Ξηροφώτος: «Απόλυτα ικανοποιημένοι από τον βαθμό, στόχος μας η πεντάδα»

AURA TEO
red nose1

Πολύτιμο χαρακτήρισε τον βαθμό της ισοπαλίας ο Στέφανος Ξηροφώτος στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου. Ο προπονητής της Νίκης Βόλου χαρακτήρισε ποιοτική ομάδα με δυνατή έδρα τον ΠΑΣ Γιάννινα και στάθηκε στον δυναμισμό που έδειξαν οι παίκτες του στις προσωπικές μονομαχίες, ωστόσο αναγνώρισε ότι η τύχη βοήθεια σήμερα την ομάδα του κυρίως στη φάση του δοκαριού του Σέποβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Ξηροφώτου:

355056664 817671873033152 6119002193152747524 n

«Σήμερα είχαμε να αντιμετωπίσουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο με καλή ψυχολογία και προερχόμενο από δύο καλές εμφανίσεις και δύο θετικά αποτελέσματα. Ο ΠΑΣ έπαιζε στην έδρα του με τη βοήθεια του κόσμου του σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και είναι μια ιστορική ομάδα. Καταλαβαίνει ο καθένας ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο έργο. Πιεστήκαμε στο πρώτο ημίχρονο και με τη βοήθεια της τύχης κρατήσαμε το αποτέλεσμα. Γιατί για να πάρεις αποτέλεσμα κόντρα σε μια τόσο δυνατή ομάδα και δύσκολη έδρας, χρειάζεσαι πάντα και την τύχη.

Είπαμε στα αποδυτήρια και στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε λίγο πιο ψηλά μήπως και μπορέσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Αλλάξαμε λίγο την προσέγγιση σαν ένας με έναν με τους στόπερ και τους επιθετικούς. Ρισκάραμε, αλλά αυτό είπαμε στο ημίχρονο με τα παιδιά. Μπορούσαμε να χάσουμε, αλλά θα μπορούσαμε και να κερδίσουμε. Είχαμε κάποιες προϋποθέσεις και πήγαμε στο ένας με έναν, αλλά στην τελική ενέργεια δεν κάναμε σωστές επιλογές και δεν τελειώσαμε καλά τις φάσεις. Τελικά πήραμε έναν πολύτιμο βαθμό, ο οποίος μας αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους αν κρίνουμε από την ποιότητα του αντιπάλου, τη δυναμική του και την έδρα του».

Για το αν ακολούθησε το ίδιο πλάνο με τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’: «Όχι ακριβώς, ήταν λίγο διαφορετικό το πλάνο γιατί κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία. Ο ΠΑΟΚ Β’ έχει γρήγορους παίκτες και παίζαμε σε μεγάλο γήπεδο, δεν μπορούσαμε να τους δώσουμε χώρο. Ο ΠΑΣ έχει διαφορετικούς παίκτες από τον ΠΑΟΚ Β’ που είναι καλοί μέσα στην περιοχή. Και ο Μάντζης και τα άλλα δύο παιδιά (σ.σ. Σέποβιτς και Χάινριχ). Έπρεπε να πάρουμε κάποια μέτρα πιο ψηλά και παίζαμε τον ΠΑΣ πολύ κοντά στην περιοχή μας, παίζαμε με διαφορετική προσέγγιση.

Για τον Αμορίμ που πήρε θέση πρώτη φορά στο βασικό σχήμα: «Όπως είπα τη Δευτέρα έχουν έρθει καλοί παίκτες και θα τους βάλουμε σιγά-σιγά, ήταν καλός. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα, δουλεύουμε σαν οικογένεια, η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες και αθόρυβα θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πετύχει η ομάδα τους στόχους της που είναι να μπει στην πρώτη πεντάδα για να είμαστε πιο άνετοι στη συνέχεια. Οι παίκτες έδειξαν μεγάλη διάθεση να πάρουν μονομαχίες, ειδικά στο χώρο του κέντρου έπαιξαν τη ζωή τους, πήγαν στο ένας με ένα. Το παιχνίδι κρίθηκε στην πολύ καλή συμπεριφορά που είχαν τα παιδιά στις προσωπικές μονομαχίες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είχαν ψυχή, είχαν πάθος, πανηγύρισαν τον βαθμό και πρέπει σήμερα να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι. Να αφήσουμε το παιχνίδι πίσω μας και να πάμε στο επόμενο».

Για το εάν στάθηκε τυχερή η Νίκη στο δοκάρι του ΠΑΣ στο τέλος: «Για να πάρει η ομάδα αποτέλεσμα απέναντι σε αυτή την ομάδα, σε αυτή την έδρα, ο κόσμος έδωσε ώθηση στον ΠΑΣ Γιάννινα, ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό, ένα ωραίο παιχνίδι από πλευράς ατμόσφαιρας. Σίγουρα η ομάδα είχε τη βοήθεια της τύχης στη φάση του δοκαριού».

Πηγή: passports

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.