Η προθεσμία για να μπορέσει να προσφύγει οποιοδήποτε ενδιαφερόμενος στο CAS σε βάρος της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που απάλλαξε από την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας τον ΠΑΟΚ, αλλά όχι και την Ξάνθη, μόλις εξέπνευσε. Ήταν 21 ημέρες από την δημοσίευση της απόφασης.
Ο ΠΑΟΚ που ουσιαστικά αθωώθηκε με την συγκεκριμένη απόφαση ήταν κάτι παραπάνω από προφανές ότι δεν είχε κανέναν λόγο να ξαναπροσφύγει στο CAS. Ο Ολυμπιακός που αρχικά διέρρεε ότι θα κυνήγαγε την υπόθεση μέχρι τέλους και ενδεχομένως θα προσέφευγε στο CAS όλα δείχνουν ότι δεν κατέθεσε προσφυγή.
Όσο για την Ξάνθη; Ούτε η ομάδα της Θράκης αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης αυτής, με την οποία η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε ότι δεν γίνεται δεκτή η πρόσθετη παρέμβασή της και κατά συνέπεια η προηγούμενη απόφαση με την οποία τιμωρήθηκε δεν εξαφανίζεται ως προς το δικό της σκέλος και διατηρείται σε ισχύ (σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ). Η Ξάνθη δεν προσέφυγε στο CAS επί Πανόπουλου και δεν προσφεύγει στο CAS ούτε επί Πάπας, παρόλο που τυπικά είχε αυτό το δικαίωμα με βάση και την ρητή αναφορά στην τελευταία απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ.
Πλέον για την Ξάνθη υπάρχει μόνο μία δικαστική εκκρεμότητα στην οποία μπορεί να ελπίζει σε οποιουδήποτε είδους δικαίωση. Αυτή δεν αφορά την αθλητική δικαιοσύνη. Λέγεται Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη εβδομάδα. Αν δεν υπάρξει από αυτό ανατροπή της απόφασης-πορίσματος της ΕΕΑ, την ακύρωση του οποίου ζητά η ΠΑΕ Ξάνθη με την προσφυγή της, τότε όσο «ηθικά δικαιωμένοι» και αν δηλώνουν όσοι δηλώνουν, πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να κεφαλαιοποιήσουν αυτήν τους την «δικαίωση» γιατί σε όποιο δικαστήριο και αν προσφύγουν θα πέφτουν πάνω στο δεδικασμένο της καταδίκης της Ξάνθης για πολυϊδιοκτησία.
Πηγή: ThrakiSports