Η UEFA «τελείωσε» το ρωσικό ποδόσφαιρο!

Regista Team02/05/2022
AURA TEO
red nose1

Σε οριστική απομόνωση οδηγείται το ρωσικό ποδόσφαιρο, τόσο σε επίπεδο εθνικών ομάδων (όλων των ηλικιών, τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες), αλλά και σε επίπεδο συλλόγων.

Μετά από συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, η UEFA ανακοίνωσε μία σειρά από κυρώσεις που αφορούν τόσο τις καλοκαιρινές διοργανώσεις, όσο και αυτές της επόμενης σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα. Όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της σεζόν 2022-23, τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες.

Παρόλα αυτά η Ρωσία θα λάβει (μόλις) 4.333 βαθμούς στην πενταετή βαθμολογία χωρών της UEFA (κάτι που αφορά άμεσα το ελληνικό ποδόσφαιρο), όσο ήταν η χαμηλότερη συγκομιδή της, για την τελευταία πενταετία.

Η Εθνική ανδρών δεν θα συμμετάσχει στο Nations League, μηδενίζεται σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου και υποβιβάζεται στην τρίτη κατηγορία.

Η Πορτογαλία παίρνει την θέση της Εθνικής γυναικών της Ρωσίας στο Euro 2022.

Συνάμα, υπάρχουν διάφορες άλλες κυρώσεις σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ εθνικών ομάδων, ενώ ο αποκλεισμός ισχύει και για όλες τις διοργανώσεις ποδοσφαίρου σάλας, που τελούν υπό την αιγίδα της UEFA.

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.