Regista Films: The Power of the Dog

Regista Team28/02/2022
AURA TEO
red nose1

Regista Films: The Power of the Dog

Σκηνοθεσία: Jane Campion

126 Λεπτά

2021

★★★☆☆

Βρισκόμαστε στη Μοντάνα του 1925. Δύο πλούσιοι γαιοκτήμoνες, τα αδέρφια Φιλ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) και Τζόρτζ (Τζέσι Πλέμονς) Μπέρμπανκ, βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο όταν ο πιο τίμιος και καθώς πρέπει Τζόρτζ παντρεύεται τη Ρόουζ (Κίρστεν Ντάνστ). Η Ρόουζ είναι χήρα και μητέρα ενός όμορφου και εκκεντρικού έφηβου, του Πίτερ.

Ο Φιλ, του εξαιρετικού για άλλη μια φορά Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, είναι μια ανατριχιαστική φιγούρα. Με χλωμά μάτια και κοφτερό πρόσωπο, σαν να έχει γίνει έτσι από την κακία του, εκπέμπει μια επικινδυνότητα που σπάνια βλέπουμε σε ταινίες. Πειράζει τη Ρόουζ συνεχώς και ιδιαίτερα σφυρίζοντας ένα τραγούδι το οποίο της υπενθυμίζει τις αποτυχίες της, ενώ κοροϊδεύει και τον Πίτερ λόγω της θηλυπρεπούς συμπεριφοράς του, αποκαλώντας τον μεταξύ άλλων «Μις Νάνσι» όποτε περνάει από δίπλα του. Η δύναμη όμως σε τέτοια μέρη μπορεί να αλλάξει χέρια από τη μια στιγμή στην άλλη.

Η Jane Campion επιστρέφει μετά απο 12 χρόνια να μας χαρίσει μια αρκετά ιδιαίτερη ιστορία από την άγρια δύση με το The Power of the Dog. Η ιστορία μπορεί να εκτυλίσσεται το 1925 αλλά θα μπορούσε εύκολα να είναι και το 1825. Τέτοια είναι η κτηνώδης ατμόσφαιρα που επικρατεί σε αυτό το μέρος. Εκεί που μόνο οι δυνατοί μπορούν να αντέξουν ενώ οι αδύναμοι μπορεί ανα πάσα στιγμή να χαθούν.

Το Power of the Dog ενώ φαινομενικά δείχνει να είναι μια κλασσική ιστορία ενός καταχρηστικού άντρα στην άγρια δύση, στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ πιο βαθύ. Μέσα από την εξαιρετική φωτογραφία των αχανών τοπίων της αμερικανικής δύσης, η Jane Campion μας δείχνει με ποιον τρόπο, οι άντρες που προσπάθησαν πρώτοι να «δαμάσουν» την άγρια δύση, αντί για αυτό λύγισαν και άλλαξαν μπροστά στη δύναμή της. Στην προσπάθειά τους να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες και να επιβιώσουν, έχασαν τον εαυτό τους και μετατράπηκαν σε κάτι που ακόμα και οι ίδιοι δεν μπορούν να αντέξουν.

Η ταινία έχει τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ από κάθε άλλη φέτος, με 12.

Δείτε το τρειλερ της ταινίας εδω

Επιμέλεια: Δημήτρης Χαλάτσης

Μοίρασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.