Πρόκριση με διπλό στην Προσοτσάνη για τον Ολυμπιακό Βόλου (pic)

AURA TEO
red nose1

Την παρουσία του στη β’ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε στην Προσοτσάνη Δράμας της τοπικής ομάδας με 53-57.

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος. Προηγήθηκε με 14 πόντους στο φινάλε του α’ δεκαλέπτου και έκλεισε το ημίχρονο στο +8 (27-35 στο 20’). Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι επανήλθαν στο παιχνίδι με ένα επιμέρους σκορ 22-7 στο τρίτο δεκάλεπτο και στο 30’ βρίσκονταν μπροστά για επτά πόντους (49-42). Στην τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Γιώργου Κοσμάτου έπαιξαν φοβερή άμυνα και δεχόμενοι μόνο πέντε πόντους, κατάφεραν να πετύχουν κρίσιμα καλάθια επιθετικά και να φύγουν με το πολύτιμο διπλό από την Προσοτσάνη.

Κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν οι Ξηρόπουλος και Βλαχογιάννης με 17 και 14 πόντους, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο δεύτερος πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο, καθώς εκτός των άλλων, μάζεψε εννέα ριμπάουντ και πέτυχε κομβικά καλάθια στο τελευταίο δεκάλεπτο. Θετική εμφάνιση έκανε και ο Χρήστος Σιμάκης, ο οποίος στην επάνοδό του με τα «ερυθρόλευκα» σκόραρε 10 πόντους.

Στον επόμενο γύρο, το συγκρότημα του Γιώργου Κοσμάτου θα υποδεχθεί στο ΕΑΚ, την Τετάρτη (16/9), την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας, που κέρδισε τον Πρωτέα στα Γρεβενά με 74-89. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική, μετά την έκθεση της ΔΕΑΒ από τον πέμπτο τελικό της Α1 ΕΣΚΑΘ της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, κόντρα στην Αγριά. Επομένως, μετά την έκτιση της ποινής, θα υποδεχθούν την Ανόρθωση παρουσία των φιλάθλων τους για τη 2η αγωνιστική της National League 2, στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι τους για το πρωτάθλημα.

Το φύλλο αγώνα

20190610 234550 0000

Δεκάλεπτα: 11-25, 27-35, 49-42, 53-57

Προσοτσάνη: Ιωαννίδης 14 (1), Καφαδάρης, Στυλίδης 13 (1), Γαϊτανίδης, Χατζηκυριακίδης, Κάτος 9 (1), Καραϊσκάκης 4 (1), Κουτσίδης 2, Βατζήκας 6, Καβαργύρης 3 (1), Σκλήβας 2, Στεφανίδης.

Ολυμπιακός Βόλου: Σαλεπτσής 5 (1), Σαββίδης 3 (1), Σιμάκης 10 (1), Ξηρόπουλος 17 (1), Βλαχογιάννης 14, Τζαλαβάρας 4, Μόσιος 4 (1), Μασούρας, Τσιαπράζης, Πανταζόπουλος, Μανιώτης.

Πηγή: gegonota.news

ΠΑΤΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ2