Ο Θοδωρής Κατσαμόρας είναι ο προπονητής των ηλικιακών τμημάτων Κ-8 και Κ-10 της Νίκης Βόλου. Είναι πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, ενώ είναι κάτοχος και του πτυχίου UEFA B’. Η πλούσια εμπειρία του, σε προπονητικό επίπεδο, σε συνδυασμό με την αγάπη του για τα παιδιά, συνθέτουν τη “συνταγή της επιτυχίας” για τα νεαρότερους αθλητές της Ακαδημίας, τα οποία, μέλημά του, είναι να γίνουν πρώτα σωστοί άνθρωποι και μετά αθλητές.
Συγκεκριμένα, στη σχεδόν τριακονταετή θητεία του, ως προπονητής ποδοσφαίρου, είτε σε επίπεδο πρώτης ομάδας, είτε, κατά κύριο λόγο, σε επίπεδο Ακαδημιών, έχει θητεύσει σε Διαγόρα Διποτάμου, Κεφαλόβρυσο, Παννεμεατικό, Θεσσαλικό, Γ.Σ. Σκιάθου, Ολυμπιακό Βόλου, Άναυρο, Βόλο 2004, Αγία Παρασκευή, Μαγνησιακό και, φυσικά, στη Νίκη Βόλου, στην οποία συνέχιζει για τέταρτη αγωνιστική χρονιά.
Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, δουλεύω περίπου 25 χρόνια, σε επίπεδο Ακαδημιών. Το επάγγελμά μου είναι εκπαιδευτικός, γυμναστής, οπότε θεωρώ τον εαυτό μου “δάσκαλο”, “παιδαγωγό” του ποδοσφαίρου, όχι προπονητή. Ασχολούμαι με πολύ μικρές ηλικίες, με “τρυφερές” ηλικίες, με τις οποίες δε μιλάμε ακριβώς για ποδόσφαιρο. Σε τόσο μικρά παιδιά, πρέπει να μαθαίνεις, κυρίως, πώς πρέπει να στέκονται, ως αθλητές και ως άνθρωποι, πώς πρέπει να κοινωνικοποιούνται. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν τις ανθρώπινες αξίες, να μάθουν να σέβονται τον αντίπαλο και τον συμπαίκτη. Ως παιδαγωγός, οφείλω να οδηγήσω το παιδί, από την ατομικότητά του, στο σύνολο. Δουλεύουμε, ως μία ομάδα, με μία μπάλα κι έχουμε έναν κοινό σκοπό. Με λίγα λόγια, λοιπόν, θέλουμε όλα τα παιδιά να αγαπήσουν τον αθλητισμό, να αγαπήσουν τους συναθλητές τους, να εκτιμήσουν τον αντίπαλό τους και, στη συνέχεια, να αναπτύξουμε το ποδοσφαιρικό μας ταλέντο. Υπάρχει χρόνος γι’ αυτό.






