Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε στη Basket League η Λάρισα πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία στην ιστορία της, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση, και ο Φώτης Τακιανός που ήταν στην τεχνική της ηγεσία μιλά στο SDNA για την υπερπροσπάθεια της ομάδας, για το ότι δε θα συνεχίσει στην επόμενη Basket League, αλλά και για το επόμενο του βήμα.
Ο Φώτης Τακιανός ανέλαβε τη Λάρισα τον Νοέμβριο του 2021 με την ομάδα να μετρά μόλις μία νίκη και με το στόχο της παραμονής στην κατηγορία να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολος. Η θεσσαλική ομάδα όμως, όχι απλά απέφυγε τον υποβιβασμό, αλλά έφτασε στα play offs, μπήκε στην τετράδα και κόντραρε στα ίσα τον Παναθηναϊκό, διεκδικώντας θέση στους τελικούς του πρωταθλήματος.
Η Λάρισα δεν θα συνεχίσει φέτος στη Basket league, μετά από δήλωση του προέδρου της, κ. Ριζούλη. Ο Φώτης Τακιανός μιλά στο SDNA για το πως κατάφερε να χτίσει ένα σύνολο που με την απόδοσή του ξεπέρασε κάθε προσδοκία, για τη διάκρισή του, ως ο καλύτερος τεχνικός της Basket League, για το επόμενό του βήμα, και σχολιάζει την απόφαση να μην «κατέβει» η θεσσαλική ομάδα στο επερχόμενο πρωτάθλημα.
«Η ομάδα ήταν στην τελευταία θέση και δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά και οι ήττες που είχε κάνει -εντός έδρας- οι οποίες ήταν απαγορευτικές για να έχουμε αισιοδοξία για την παραμονή. Γιατί ήταν με μεγάλες διαφορές και με ομάδες που με αυτές φαινόταν ότι θα παλέψει η ομάδα για την παραμονή.
Το πρώτο πρόβλημα που έπρεπε να αντιμετωπίσω ήταν να αντιστρέψω την κακή ψυχολογική κατάσταση των παικτών, σε σχέση και με την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, αλλά και αναφορικά με την πίστη τους αν η ομάδα θα μπορούσε να σωθεί. Επομένως έπρεπε οι παίκτες να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να πιστέψουν στο σύνολο. Με προσωπικές συζητήσεις που έγιναν με τους παίκτες, μπόρεσα να καταλάβω τι είχαν στο μυαλό τους και τι τους απασχολούσε περισσότερο, αλλά και το να καταλάβουν τι ήθελα ως φιλοσοφία.
Στο δεύτερο κομμάτι έπρεπε οι παίκτες να δούνε και πρακτικά ότι η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει το στόχο. Στο τρίτο κομμάτι η ομάδα ενισχύθηκε άμεσα με παίκτες κλειδιά, οι οποίοι έγιναν αμέσως αποδεκτοί, έδειξαν ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να έρθει ο στόχος της παραμονής. Δημιουργήσαμε ένα σύνολο, κι αυτός ήταν και ο στόχος μου, όχι μόνο να έρθουν καινούριοι παίκτες. Να μπολιάσουμε τους ήδη υπάρχοντες με τους νέους, επειδή είχε πολύ χρόνο το πρωτάθλημα. Είχαμε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, θα έπρεπε σε βάθος χρόνου να έχουμε καλή απόδοση κι αυτό γίνεται μόνο με ένα καλό σύνολο. Άρα το βασικό είναι ότι κάναμε μία μίξη παλιών και νέων, δώσαμε ξεκάθαρους ρόλους, χρίσαμε ηγέτες, και προσπαθήσαμε και πήραμε από κάθε παίκτη το 100% που είχε να δώσει και σε αυτό είχαμε μεγάλη επιτυχία. Αυτό φαίνεται και από το αποτέλεσμα, καθώς η ομάδα δεν είχε έναν μόνο προσανατολισμό, αλλά κάθε φορά βρίσκαμε τον τρόπο να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας, γεννούσαμε νέους πρωταγωνιστές.
Σε κάθε αγώνα είχαμε ένα πλάνο, μπορώ να πω ότι ήταν η φιλοσοφία της ομάδας, αυτό δυσκόλεψε τους αντιπάλους μας γιατί σε κάθε αγώνα παρουσιάζαμε κάτι καινούριο. Η δυσκολία ήταν ότι οι παίκτες έπρεπε να αποδεχτούν ότι σε κάθε αγώνα, κάποιος άλλος μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά πάνω από όλα έπρεπε να θέσουμε τους εαυτούς μας κάτω από την ομάδα και να δούμε το σύνολο. Βοήθησε και ο χαρακτήρας των παικτών εντός και εντός γηπέδου, ήταν συνεργάσιμοι, ήθελαν να φτάσουν στο στόχο της παραμονής και δεν είχαν εμπρηστικές συμπεριφορές. Ο χαρακτήρας τους, το πως έδεσαν μεταξύ τους και πως αυξήθηκε το επίπεδο αυτοπεποίθησής τους ήταν τα στοιχεία που μας έκαναν να είμαστε συμπαγείς ως ομάδα».
Με το τέλος των αγώνων και μετά τις νίκες της Λάρισας ο Φώτης Τακιανός αναφερόταν πάντα στο ότι η ομάδα έχει μέταλλο και χαρακτήρα, κάτι που το έβγαλε και στο γήπεδο μέχρι τέλους.
«Ήταν ένα στοιχείο που γεννιόταν και το ανακαλύπταμε παιχνίδι με παιχνίδι. Διαγράψαμε μια πορεία κατά την οποία βάζαμε νέους στόχους και τους κατακτούσαμε, από το να ξεφύγουμε από την τελευταία θέση μέχρι να πάρουμε την τέταρτη «γεννούσαμε» νέους στόχους. Μέσα από τις δυσκολίες για να κατακτήσουμε το στόχο, χτίζαμε χαρακτήρα. Πολλοί ξεπέρασαν την κόκκινη γραμμή τους και έτσι φτάσαμε παρά ένα παιχνίδι κοντά να παίξουμε στον τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος. Απείχαμε 40 λεπτά από το να βρεθούμε εκεί».
Η πρόταση για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας έγινε στον Έλληνα τεχνικό σε ένα σημείο που η ομάδα έδειχνε να είναι κοντά στον υποβιβασμό, αλλά όπως λέει ο ίδιος πίστεψε ότι μπορεί να τα καταφέρει η Λάρισα. Σύντομα μάλιστα ήρθαν τα πρώτα θετικά δείγματα.
«Το επάγγελμα του προπονητή έχει προκλήσεις, είτε να δημιουργήσεις την ομάδα, είτε να την αναλάβεις μεσούσης της σεζόν. Το θέμα είναι τότε αν πίστευα ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ότι η Λάρισα μπορεί να τα καταφέρει. Είχα ξεκάθαρη εικόνα του πρωταθλήματος, γιατί το παρακολουθούσα βαθιά, που σημαίνει ότι ήξερα πως παίζουν οι άλλες ομάδες, τι θέλει η Λάρισα. Αποφάσισα ότι αν γίνουν κάποια πράγματα που μου είχε πει η διοίκηση ότι θα τα κάνει, κι έτσι θεώρησα ότι μπορεί η ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Δεν είναι μόνο οι νέοι παίκτες που ήρθαν στην ομάδα. Κάναμε ριζικές αλλαγές όσον αφορά και τη θέση των ήδη υπαρχόντων παικτών. Ο χαρακτήρας βοήθησε ώστε να δούμε πολύ γρήγορα ότι η ομάδα μπορεί να λειτουργήσει. Στο τρίτο δικό μου παιχνίδι, στον Απόλλωνα Πατρών που η ομάδα παρουσιάζεται όλη μαζί και βλέπω πόσο έχει απορροφήσει την τακτική, είναι το πρώτο θετικό δείγμα και ενθαρρυντικό μήνυμα ότι έτσι όπως είμαστε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κάθε νίκη αξίζει ιδιαίτερου σεβασμού. Διαγράψαμε μία πορεία που αν δεν ήταν οι προηγούμενες δεν θα φτάναμε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Άρα για μένα γενικά πρέπει να σεβαστούμε όλες τις νίκες που κάναμε, ίσως θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποιες ως νίκες – κλειδιά. Ανάλογα με το στόχο, γιατί αν πάμε κατευθείαν στον Παναθηναϊκό και ξεχάσουμε ότι ο στόχος ήταν η σωτηρία δε θα σεβαστούμε όσο πρέπει τη νίκη μέσα στον Απόλλωνα Πατρών, τη νίκη στον Ηρακλή, στον Ιωνικό. Είναι νίκες που μας έβγαλαν από την τελευταία θέση και μας έδωσαν το όραμα ότι μπορούμε να ξεφύγουμε από την τελευταία ζώνη. Για την είσοδο στα πλέι οφ, πολύ σημαντικές ήταν οι νίκες στο Περιστέρι και στο Λαύριο και η νίκη επί του Προμηθέα στην έδρα μας, μας έδωσε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την έκτη θέση. Είναι επίσης νίκη κλειδί, επί μίας πολύ καλής ομάδας.
Στα πλέι οφ το θέμα ήταν πως κυριαρχήσαμε, επί του Κολοσσού, το πώς μπήκαμε με τον Παναθηναϊκό, όπου στα δύο πρώτα παιχνίδια δημιουργήσαμε μεγάλες διαφορές. Ήμασταν συμπαγείς και με καλό πρόσωπο στα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Αυτές είναι νίκες που δείξαμε ότι έχουμε χτίσει χαρακτήρα, αυτοπεποίθηση, ότι φτιάξαμε κάτι στη regular season. Δεν υπάρχει ο φόβος ότι δεν μπορούμε να κερδίζουμε. Είχε ανέβει το επίπεδο της εμπιστοσύνης του ενός στον άλλον. Πιστεύαμε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το φαβορί, αλλά αυτό δεν στερούσε από εμάς τι αισθανόμασταν γι’ αυτά τα παιχνίδια».
Οι Κρουμπάλι και Τσαϊρέλης έλαμψαν στα 34 τους, ο Μούντι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ και πιο θεαματικός στη Basket League, ενώ «Όλοι οι παίκτες στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου έκαναν step up».
«Βλέποντας αυτό ένας προπονητής νιώθει ικανοποίηση για τους παίκτες που «παλεύει» καθημερινά μαζί τους και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το να δεις να βελτιώνονται, να γίνονται ικανοί να πάνε σε μεγαλύτερα πρωταθλήματα από το ελληνικό, να έχουν προτάσεις, γιατί είχαμε παιδιά που είχαν προτάσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου -άρα κέντρισαν το ενδιαφέρον- είναι στο ίδιο σχεδόν επίπεδο με το να έχεις μια ομάδα που κερδίζει. Ο ρόλος του προπονητή εκτός από το να κοουτσάρει, να βοηθά την ομάδα να κερδίζει θεωρώ ότι είναι και να προσπαθεί να βελτιώσει τους παίκτες και δη τους νεαρούς. Οι συζητήσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά το ελληνικό μπάσκετ, είναι ότι δεν υπάρχει ροή νέων παικτών, η Εθνική ομάδα δεν έχει τις τόσες επιλογές, όπως τα προηγούμενα χρόνια, άρα είναι σπουδαίο κάποιος να βοηθά νεαρούς αθλητές να εμφανίζονται στο ελληνικό μπάσκετ, όπως είναι ο Καράμπελας.
Η λογική για τον Κρουμπάλι, ένας παίκτης στα 34 του, είναι ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του έπαιζε σε μία θέση η οποία τον χαρακτήριζαν undersized 5. Εμείς το αλλάξαμε αυτό και δεν είναι και ευδιάκριτο από πολλούς ότι στα 34 του μεταφέρθηκε από τη θέση «5», στη θέση «4». Αυτό τον βοήθησε να ξεδιπλώσει αρετές στο παιχνίδι του, να αποφορτιστεί από κάποιες καταστάσεις που σαν 5άρι ήταν μη διαχειρίσιμες από τον ίδιο και μιλάμε για ένα παιδί που έχει άψογο χαρακτήρα εκτός γηπέδου. Είναι συνεννοήσιμος και συνεργάσιμος στο 100%. Στο γήπεδο ήταν αυτός που με την προσπάθεια του κουβαλούσε όλη την ομάδα, στα 34 του ήταν παράδειγμα για το πως πρέπει να δουλεύει ένας επαγγελματίας μέσα στο γήπεδο. Είμαστε χαρούμενοι που τον βοηθήσαμε να κάνει αυτή τη σεζόν.
Ο Μούντι, όταν ήρθε, η καριέρα του ήταν σε ένα μέσο επίπεδο, βγήκε ως ο πιο θεαματικός παίκτης, είναι στην καλύτερη πεντάδα του πρωταθλήματος και είναι ο μοναδικός ξένος. Η βασική μας επιτυχία είναι ότι αγγίξαμε τον συναισθηματικό του κόσμο, γιατί είναι ένα παιδί πάρα πολύ κλειστό, μπορεί να σου δώσει πράγματα, αλλά πρέπει να τον ξεκλειδώσεις. Τον χρίσαμε ηγέτη, του άρεσε, του δώσαμε χώρο, ώστε μέσα από ένα οργανωμένο παιχνίδι να μη νιώθει ότι δεν έχει την ελευθερία να εκφράσει το ταλέντο του. Έχει χαρακτηριστικά ελεύθερου παιχνιδιού και δεν τον εγκλωβίσαμε. Του άρεσε και ένιωθε άνετα. Το ότι τον χρίσαμε ηγέτη σημαίνει ότι έγινε αποδεκτός από τους συμπαίκτες του σε αυτό το ρόλο, κουβάλησε την ομάδα σε δύσκολες καταστάσεις, δεν κρύφτηκε ποτέ στα δύσκολα κάτι που έδινε ασφάλεια και αυτοπεποίθηση και στους υπόλοιπους παίκτες και ήταν παράδειγμα. Ήταν μεγάλο κομμάτι στο παζλ της επιτυχίας το πως χρησιμοποιήσαμε αυτούς τους δύο παίκτες. Όλοι οι παίκτες στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, νομίζω, έκαναν step up. Κανένας δεν έμεινε ούτε καν στάσιμος σε σχέση με προηγούμενες σεζόν, και αυτό είναι τεράστια επιτυχία. Όπως και ο Τσαϊρέλης που σε ηλικία 34 ετών, τον μεταφέραμε από θέση «4», σε θέση «5». Η αλλαγή θέσεων που κάναμε στους δύο παίκτες ήταν καίρια, γιατί όλοι λένε πως προσθέσαμε τρεις παίκτες, κανείς δεν είπε ότι προσθέσαμε πέντε. Με την αλλαγή θέσεων είναι σαν να πήραμε δύο καινούριους παίκτες. Έπαιξαν σε άλλη θέση και εντελώς διαφορετικά και ήταν σαν νέες προσθήκες. Δώσαμε ρόλο στον Καράμπελα, πήρε το ρόλο που έπρεπε ο Ζάρας, σε κρίσιμα παιχνίδια ήταν εκεί, η εμπειρία του ασυναγώνιστη, μας βοήθησε τα μέγιστα. Ο Παπαντωνίου ήταν ο βασικός λόγος που η ομάδα κρατήθηκε σε συνοχή, γιατί όπως είπα η πορεία μπορεί να φαίνεται ότι ήταν ανοδική, αλλά η καθημερινότητα είχε αρκετά θέματα. Είχαμε να λύσουμε πολλά προβλήματα. Ο Νώντας τους μιλούσε, είχε το σεβασμό των υπολοίπων, ήταν όπως έπρεπε στις προπονήσεις και ήταν κι αυτός βασικό κομμάτι του πως κρατήθηκε η συνοχή για όλο αυτό το διάστημα. Ο Μάριτς έκανε την καλύτερη του σεζόν. Είναι ένας παίκτης δύσκολος, όσον αφορά το αγωνιστικό του στιλ, προσωπικά μου ταιριάζει στη φιλοσοφία μου, γιατί πάντα θέλω στο παιχνίδι μου έναν παίκτη με τέτοια χαρακτηριστικά και γι’ αυτό επιλέχθηκε. Ο Χάντσον είναι ένας σύγχρονος γκαρντ, μπορεί να εξελίξει το παιχνίδι του. Έκανε πολύ καλή χρονιά και στη διάρκεια της χρονιάς υπήρχαν προτάσεις γι’ αυτόν όπως και για τους Κρουμπάλι και Καράμπελα, προβλήματα που τα ξεπεράσαμε, γιατί οι προτάσεις ήταν δελεαστικές και τα παιδιά ήθελαν να φύγουν. Συζητήσαμε… πίστεψαν ότι η ομάδα μπορεί να πιάσει στόχο, ρίσκαραν να μη φύγουν και από κοινού αποφασίσαμε να μείνουν. Άσχετα αν η Λάρισα δεν συνεχίζει στο πρωτάθλημα νομίζω ότι δικαιώθηκαν για την επιλογή τους να μη φύγουν».
Το παράδοξο βέβαια είναι ότι από μια φανταστική αγωνιστική χρονιά για την ομάδα, η ΚΑΕ Λάρισα, μετά από δήλωση του κ.Ριζούλη, ανέστειλε τη λειτουργία της και έριξε τίτλους τέλους.
«Είμαστε βαθιά στεναχωρημένοι με το ότι έγινε αυτό, με τη λογική ότι παλέψαμε στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου να καταφέρουμε πράγματα, που φάνταζαν δύσκολα, ακόμη και να μείνει. Τερματίσαμε στην τέταρτη θέση, ήταν η πρώτη φορά που ομάδα έφτασε τον Παναθηναϊκό στα πέντε παιχνίδια. Με μία λέξη θα σας πω…ματώσαμε. Μάτωσαν οι παίκτες, οι προπονητές. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς. Απλά δίνοντας όλοι πάνω από το 100%, αυτή τη στιγμή ο κόπος μας δεν είναι στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Είναι στενάχωρο και θεωρώ ότι είναι άδικο, γιατί διακόπτεται το επόμενο βήμα όλων, που μπορεί να ήταν μια συμμετοχή στο Basketball Champions League, δεν θα έχουμε τη ευκαιρία να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε. Να έχουμε μια ανάλογη πορεία. Θα γίνει το Super Cup, κάτι που εμείς το κερδίσαμε και δεν θα είναι εκεί η ομάδα της Λάρισας.
Αν πάμε να εξηγήσουμε το γιατί, όταν το βασικό θέμα είναι το οικονομικό, εκεί δεν μπορεί να εκφέρει κάποιος γνώμη. Γιατί αυτός που πληρώνει είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος να αποφασίσει αν μπορεί. Εμείς σαν αγωνιστικό τμήμα, καταφέραμε να φέρουμε τον κόσμο της Λάρισας στο γήπεδο, οικογένειες με παιδιά, να δημιουργήσουμε κυψέλες, να δώσουμε τη σπίθα για να ανάψει η φωτιά, γιατί εκείνη η περιοχή διψάει για μπάσκετ. Δημιουργήσαμε πόρους υγείας που μπορούν να απευθυνθούν τα παιδιά της περιοχής. Αυτό το προϊόν δίνεται στα χέρια της διοίκησης και μέχρι εκεί φτάνει η αρμοδιότητά μας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Ως προπονητής σέβομαι απόλυτα κάποιον που λέει ότι δεν μπορώ μόνος μου, δεν θα κάνω κακό στην οικογένεια μου. Το ερωτηματικό μου είναι κατά πόσο οι ευρύτεροι φορείς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια ομάδα για να υπάρχει στην περιοχή και στη Basket League…».
Ο Φώτης Τακιανός αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν 2021/22 στη Stoiximan Basket League, κάτι που για τον ίδιο αποτελεί τιμή και όπως λέει, στο πρόσωπό του επιβραβεύονται όλοι όσοι προσπάθησαν για να πετύχει η ομάδα.
«Είναι ύψιστη τιμή και επιβράβευση…αποκτά ιδιαίτερο βάρος με τη λογική ότι βραβεύεσαι κυρίως από τους δικούς σου ανθρώπους (προπονητές, αρχηγοί και δημοσιογράφοι). Είναι ιδιαίτερα τιμητικό, επιβραβεύεται όλο αυτό που περιγράφουμε. Ήταν μια πορεία που δύσκολα θα επαναληφθεί. Όλοι αξιολόγησαν το βαθμό δυσκολίας της κατάκτησης της τέταρτης θέσης από το να είσαι πεσμένος την 6η αγωνιστική, επιβραβεύτηκε ότι μέσα σε αυτό το διάστημα εμείς φτάσαμε σε αυτή τη θέση. Μετά τη λήξη των παιχνιδιών επιβραβεύεται αυτό που δείχναμε στο γήπεδο, τι στιλ μπάσκετ παίξαμε, η διάθεση που έβγαλε η ομάδα, και ότι οι παίκτες έδειξαν αυταπάρνηση. Παρουσιάσαμε κάτι που ο θεατής το αξιολόγησε. Στο πρόσωπό μου επιβραβεύονται όλοι αυτοί που προσπάθησαν λιγότερο ή περισσότερο, γιατί ως ομαδικό άθλημα το να βραβευτεί ο προπονητής σημαίνει ότι λειτούργησαν πολλά πράγματα».
Ο Έλληνας τεχνικός, όπως μας λέει, αυτή την περίοδο εξετάζει προτάσεις από το εξωτερικό, το σίγουρο είναι όμως ότι ο ίδιος θέλει να κάνει ένα καλύτερο και πιο σταθερό βήμα στην καριέρα του.
«Όσον αφορά την Ελλάδα με τη λογική ότι θα είναι 12 ομάδες δεν υπήρχαν θέσεις προπονητών ανοιχτές. Τελειώσαμε στις 15 Ιουνίου περίπου και πολλές ομάδες ήδη είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους. Έγιναν συζητήσεις με ομάδα της Basket League, αλλά δεν καλύφθηκα σε βασικά κομμάτια για να συνεργαστώ και θεώρησα καλό να στραφώ στο εξωτερικό. Υπάρχουν δύο ομάδες σε διαδικασία συζητήσεων και με κάποιες είμαι σε αναμονή. Έθεσα σαν στόχο για το επόμενο μου βήμα, να κάνω ένα πιο σταθερό και σίγουρο και με βάση την εξέλιξη μου ως προπονητή και αυτό το έβαλα ως αδιαπραγμάτευτο. Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να πάρω μία δουλειά, για να πάρω μια δουλειά. Θέλω να εξελιχθώ και να έχω μια πορεία προς τα μπροστά, έτσι όπως το φαντάζομαι».
Όσο για τη γεύση του από το φετινό πρωτάθλημα…
«Με την επιστροφή του Ολυμπιακού σαφώς βελτιώθηκε και μεγάλωσε και ο βαθμός δυσκολίας. Έχει ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού με τις υπόλοιπες ομάδες. Νομίζω ότι έχει γίνει λιγότερο ανταγωνιστικό στην κορυφή και περισσότερο από τη μέση και προς τα κάνω. Θα έλεγα ότι είναι τριών ταχυτήτων, αλλά με την ψαλίδα μεταξύ δεύτερης και τρίτης ταχύτητας να είναι κλειστή. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, η Λάρισα έδωσε ιδιαίτερο χρώμα φέτος και με τη λογική του ότι φτάσαμε με τον Παναθηναϊκό σε πέμπτο παιχνίδι, «αναστατώσαμε» το πρωτάθλημα. Η Λάρισα δεν θα υπάρχει του χρόνου, αλλά αυτό που μένει είναι ότι να πιστέψουν όλες οι ομάδες, γιατί επικρατεί ότι «με τις μεγάλες ομάδες δεν μπορούμε, ας δούμε τα άλλα παιχνίδια», ότι και ομάδες με σωστή οργάνωση και σωστό σχεδιασμό μπορεί να είναι ανταγωνιστικές στη λίγκα. Του χρόνου φαίνεται ότι θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, θα είναι 12 καλές ομάδες». Όσο για την Εθνική ομάδα και το Ευρωμπάσκετ: «Είμαι σίγουρος, ότι αν παίξει πλήρης μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Super League 2: Τα δεδομένα για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο και τα περσινά μπόνους κατάταξης
Νίκη, Τρίκαλα και Αναγέννηση: Το «γαϊτανάκι» με Γκουντρουμπή και… Κουσκουνά!
Οριστικό: Οι αποφάσεις της ΕΠΟ για υποβιβασμό και προβιβασμό από τη Super League 2 στη Super League!
πηγή: sdna