Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου έφτασε σε δεύτερο διαδοχικό ροζ φύλλο αγώνα στην Α2 Εθνική Κατηγορία (2ος όμιλος).
Οι παίκτριες του Κώστα Δέρβου, μετά το διπλό στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης την προηγούμενη εβδομάδα, δεν δυσκολεύτηκαν να επικρατήσουν της Ασπίδας Ξάνθης στο ΕΑΚ με σκορ 56-28 και να βελτιώσουν το ρεκόρ τους στο 4-4.

Οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν πολύ δυναμικά στην αναμέτρηση και βρέθηκαν μπροστά με 17-4 στο τέλος του α’ δεκαλέπτου και 31-14 στο ημίχρονο. Στην τρίτη περίοδο πάτησαν ακόμη περισσότερο το… γκάζι και προηγήθηκαν και για 28 πόντους (51-23 στο 30’). Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Κώστα Δέρβο να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλες τις καλαθοσφαιρίστριες του ρόστερ στο τελευταίο δεκάλεπτο, με το τελικό 56-28 να μαρτυρά την άνετη νίκη του Ολυμπιακού.
Κορυφαία για το βολιώτικο συγκρότημα ήταν η Ιωάννα Αρτεμισίου με 21 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 23 λεπτά συμμετοχής, με την Μπάουμαν να προσθέτει 13 πόντους και όλες τις παίκτριες της ομάδας να έχουν αξιόλογη συνεισφορά στην σημερινή αναμέτρηση.
Το φύλλο αγώνος
Ολυμπιακός Βόλου-Ασπίδα Ξάνθης 56-28
Διαιτητές: Μακαρόνας-Γκανάτσιου
Δεκάλεπτα: 17-4, 31-14, 51-23, 56-28
Ολυμπιακός Βόλου (Δέρβος): Μπάουμαν 13, Αρτεμισίου 21(1), Γράψα 1, Αντωνίου Ι. 1, Ζυκάι 5, Αντωνίου Α. 7(1), Κοτοπούλη 1, Χούτα 2, Τσιτουρα 3, Νικολίκου 2, Πολύζου.
Ασπίδα Ξάνθης (Καρά Αχμέτ): Καραλίδου Σ. 9, Μωυσένκου 7, Μπουτσούκη, Τασελαρίδου, Βασιλειάδου 6, Καραλίδου Β., Κιντριλη 2, Ιωακειμίδου 2, Ζάχου 2, Τσιμπίδου, Θεοδωρίδου.
Το αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ.
Πηγή: gegonota.news







