Τότε μπαίνει στην “Αγιά Σοφιά” η ΑΕΚ! (vid)

AURA TEO
red nose1

Αποκλειστική συνέντευξη στο aek365 παραχώρησε ο Γιάννης Βούρος. Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόναςάνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν την Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena και τα οποία συνδέονται με τα συνοδά έργα του γηπέδου. Ο κ. Βούρος, γνωστός για τα κιτρινόμαυρα αισθήματα του και βεβαίως για τον αγώνα που έχει καταβάλει για να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες, τόνισε πως, σύμφωνα και με την πληροφόρηση που έχει, «το Πάσχα του 2022 θα έχουμε τη δυνατότητα να μπούμε στο γήπεδο» προσθέτοντας πως όλες οι διαδικασίες έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Παράλληλα εξήγησε αναλυτικά τι προβλέπει η ανάπλαση του Άλσους, η οποία πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μεγάλο αγώνα που δόθηκε, αλλά και το πως θα ολοκληρωθεί το έργο των αναβαθμών που είναι ουσιαστικά το κομμάτι που θα συνδέει το Άλσος με το γήπεδο. Ο κ. Βούρος έκανε γνωστό επίσης ότι και η μικρή Υπογειοποίηση αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκινήσει ενώ αναφέρθηκε στην τεράστια πλατεία που θα δημιουργηθεί πάνω από το κομμάτι της Υπογειοποίσης αλλά και την συνολική αναβάθμιση της περιοχής κάτι που επιθυμεί όπως έιπε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προσθέτοντας για τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ, πως «το“Αθλητισμός, Ιστορική Μνήμη και Πολιτισμός”, δεν μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστή από εκείνον»!

-Ξεκινώντας, θα θέλαμε να μας πείτε, τι περιλαμβάνει επιγραμματικά το έργο της ανάπλασης του Άλσους, για το οποίο δώσατε μεγάλο αγώνα, για να πάρει σάρκα και οστά…

«Καταρχάς να πω, ότι δεν θα ήθελα, αυτή η συζήτηση που θα κάνουμε σήμερα να έχει τον χαρακτήρα της όποιας αντιπαράθεσης μπορεί να έχει κάποιος με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία χάραξε τον δικό της δρόμο και είχε τις δικές της απόψεις. Είναι γεγονός, ότι μετά από 19 μήνες στο τιμόνι του Δήμου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε το γήπεδο να τελειώνει μετά από δύσκολες διαδικασίες, κυρίως οι γραφειοκρατικές, που ήταν το αγκάθι να προχωρήσουν οι εργασίες. Αυτά όλα έχουν μπει στο δρόμο τους όσον αφορά τις Υπογειοποιήσεις και τα συνοδά έργα. Το πιο σημαντικό είναι ότι με την απόφαση που πήραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όλος αυτός ο χώρος, ο παλιός χώρος των απορριμματοφόρων που όπως βλέπετε είναι γεμάτος τσιμέντο, μετατρέπεται σε έναν χώρο πρασίνου. Παρά το γεγονός πως ακούστηκαν αντίθετες γνώμες, τι σημαίνουν αναβαθμοί, τι σημαίνει ότι θα μπούμε κατά δέκα μέτρα μέσα σε αυτόν τον τσιμεντένιο χώρο προκειμένου να φυτευτούν και εδώ δέντρα, αντί να έχουμε ένα τοιχίο ύψους έξι μέτρων που θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τος ανθρώπους, για το πλήθος που θα συρρέει στο γήπεδο… Παρά τις αντίθετες απόψεις, λοιπόν, εμείς κατορθώσαμε με πολύ αγώνα και αναβαθμίζουμε και αυτό το μέρος. Και το βόρειο τμήμα του Άλσους και το Ανατολικό με πεζόδρομους, με κυβόλιθους και με πράσινο…».

«Έχει ξεκινήσει η αποτσιμεντοποίηση του Άλσους»!

-Επί της ουσίας, για να το καταλάβει και όλος ο κόσμος, το έργο των αναβαθμών είναι το κομμάτι που συνδέει το Άλσος με το γήπεδο. Που θα είναι ένα κλιμακούμενο έδαφος, με μεγάλα σκαλοπάτια που θα καταλήγει στον πεζόδρομο του γηπέδου. Σωστά;

vourosanabathmoi

«Σωστά, θα είναι ένα κλιμακούμενο έδαφος. Είναι σημαντικό, ότι πέραν από το ισοζύγιο πράσινου που υπάρχει στις μελέτες, υπάρχει και ένας ακόμα χώρος που θα φυτευτεί. Αυτός με το έργο των αναβαθμών που πάνω θα υπάρχουν δέντρα και πράσινο. Και είναι ακόμα μια απάντηση σε όλους αυτούς που επιμένουν ακόμα και τώρα να μιλούν για επιχειρηματικά συμφέροντα, για τσιμέντα, για μπετόν και όλα τα σχετικά. Και όλα αυτά, όταν έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αποτσιμεντοποίησης του Άλσους! Μετά από μεγάλο αγώνα, αλλάξαμε όλο το ΦΕΚ που περιόριζε τις δραστηριότητες και του πως κάποιος μπορεί να απολαύσει το Άλσος. Μετά από πολλές επαφές, email, συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες, περάσαμε ένα ΦΕΚ που επιτέλους ξαναβλέπουμε να δρομολογείται η ανέγερση του Κενταύρου, του ιστορικού αναψυκτηρίου μέσα στο Άλσος, ο σταθμός περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ενημέρωσης ο παλιός μετεωρολογικός σταθμός του στρατού, ένα κιόσκι για φιλαρμονική όπου θέλουμε τα κυριακάτικα πρωινά να συνοδεύονται με μουσική στο Άλσος. Επίσης κατασκευάζουμε τουαλέτες μέσα στο Άλσος, μια ακόμα παιδική χαρά και μια παιδική χαρά ΑΜΕΑ, που επίσης μετά από σημαντική προσπάθεια κατορθώσαμε και πήραμε κάποια τετραγωνικά για να στήσουμε κι αυτές τις παιδικές χαρές, ένα θέατρο (παλιά υπήρχε θέατρο στο Άλσος) και όλα αυτά που σας λέω είναι με υλικά φιλικά προς το περιβάλλον».

vouros1

-Ποια είναι η δική σας εξήγηση για αυτές τις παράλογες αντιδράσεις; Και λέμε παράλογες, διότι η ανάπλαση προβλέπει την σωτηρία του Άλσους επί της ουσίας με απομάκρυνση τσιμέντου, απομάκρυνση σκουπιδιών, απομάκρυνση αυθαίρετων όπου την θέση τους θα πάρουν πράσινο, παιδικές χαρές, όργανα γυμναστικής και όσα είπατε πιο πάνω…

«Έχει δαιμονοποιηθεί… Εξακολουθεί να είναι δαιμονική η λέξη γήπεδο, η λέξη ΑΕΚ και η παρουσία η δική μας στη Δημοτική Αρχή. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κάποιοιεπιμένουν να διχάζουν την πόλη ακόμα και τώρα με αφορμή αυτές τις δύο λέξεις και την παρουσία τη δική μας. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κατεδαφίσεις όλων των αυθαίρετων, του παλιού ζωολογικού κήπου που ήταν μπετόν και οσονούπω ξεκινάνε και οι κατεδαφίσεις που αφορούν τις εγκαταστάσεις πρασίνου οι οποίες μεταφέρονται σε οικόπεδο του Δήμου, απόλυτα λειτουργικά. Όταν παραλαμβάνεις ένα Άλσος που για τον άλφα ή τον βήτα λόγο, δεν είναι αυτό που θέλουν οι Δημότες, που θέλουν οι όμοροι Δήμοι, που θέλει το σύνολο των κατοίκων της Αττικής, γιατί το Άλσος είναι ένας πόλος έλξης για όλους τους κατοίκους της Αττικής, σας θυμίζω πως είναι γύρω στα 470 στρέμματα και είναι το μεγαλύτερο μετά το Πάρκο Τρίτση… Όταν, λοιπόν, κάποιοιβλέπουν ότι γίνονται διαδικασίες για να παραδώσουμε στα παιδιά μας ένα Άλσος όπως του αρμόζει, και επιμένουν να μιλάνε για τσιμεντοποίηση, για μπετό, επιμένουν να μιλάνε για επιχειρηματικά συμφέροντα πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω… Αυτή η εμμονή από που αποσκοπεί και από που πηγάζει όταν γίνονται όλα με έναν τέτοιο τρόπο που είναι το αυτονόητο, το λογικό… Είναι ανεξήγητο».

«Το Πάσχα του 2022 θα έχουμε την δυνατότητα να μπούμε στο γήπεδο»

vourosmesa

-Ευτυχώς έχουμε πάει στην επόμενη μέρα με την παρουσία σας στη Δημοτική Αρχή και οι εξελίξεις τρέχουν. Πάνω σε αυτό λοιπόν, να σας ρωτήσω για το χρονοδιάγραμμα των εργασιών. Πότε βλέπετε να μπαίνουν μπουλντόζες για την ανάπλαση και του Άλσους…

«Αυτό είναι ένα έργο που θα ξεκινήσει μετά από την παράδοση όλων των αποφάσεων στα ανώτερα όργανα προκειμένου να επικαιροποιηθούν και στη συνέχεια νομίζω θα είναι υπόθεση μερικών εβδομάδων για να ξεκινήσει και αυτή η διαδικασία. Το σύνολο των έργων για να μπορέσουμε να μπούμε στο γήπεδο, με την αδειοδότηση που απαιτείται είναι στο χρονοδιάγραμμα που εγώ τουλάχιστον έχω βάλει στο μυαλό μου παρακολουθώντας τις εργασίες και τοποθετώ αυτή την επίσημη έναρξη των δράσεων που θα εμπεριέχουν το νόμιμο, γύρω στο Πάσχα του 2022. Θα έχουμε τη δυνατότητα δηλαδή να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να παίξουμε. Δεν ξέρω αν θα διαλέξει η επίσημη ΑΕΚ να μπει στο τέλος του β’ γύρου της επόμενης σεζόν ή θα διαλέξει μια εναρκτήρια ημερομηνία, για παράδειγμα τον Σεπτέμβρη του 22… Είναι καθαρά θέμα επιλογής αν θες να κάνεις μια έναρξη με την ανάλογη πανηγυρική εκδήλωση ή αν θες να μπεις να παίξεις κάποια παιχνίδια του β’ γύρου και μετά να μπεις και να αναβαθμίσεις την έναρξη της χρονιάς με εκδηλώσεις».

-Είναι πολύ σημαντικό πάντως, το ότι μας δίνετε και μια πιο συγκεκριμένη για την ολοκλήρωση του γηπέδου και το πότε θα μπορεί να μπει η ομάδα…

«Είναι αυτή η πληροφόρηση που έχω εγώ από τους αρμόδιους που έχουν αναλάβει, από την εταιρία δηλαδή και από τις επαφές που έχουμε εμείς με τους ανθρώπους του εργοταξίου. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, διότι πάντα στο δημόσιο είναι κάποια πράγματα που λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση, αν αφαιρέσουμε αυτή την χρονοκαθυστέρηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, νομίζω ότι στον δεύτερο γύρο του 2022, θα μπορέσουμε να είμαστε μέσα στο γήπεδο».

-Ποια είναι τα συναισθήματα που έχετε μπαίνοντας σε αυτό το γήπεδο…

«Σταδιακά έχω αρχίσει και αφομοιώνομαι με τον χώρο και γίνεται οικείος με την έννοια ότι γίνονται επαφές με τον εργοταξιάρχη ή με τους υπεύθυνους του έργου γενικότερα οπότε κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο. Προσπαθώ να κάνω εικόνα, να ονειρευτώ την στιγμή που αυτό το γήπεδο θα είναι γεμάτο με κόσμο, την πρώτη στιγμή που θα μπαίνει η ομάδα της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο. Νομίζω ότι θα είναι μια στιγμή που θα την θυμούνται όλοι οι οπαδοί της ομάδας αλλά και οι φίλαθλοι όλης της χώρας, γιατί όταν μια τόσο εμβληματική ομάδα φτάνει στο σημείο να αποκτά μετά από πάρα πολλούς κόπους και αγώνα, το δικό της σπίτι στον ίδιο χώρο που το είχε και μάλιστα με μια τεράστια προοπτική, κάτι που θα ευχόμουνα σε όλες τις ομάδες για να στηρίξουμε και την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου, νομίζω ότι αυτή η στιγμή θα μείνει στο μυαλό και στις ψυχές όλων μας. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, να νιώθεις ότι γι’ αυτό το οικοδόμημα, έχεις βάλει και το δικό σου λιθαράκι και έχεις βάλει και τις δικές σου υπογραφές».

«Το “Αθλητισμός, Ιστορική Μνήμη και Πολιτισμός”, δεν μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστή από τον Δημήτρη Μελισσανίδη»

bourosmelissan

-Πως είναι η συνεργασία σας με τον εγγυητή αυτού του ονείρου, τον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη και πως βιώνει και ο ίδιος την ανέγερση της Αγιά Σοφιάς;

«Είναι αυτονόητο… Είναι κοινός τόπος για όλους όσους έχουμε ασχοληθεί με την ομάδα, ότι το τρίπτυχο που έχουμε βάλει πολλές φορές σε συζητήσεις πάνω στο τραπέζι: “Αθλητισμός, Ιστορική Μνήμη και Πολιτισμός”, δεν μπορούσε να βρει καλύτερο εκφραστή από τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Θεωρώ μεγάλη τύχη για εμένα, ότι συμπορευτήκαμε σε όλη αυτή τη διαδικασία της ολοκλήρωσης του γηπέδου. Το γεγονός ότι από την εποχή που ήμουν Βουλευτής και ξεκινήσαμε να περάσουμε τις πρώτες διατάξεις, να βάλουμε τα πρώτα ψήγματα στην οποιαδήποτε αδειοδότηση και από τότε, το 12, κάναμε τις πρώτες μας επαφές είναι πολύτιμο και έχουμε συμπορευτεί σε έναν τέτοιο βαθμό που θα έλεγα ότι είναι ο ιδανικός μεταξύ μιας Δημοτικής Αρχής και ενός επενδυτή που δεν βλέπει μόνο ως στόχο να φτιάξει ένα γήπεδο για την ομάδα του, αλλά πως αυτή η ομάδα θα συμβάλει ώστε να γίνει brand name και η Νέα Φιλαδέλφεια. Πως δηλαδή, θα υπάρξει μια αμφίδρομη σχέση, ώστε αυτή η γειτονιά, η προσφυγική γειτονιά, να αναδειχτεί μέσω της προσέλευσης. Μέσω, όλων αυτών που αποτελούν έναν δείκτη που υποστηρίζει τον Πολιτισμού μέσω (και) του μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού, που είναι επίσης ένα εμβληματικό κτίριο και είναι αυτό που σας είπα και πριν: Ότι “ο Αθλητισμός, η Ιστορική Μνήμη και ο Πολιτισμός” δεν μπορούσαν να βρουν καλύτερο εκφραστή από τον Δημήτρη Μελισσανίδη και μια συμπορευόμενη Δημοτική Αρχή».

«Πεζόδρομοι, Υπογειοποίηση και ολική αναβάθμιση της περιοχής»

vouros2

«Εδώ θα γίνει ο Ανατολικός Πεζόδρομος με κυβόλιθους και όλες αυτές τις παρεμβάσεις που είπαμε προηγουμένως. Είναι πολύ σημαντικό, το ότι έχει αρχίσει και κλείνει η Υπογειοποίηση η μεγάλη επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και θέλω να φανταστούμε πως από εκεί που γίνεται η αρχή και ξεκινά η Υπογειοποίηση η μεγάλη, δημιουργείται ένας τεράστιος κοινόχρηστος χώρος για τους πολίτες. Μια καλαίσθητη πλατεία με τα παγκάκια της, τα δέντρα της, με τα φωτιστικά της. Θεωρώ, ότι όλη αυτή η ιστορία, δεν είναι απλά ότι λέμε πως γίνεται μόνο ένα γήπεδο ποδοσφαιρικό, είναι μια αναβάθμιση όλης της περιοχής. Είναι μια αισθητική παρέμβαση τέτοια που νομίζω ότι ο κάθε νοήμων θα την επιζητούσε γιατί υπάρχει και μια αλληλένδετη σχέση και με την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Σκεφτείτε, την επισκεψιμότητα που θα υπάρχει… Εγώ θυμάμαι τα παλαιότερα χρόνια, τον τρόπο που διοχετεύονταν το κοινό στον χώρο της εστίασης στην πόλη και τα τελευταία χρόνια έχει ρημάξει ακόμα και το περίπτερο της κυρίας Μαρίας. Θέλω να πω δηλαδή, μην βλέπουμε στεγνά και στενά, έχουμε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο το οποίο κατά την άποψη κάποιων θα ενοχλούσε. Εδώ μιλάμε, για ολόκληρη αναβάθμιση και γι’ αυτό μίλησα και προηγουμένως και είπα για τον πρόεδρο, αυτό που τον απασχολεί είναι – και πρέπει κάποιος να του το αναγνωρίσει – ότι θέλει την συνολική αναβάθμιση όλης της περιοχής».

«Δημιουργείται μια τεράστια πλατεία-Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες και για την μικρή Υπογειοποίηση»!

vouros3

Χαρακτηριστική φωτογραφία που αποτυπώνει την τεράστια έκταση πλατείας που δημιουργείται πάνω από την Υπογειοποίηση επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου – Φωκών αλλά και τον κάθετο δρόμο – Χρυσοστόμου Σμύρνης – που έρχεται και ο οποίος θα βυθίζεται στο ύψος της εκκλησίας οδηγώντας μέσα στο γήπεδο δημιουργώντας την μικρή Υπογειοποίηση…

«Εδώ ήταν ένας δρόμος που ξεκινά από την στροφή του περιπτέρου επί της Φωκών, μια έκταση στην οποία εδώ από κάτω σκάει και η μικρή Υπογειοποίηση, που θα γίνει κανονικά και ξεκίνησαν ήδη και όλες οι διαδικασίες αυτές και έχουν προχωρήσει… Υπάρχουν οι μελέτες, υπάρχουν τα στατικά υπάρχουν όλα. Ξεκινάμε επιτέλους από το ότι το μεγάλο γρανάζι των γραφειοκρατικών ήδη έχει προχωρήσει… Εδώ από κάτω λοιπόν, θα σκάει η μικρή Υπογειοποίηση. Ένα κομμάτι παλιά, που ήταν μόνο δρόμοι και δρόμοι που ασφυκτιούσε ο κόσμος να μπει και να βγει… Δημιουργείται πλέον, ένας χώρος που σκεπάζεται ολοκληρωτικά και φτάνει μέχρι ψηλά στην Πατρ. Κωνσταντίνου. Ένας χώρος που δεν υπήρχε, ένας χώρος αναψυχής, περιπάτου, ψυχαγωγίας με παγκάκια, με κυβόλιθους με δέντρα, με φωτιστικά υψηλής αισθητικής. Νομίζω πως άξιζε να μπει και η ΑΕΚ, να μπει και ο Δήμος σ’ αυτή τη διαδικασία της υλοποίησης. Φτάνοντας και ολοκληρώνοντας το έργο, ακόμα και ο πιο κακόπιστος, ακόμα κι αυτός που είχε την πιο κακόπιστη σκέψη ως προς το τι σημαίνει ένα γήπεδο, θα αποσύρει τις επιφυλάξεις του».

πηγή: aek365

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts