Αποκαλυπτήρια στο «ανανεωμένο» Αλκαζάρ (pic)

AURA TEO
red nose1

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο το νέο ταρτάν του Εθνικού Σταδίου Αλκαζάρ κάνει τα αποκαλυπτήριά του, το οποίο κατασκεύασε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με χρηματοδότηση από την Πολιτεία (επίσης συμμετείχε ενεργά η διοίκηση του ΕΑΚ Λάρισας), με το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών Κ-20.

Μια διοργάνωση που φέρνει τη «σφραγίδα» της Περιφέρειας Θεσσαλίας και εντάσσεται στα πλαίσια της προβολής της Θεσσαλίας μέσω του αθλητικού τουρισμού, καθώς στη θεσσαλική πρωτεύουσα αναμένεται να βρεθούν περίπου 1000 αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και συνοδοί.

«Παραδίδουμε στα νέα παιδιά, στους συλλόγους και στην κοινωνία της Λάρισας ένα ταρτάν που κατασκευάστηκε χάρη στις τεχνικές υπηρεσίες μας, που πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας. Ο αθλητισμός αποτελεί παράλληλα πρώτη προτεραιότητα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είμαστε πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας έργα υποδομών που δίνουν τη δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων και προσφέρουν σύγχρονες, ασφαλείς συνθήκες άθλησης σε χιλιάδες παιδιά» ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο, προϋπολογισμού 898.132 ευρώ περιελάμβανε τα εξής:

ALKAZAR 2

– Πλήρης επιμελής αποξήλωση, μεταφορά και απόρριψη του υφιστάμενου ελαστικού συνθετικού τάπητα συνολικής επιφανείας 7.300 τ.μ. του κεντρικού σταδίου και της αίθουσας χειμερινού στίβου μέχρι την αποκάλυψη του ασφαλτοτάπητα και του υπάρχοντος δαπέδου από σκυρόδεμα αντίστοιχα, καθώς και απόξεση της υφιστάμενης ασφαλτικής υπόβασης (φρεζάρισμα) συνολικής επιφανείας 6.700 τ.μ. του κεντρικού σταδίου, σε βάθος έως 40 χιλ., μέχρι την επίτευξη των υφιστάμενων κλίσεων (ρύσεων), οι οποίες και διατηρούνται.

– Κατασκευή ασφαλτικής στρώσης βάσης συμπυκνωμένου πάχους 0,04 μ., συνολικής επιφανείας 6.700 τ.μ. εντός του κεντρικού σταδίου, με ασφαλτόμιγμα παρασκευαζόμενο εν θερμώ σε μόνιμη εγκατάσταση με θραυστά αδρανή υλικά λατομείου, τύπου ΑΣ 12,5.

– Προμήθεια – εγκατάσταση νέου ελαστικού τάπητα συνολικής επιφάνειας 7.300 τ.μ. που περιλαμβάνει το σύνολο του παλαιού ελαστικού τάπητα του κεντρικού σταδίου επιφάνειας 6.700 τ.μ. και την αίθουσα χειμερινού στίβου, η οποία χρησιμοποιείται για προπονήσεις επιφάνειας 600 τ.μ. Το σύνολο του νέου ελαστικού τάπητα θα υπερκαλύπτει τόσο τα διεθνή στάνταρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου όσο και τις προδιαγραφές – απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

– Τοποθέτηση νέου ελαστικού δαπέδου και νέου συνθετικού χλοοτάπητα για τη δημιουργία χώρου προθέρμανσης εντός της αίθουσας χειμερινού στίβου.

– Αποκατάσταση και χρωματισμοί εσωτερικών και εξωτερικών δομικών επιφανειών καθώς και ελαιοχρωματισμοί κοινών σιδηρών επιφανειών.

– Προμήθεια νέων προβολέων LED για την αναβάθμιση του φωτισμού του σταδίου κατά τις ώρες προπόνησης, καθώς και νέων φωτιστικών σωμάτων LED για την αναβάθμιση του φωτισμού της αίθουσας χειμερινού στίβου.

– Προμήθεια και εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων ψύξης – θέρμανσης για τη βελτίωση των συνθηκών προπόνησης εντός της αίθουσας χειμερινού στίβου.

– Προμήθεια και εγκατάσταση αθλητικού εξοπλισμού για το σύνολο των αγωνισμάτων του στίβου ο οποίος θα πληροί τόσο τα διεθνή στάνταρ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF) όσο και τις προδιαγραφές – απαιτήσεις της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και συγκεκριμένα:

* πλήρες σετ αγωνίσματος άλματος επί κοντώ (στυλοβάτες με τα προστατευτικά τους, στρώμα με παπλωματίδιο antispike και κάλυμμα καιρικών συνθηκών, βάση στρώματος, βαλβίδα με το κάλυμμά της, πήχης αγώνων),
* πλήρες σετ αγωνίσματος άλματος εις ύψος (στυλοβάτες, στρώμα με παπλωματίδιο antispike και κάλυμμα καιρικών συνθηκών, βάση στρώματος, πήχης αγώνων),
* τέσσερις βαλβίδες άλματος εις μήκος και άλματος εις τριπλούν και δύο βαλβίδες άλματος επί κοντώ με τα καλύμματά τους, καθώς και προμήθεια χαλαζιακής άμμου για την πλήρωση των σκαμμάτων,
* για τα αγωνίσματα των δρόμων 16 βατήρες, 100 εμπόδια δρόμων, ένα σετ εμποδίων steeple, 2 σετ (8 τεμαχίων) πυραμίδων αναγραφής του αριθμού των διαδρόμων,
* για τα αγωνίσματα των ρίψεων 4 βαλβίδες, δισκοβολίας – σφυροβολίας και σφαιροβολίας με τους αναστολείς τους, καθώς και 1 κλωβού σφυροβολίας συμπεριλαμβανομένων των βάσεων πακτώσεώς του, των πυλώνων και του προστατευτικού διχτυού,
* περιμετρικό κράσπεδο, για τοποθέτηση εσωτερικά των διαδρόμων, μήκους 400 μ.,
* 4 αναλογικούς πίνακες εμφάνισης αριθμού του αγωνιζόμενου, προσπαθειών και αποτελεσμάτων, με δυνατότητα μεταφοράς εντός του αγωνιστικού χώρου, χειροκίνητοι.

Ο αθλητικός εξοπλισμός φέρει πιστοποίηση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).

ALKAZAR 7

ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Πιθανή είναι η παρουσία στους αγώνες του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Οικονόμου που θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψή του με τα νέα του καθήκοντα.

Την εγκατάσταση αναμένεται να επισκεφθεί και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά με την ιδιότητα του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού αφού επί των ημερών του εκταμιεύτηκαν τα χρήματα, ξεκίνησε το έργο το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες.

Προβληματισμός για τον καύσωνα

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αφορμή τον καύσωνα που επικρατεί σε όλη τη χώρα, απέστειλε στις Ομοσπονδίες επιστολή, όπου ζητά να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι αγώνες που είναι προγραμματισμένοι τις επόμενες ημέρες να διεξαχθούν με ασφάλεια. Οι αρμόδιες Επιτροπές του ΣΕΓΑΣ επεξεργάζονται ήδη τον τρόπο διεξαγωγής των αγωνισμάτων του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, καθώς και το τελικό πρόγραμμα με κύριο μέλημα την ασφάλεια των αθλητών, αθλητριών, αλλά και όλων όσων θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση απ’ οποιοδήποτε πόστο. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Κλείδωσε» του επιθετικού στον Ολυμπιακό Βόλου!

«Ψάχτηκε» για πρώην επιθετικό του Βόλου η Νίκη, αλλά…

Κύκλωμα στημένων αγώνων: Μπλεξίματα και για δεύτερο παράγοντα ομάδας του Νομού Λάρισας

Θυμήθηκε το βολιώτικο clasico ο Κατσούλης – «Οι εφημερίδες έγραφαν Νίκη Βόλου-Κατσούλης 0-0!»

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts