπουλος: «Ο κόσμος να γίνει ο δωδέκατος παίκτης μας»
Ο Ηλίας Φωτόπουλος, τεχνικός του Παμβουπρασιακού, μιλώντας για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι κόντρα στη Νίκη Βόλου, ανέφερε: «Τα κίνητρα για το αυριανό παιχνίδι, είναι η διάκριση, είναι η ιστορία. Είναι το πρεστίζ για τα παιδιά και η πρόκληση για τον κόσμο. Όλα αυτά δίνουν το κίνητρο. Δεν χρειάζεται σε αυτά τα παιχνίδια ο προπονητής να δώσει κίνητρο. Προσωπικά, όπως και για κάθε προπονητή, η πορεία της ομάδας, κρίνεται στο πρωτάθλημα. Μέλημά μου σε αυτή τη φάση, είναι η διαχείριση της κόπωσης συνολικά. Παίζουμε με έναν αντίπαλο από τους πιο ισχυρούς στη Β΄ Εθνική, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά τί πρέπει να κάνουμε, να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Θα επαναλάβω κάτι το οποίο είπα. Μεγάλο μας όπλο στο παιχνίδι αυτό, πρέπει να είναι ο κόσμος, να γίνει ο δωδέκατος παίκτης μας».
Πηγή: ilia.news