Παράνομο στοίχημα: Εμπόδια για την πειθαρχική έρευνα – 15 οι εμπλεκόμενες ομάδες

AURA TEO
red nose1

Η υπόθεση του κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού συγκλονίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά τα εμπόδια για τη διαλεύκανσή της γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα.

Μετά την απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΠΟ που έπεσε στο κενό, ήρθε και η διαφωνία ανάμεσα στον εισαγγελέα και στον δικαστή. Όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος “Δικογραφίες”, ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Κώστας Σπυρόπουλος αρνήθηκε να παραδώσει τα στοιχεία της προκαταρκτικής που διενεργεί στον πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδίας Χαράλαμπο Κωτουλόπουλο!

Ο κ.Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο σχετικός φάκελος βρίσκεται στα χέρια της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Οι δύο υπηρεσίες ταυτοποιούν αυτή την ώρα τα στοιχεία που είναι οι νομίμως υποκλαπεϊσες συνομιλίες, τα ευρήματα των κατασχεθέντων κινητών και ψηφιακών μέσων και όσα αποκάλυψαν οι έρευνες σε σπίτια, σε τραπεζικούς λογαριασμούς και σε θυρίδες των εμπλεκομένων.

Ο κ.Κωτουλόπουλος θεωρεί αναγκαίο να λάβει όλα τα στοιχεία ώστε να εκκινήσει την πειθαρχική διαδικασία, έχοντας ήδη ανασύρει του 109 φακέλους της Sportradar που αρχειοθετήθηκαν. Η Επιτροπή του προέδρου Εφετών είναι η μόνη αρμόδια να προχωρήσει σε κυρώσεις ποδοσφαιρικών παραγόντων και ομάδων.

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί ο εισαγγελέας δεν παραδίδει έστω τα αντίγραφα της δικογραφίας στον πειθαρχικό δικαστή ώστε τα επαγγελματικά ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα να αρχίσουν χωρίς σκιές.

Αν η εισαγγελική αρχή επιμείνει στην άρνησή της, ναρκοθετείται η ερευνητική διαδικασία που προβλέπεται ρητώς από τους Πειθαρχικούς Κώδικες της ΕΠΟ και της FIFA. Η Επιτροπή Δεοντολογίας αδυνατεί να θεμελιώσει κατηγορίες για τα χειραγωγημένα ματς χωρίς να έχει στα χέρια της τα στοιχεία της ποινικής προκαταρκτικής.

Οι έρευνες των αρχών έγιναν σε πέντε πόλεις, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Πάτρα και το Ηράκλειο. Προς το παρόν εμπλέκονται αξιωματούχοι 15 ομάδων (5 της SL1 και 10 της SL2). Όταν αρθεί το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε στη χώρα μας από την άρνηση του εισαγγελέα να παραδώσει τη δικογραφία στον δικαστή, θα ζητηθεί από τον Άρειο Πάγο η νέα συνδρομή της Interpol και της Eurojust. Η Διεθνής Αστυνομϊα και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία έχουν ήδη συνδέσει την ελληνική εκδοχή του κυκλώματος στοιχηματικής απάτης με άλλες έξι χώρες (Σουηδία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αλβανία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κλείδωσε» του επιθετικού στον Ολυμπιακό Βόλου!

«Ψάχτηκε» για πρώην επιθετικό του Βόλου η Νίκη, αλλά…

Κύκλωμα στημένων αγώνων: Μπλεξίματα και για δεύτερο παράγοντα ομάδας του Νομού Λάρισας

Θυμήθηκε το βολιώτικο clasico ο Κατσούλης – «Οι εφημερίδες έγραφαν Νίκη Βόλου-Κατσούλης 0-0!»

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts