Μια άφιξη στην Αθήνα, που μόνο τυχαία δεν φαίνεται πως είναι. Ο Νόβακ Τζοκοβιτς βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα -συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γελένα- και όλα δείχνουν ότι θα γίνει μόνιμος κάτοικος της χώρας μας.
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει κάνει τις πρώτες διερευνητικές ενέργειες και “τρέχει” τις σχετικές διαδικασίες, για να γίνει μόνιμος κάτοικος Αθηνών, αναζητώντας σπίτι στην πρωτεύουσα θα αγοράσει κάποιο ακίνητο) και το κατάλληλο σχολείο για τα παιδιά του, Στέφαν και Τάρα.
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δουν το φως της δημοσιότητας περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα σχέδια εγκατάστασης του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αθήνα, εφόσον αυτά οριστικοποιηθούν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.
Σύμφωνα και με όσα αναφέρει σε σχετικό της ρεπορτάζ η εφημερίδα “Πρώτο Θέμα” ο Τζόκοβιτς θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Golden Visa (το καθεστώς για τη χορήγηση άδειας διαμονής διάρκειας 5 ετών σε πολίτες τρίτων χωρών. Οι επενδυτές θα πρέπει να αγοράσουν ακίνητη περιουσία αξίας τουλάχιστον 400.000 ή 800.000 ευρώ σε συγκεκριμένες περιοχές, σύμφωνα με τις νέες τροποποιήσεις που ισχύουν για το 2025)
Ο 38χρονος κορυφαίος τενίστας έψαξε αγγλοφωνο σχολείο για να εγγράψει τα παιδιά του, γεγονός που ενίσχυσε το συγκεκριμένο σενάριο. Παράλληλα, η φημολογία αυτή έγινε ακόμα πιο έντονη, μετά το δείπνο που είχε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κατά πολλούς κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, με 24 Grand Slam, χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και με ρεκόρ παραμονής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (428 εβδομάδες) ναι μεν συνεχίζει να αγωνίζεται, αλλά φαίνεται ότι η… συνταξιοδότησή του πλησιάζει και η Ελλάδα φαίνεται πως θα είναι ο επόμενος του σταθμός, για την επόμενη μέρα που θα τον βρει εκτός αγωνιστικών χώρων.
Πηγή: newsit