Μόνος Στο Σπίτι: Πέντε συναρπαστικές αλήθειες για μία χριστουγεννιάτικη ταινία – θρύλο (vids)

Regista Team25/12/2021
AURA TEO
red nose1

Τριάντα ένα χρόνια αργότερα, εξακολουθεί να προβάλλεται παγκοσμίως και να αποτελεί πια, μια κλασική χριστουγεννιάτικη επιλογή. Παρακάτω θα βρείτε πέντε συναρπαστικές αλήθειες για την ταινία του Τζον Χιουτζ, που κράτησε το ρεκόρ Γκίνες για την καλύτερη εισπρακτική επιτυχία κωμωδίας δράσης εντός ΗΠΑ για περισσότερα από 25 χρόνια.

Οι συντελεστές του Μόνος στο Σπίτι

Η Πολωνία λατρεύει το «Μόνος Στο Σπίτι»

Η προβολή της ταινίας την εορταστική περίοδο έχει γίνει χριστουγεννιάτικη παράδοση στην Πολωνία, όπου η ταινία προβάλλεται στην κρατική τηλεόραση από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Και η δημοτικότητά της έχει αυξηθεί, με το mentalflosscom, να αναφέρει ότι μόνο το 2011 περισσότεροι από 5 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες για να την παρακολουθήσουν, καθιστώντας την, έτσι, την ταινία με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο απέρριψε το ρόλο που τελικά δέχθηκε ο Τζο Πέσι

AP21137671836644

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο ήταν ο πρώτος που προτάθηκε για το ρόλο του κακού Χάρι, τον οποίο και απέρριψε, όπως και ο Τζον Λόβιτζ. Στη συνέχεια, ο Τζο Πέσι είπε το ναι και έκανε τον ρόλο πραγματικά δικό του. Μπόνους διασκεδαστικό γεγονός: Ο χαρακτήρας είναι ένας μικρός φόρος τιμής στον Όρσον Γουέλς, καθώς πρόκειται για το όνομα του χαρακτήρα που ενσάρκωσε ο Γουέλς στο «The Third Man» της Κάρολ Ριντ.

Η ταινία κατείχε Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για περισσότερα από 25 χρόνια

Στο πρώτο σαββατοκύριακο προβολής του το «Μόνος στο Σπίτι» βρέθηκε στην κορυφή του box office, κερδίζοντας 17.081.997 δολάρια σε 1.202 κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία διατήρησε την πρώτη της θέση για 12 ολόκληρες εβδομάδες και παρέμεινε στην πρώτη δεκάδα μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Έγινε η ταινία με τις περισσότερες εισπράξεις του 1990 και κέρδισε το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες ως η κωμωδία δράσης με τις υψηλότερες εισπράξεις που έγιναν ποτέ στο εσωτερικό των ΗΠΑ. Διατήρησε αυτόν τον τίτλο για αρκετό καιρό –27 χρόνια, για την ακρίβεια- έως ότου η κινεζική υπερπαραγωγή «Never Say Die» την έριξε από την πρώτη θέση το 2017.

Ο ρόλος του Κέβιν Μακάλιστερ γράφτηκε αποκλειστικά για τον Μακόλεϊ Κάλκιν

Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον σκηνοθέτη Κρις Κολόμπους να περάσει από οντισιόν περισσότερους από 100 άλλους ηθοποιούς στην προεφηβική ηλικία για το ρόλο. Κάτι που ήταν πραγματικά μάταιο, καθώς ο Κάλκιν πήρε το ρόλο και τον συνέδεσε άρρηκτα με το όνομά του.

Η ταραντούλα στο πρόσωπο του Ντάνιελ Στερν ήταν αληθινή

Κάποια στιγμή, ο Κέβιν τοποθετεί μια ταραντούλα στο πρόσωπο του Μαρβ. Και ήταν πράγματι μια αληθινή αράχνη (ο Ντάνιελ Στερν συμφώνησε, αλλά επέτρεπε να γίνει μόνο μια λήψη). Τι δεν ήταν αληθινό στην όλη σκηνή; Η κραυγή που έβγαλε. Για να μην τρομάξει την αράχνη, ο Στερν έπρεπε να μιμηθεί την κραυγή και να μονταριστεί αργότερα ο ήχος στη σκηνή.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts