Φοβερό ματς στο Αλκαζάρ – MAΓΙΚΟΣ Όγκμποε έκανε χατ τρικ και έδωσε το «τρίποντο»!

Regista Team31/03/2023
AURA TEO
red nose1

Ο Μάριος Ογκμπόε «καθάρισε» για την ΑΕΛ κόντρα στον ΠΑΟΚ Β, με τους «βυσσινί» να επικρατούν με 3-2 και τον επιθετικό της λαρισινής ομάδας να ολοκληρώνει χατ-τρικ με πέναλτι στο 89ο λεπτό του αγώνα σε αγώνα που σήκωσε την αυλαία της 17ης αγωνιστικής στον πρώτο όμιλο της Super League 2.

Η ΑΕΛ ήθελε να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε με τον Ηρακλή Λάρισας και ξεκίνησε με γκολ από τα… αποδυτήρια στο στάδιο Αλκαζάρ αλλά, ο Μπράντονιτς απαντούσε κάθε φορά στους γηπεδούχους είτε με πέναλτι (που αμφισβητήθηκε έντονα από τους γηπεδούχους), είτε με τελειώματα μέσα από την περιοχή.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως ήταν αυτοί που είχαν την ευκαιρία να φύγουν με το τρίποντο από τη Λάρισα, αλλά ο Σουλούκος ήταν «φύλακας άγγελος» για την ΑΕΛ αποκρούοντας πέναλτι του Γκορντεζιάνι στο 85ο λεπτό.

Να σημειωθεί ότι στο γήπεδο παρακολούθησε την αναμέτρηση μαζί με την οικογένεια Νταβέλη ο νέος γενικός αρχηγός της ΠΑΕ ΑΕΛ, Θωμάς Κυπαρίσσης.

Έτσι έπαιξαν

Πριν την έναρξη του αγώνα, ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, γνώριζε πως δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ηλιάδη, αλλά και στους τραυματίες Θεοδωρόπουλου, Γαρουφαλιά, Μαξιμένκο και Τσιριγώτης.

Έτσι ο τεχνικός της ομάδας παράταξε την ΑΕΛ σε σχηματισμό 4-3-3, επιλέγοντας τον Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια, τον Θανάση Παπαγεωργίου στο αριστερό και τον Μαϊδανό στο αριστερό με δίδυμο στα στόπερ του Κόλα και Γκοτζαμανίδη. Στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Θωμαΐδης, Αντράντα και Κώστας Παπαγεωργίου και ενώ η τριπλέτα στην επιθετική γραμμή αποτελούνταν από τους Νίνο και Νικολιά στα άκρα και τον Μάριο Ογκμπόε στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αντίπερα όχθη ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε τον Μπαλωμένο για να υπερασπιστεί την εστία του ΠΑΟΚ Β, δεξιά στην άμυνα αγωνίστηκε ο Τσοπούρογλου, αριστερά ο Τσαούσης και δίδυμο στην άμυνα οι Παναγιώτου και Μορικελι. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Ουεντραογκο και Νινούα, ενώ πιο μπροστά τους ο Δαρέλας. Στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής επιλέχθηκαν οι Μπράντονιτς και Χατζηστραβός, ενώ ο Πανίδης επιλέχθηκε στην θέση του επιθετικού.

Το τέλειο ξεκίνημα!

Ιδανική ήταν η έναρξη του αγώνα για την ΑΕΛ που με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Οι «βυσσινί» στην πρώτη επίθεσή τους στο παιχνίδι, από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Κώστα Παπαγεωργίου μέσα στην περιοχή που «έσπασε» τη μπάλα στο ύψος τους πέναλτι εκεί όπου ο Ογκμπόε με ωραίο πλασέ νίκησε τον Μπαλωμένο για το 1-0.

Η ΑΕΛ προσπαθώντας να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ από άκρα, απείλησαν ξανά στο 3′ όταν αυτή τη φορά ο Μαϊδανός έκανε την παράλληλη σέντρα από τα αριστερά, όμως κανείς παίκτης των γηπεδούχων δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Ισοφάριση με… αστείο πέναλτι

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να συνέλθουν από το σοκ του γρήγορου γκολ και στο 14′ απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Σουλούκου. Ο Νινούα εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Μορικέλι πήρε την κεφαλιά αναγκάζοντας τον τερματοφύλακα των «βυσσινί» να διώξει με δυσκολία.

Δύο λεπτά μετά ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι όταν έπειτα από σέντρα ο Μαϊδανός έδιωξε τη μπάλα με το κεφάλι πριν αυτή φτάσει στον Χατζηστραβό, με αποτέλεσμα ο Σουλούκος να συγκρουστεί με τον ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων και τον Βάτσιο να σημαδεύει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μπράντονιτς που ήταν εύστοχος για το 1-1.

Ένταση και… δικαίωση πάλι με Ογκμπόε

Οι πανηγυρισμοί των παικτών του ΠΑΟΚ μπροστά από την θύρα των οργανωμένων της ΑΕΛ, έφερε ένταση σε όλο το γήπεδο με τους φιλάθλους, αλλά και τους παίκτες των «βυσσινί» να θεωρούν προκλητική την ενέργεια αυτή.

Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες και από τον πάγκο της ΑΕΛ με το ρυθμό του αγώνα να δείχνει ότι χάνεται…

Ο Ογκμπόε όμως είχε εκ νέου απάντηση. Στο 19ο λεπτό ο Κώστας Παπαγεωργίου εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, λίγα μέτρα μπροστά από το κέντρο, με τον επιθετικό της ΑΕΛ να παίρνει την κεφαλιά να κάνει το 2-1.

Ξανά ο Μπράντονιτς…

Απάντηση είχε όμως και ο Μπράντονιτς στο 26′. Οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν τη μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Πανίδη να βρίσκει τον Βόσνιο ποδοσφαιριστή που μέσα από την περιοχή κατάφερε με πλασέ να νικήσει τον Σουλούκο για το 2-2.

Από εκεί και έπειτα η ΑΕΛ έχασε την ψυχραιμία της και μοιραία έχασε την κατοχή της μπάλας, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να «χτυπήσει» τους «βυσσινί»  σε κάθε λάθος και κενό στην άμυνα.

Στο 40′ ο Πανίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Κόλα έξω από την περιοχή και αριστερά έκανε την παράλληλη σέντρα εκεί όπου ο Μπράντονιτς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το χατ-τρικ με τον Σουλούκο σωτήρια να διώχνει τη μπάλα με το πόδι του.

Από εκεί και πέρα δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες.

Σε χαμηλότερο ρυθμό

Με διαφορετικό τέμπο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ Β να απειλεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι, όταν στο 49′ το σουτ του Πανίδη μπλόκαρε ο Σουλούκος.

Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης στο 56′ προσπάθησε να φρεσκάρει την επίθεσή του περνώντας στο παιχνίδι τον Πεντρόσο στη θέση του Νίνο, ενώ τρία λεπτά πέρασε και τους Καλουτσικίδη, Πλέγα και Μαυριά, προσπαθώντας να δώσει ενέργεια στους «βυσσινί».

Δεν άλλαξε κάτι…

Με τον τεχνικό των «βυσσινί» να έχει πραγματοποιήσει και τις πέντε αλλαγές έως το 74′, με τον Μιλτιάδη να περνά στη θέση του Κώστα Παπαγεωργίου και τον Πάμπλο Γκαρσία να έχει αλλάξει κι αυτός πρόσωπα, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε με τις δύο ομάδες να μην απειλούν μπροστά από τις δύο εστίες.

Στο 78′ ο Πεντρόσο βρέθηκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ Β, αλλά λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, με την ΑΕΛ να προσπαθεί να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.

Νέο πέναλτι ο ΠΑΟΚ και… Σουλούκος

Στο 84′ ο Θωμαΐδης απρόσεκτα βρήκε τον Σπυρίδη μέσα στην περιοχή με τον ΠΑΟΚ Β να στήνει τη μπάλα για δεύτερη φορά στο σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκορντεζιάνι, αλλά ο Στέφανος Σουλούκος κατάφερε να διώξει στην δεξιά γωνιά του κρατώντας το 2-2.

Χατ-τρικ και τρίποντο ο Ογκμπόε!

Κι ενώ ο ΠΑΟΚ αστόχησε στο δεύτερο πέναλτι, ο Πεντρόσο πίεσε στο 88′ κι ο Παναγιώτου απρόσεκτα τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή της ομάδας του. Ο Μάριος Ογκμπόε πήρε τη μπάλα και από τα έντεκα μέτρα δεν αστόχησε στο 89′ διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Η ΑΕΛ με αυτό το τρίποντο έφτασε τους 31 βαθμούς στο πρωτάθλημα ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και ακολουθεί την ερχόμενη Πέμπτη δύσκολη εκτός έδρας αποστολή με τη Νίκη Βόλου.

Γκολ: 1′, 19′, 89′ πεν. Όγκμποε – 16′ πεν., 27′ Μπράντονιτς.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Παναγιώτης Γκουτσίδης): Σουλούκος, Θ. Παπαγεωργίου (59′ Καλουτσικίδης), Μαϊδανός, Γκοτζαμανίδης, Κόλα, Θωμαΐδης, Κ. Παπαγεωργίου (73′ Μιλτιάδης), Αντράντα (59′ Πλέγας), Νικολιάς (59′ Μαυριάς), Νίνο (56′ Πεντρόσο), Ογκμπόε.

Στον πάγκο έμειναν: Αντωνόπουλος, Κοσσονού, Γλυνός, Νούνιες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Μπαλωμένος, Τσαούσης, Τσοπούρογλου, Παναγιώτου, Μορικέλι, Ουεντραόγκο, Νινούα (86′ Μελετίδης), Δαρέλας (72′ Σπυρίδης), Μπράντονιτς (86′ Σπυράκος), Χατζηστραβός (72′ Γκορντεζιάνι), Πανίδης (66′ Σαλαμούρας).

Στον πάγκο έμειναν: Μοναστηρλής, Γρόσδης, Κιτσάκης, Γιαξής.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Νιδριώτης, Κολλιάκος (Αθηνών)
4ος: Καλαντζής (Θεσσαλίας)

Πηγή: formedia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Super League 2: Τα αποτελέσματα της ημέρας (17η αγωνιστική)

800.000 ευρώ από τη FIFA για τους διαιτητές της Super League 2!

Επίθεση του Διαγόρα Ρόδου στον Λ.Ιωακείμ: «Μπέρδεψε τα σουβλάκια και τα μπιφτέκια με το ποδόσφαιρο»

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts