«Αγκάθι» στις σχέσεις στις σχέσεις της ΕΠΟ με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού είναι η δικαιοδοσία της ΔΕΑΒ να επιβάλει ποινές στις ΠΑΕ για επεισόδια στα γήπεδα.
Το πλάνο που υπάρχει από την πλευρά της ΕΠΟ, είναι η αυστηροποίηση των ποινών, του πειθαρχικού κώδικα ώστε να είναι εφάμιλλες με αυτές του νόμου.
Για παράδειγμα στο νόμο υπάρχει πρόβλεψη επιβολής ποινής διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, για ρίψη καπνογόνου, κροτίδας ή άλλου αντικειμένου πρόσφορου να προκαλέσει σωματική βλάβη σε πρόσωπο που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο και η ίδια ποινή αν υπάρξει είσοδος φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο που οδηγήσει σε προσωρινή διακοπή του αγώνα.
Στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ οι αντίστοιχες παραβάσεις τιμωρούνται με πρόστιμο.
Αν υπάρξει αυστηροποίηση, η οποία μπορεί να γίνει το καλοκαίρι, θα μπορεί να ζητηθεί οι ποινές να επιβάλλονται από τα όργανα του ποδοσφαίρου και όχι από τη ΔΕΑΒ.
Όσον αφορά το θέμα της Ένωσης Διαιτητών, την οποία η ΕΠΟ θα πρέπει τον Ιούνιο να εγγράψει ως μέλος της, ενώ δεν αναγνωρίζει τη διοίκησή της επειδή δεν εξελέγη από εν ενεργεία διαιτητές, η ΕΠΟ επιθυμεί την κατάργηση των Συνδέσμων Διαιτητών Ποδοσφαίρου που είναι μέλη της Ένωσης Διαιτητών, την ανάδειξη νέας διοίκησης η οποία θα προκύψει από εκλογές στις οποίες θα πάρουν μέρος οι εν ενεργεία διαιτητές και την εκπροσώπηση της Ένωσης Διαιτητών από εν ενεργεία διαιτητή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Τα παραπάνω οδηγούν σε αίτημα τροποποίησης τους υφιστάμενου νόμου προς τον Γιάννη Βρούτση.
Πηγή: sdna