Με τριετή αποκλεισμό κινδυνεύει ο Ιμπραΐμοβιτς!

AURA TEO
red nose1

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παραβίασε τον κώδικα ηθικής της FIFA που απαγορεύει σε οποιονδήποτε παίκτη να έχει οικονομικές συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρείες και πλέον κινδυνεύει με βαριά καμπάνα! Τα σουηδικά ΜΜΕ… σκάλισαν την ιστορία και αποκάλυψαν πως με την επιστροφή του σούπερ σταρ της Μίλαν στην Εθνική Σουηδίας ο Ιμπραΐμοβιτς δεν τηρεί τον κώδικα ηθικής της Διεθνούς Συνομοσπονδίας κάτι που φέρνει τον ίδιο αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο τιμωρίας όπως επίσης και την Εθνική ομάδα της χώρας του.

Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet, που έπειτα από έρευνα αποκάλυψε οτι ο Σουηδός άσος έχει μερίδιο μετοχών στην εταιρεία στοιχηματισμού Bethard, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς της FIFA και της UEFA οι οποίες δεν επιτρέπουν σε παίκτες που συμμετέχουν σε αγώνες διοργανώσεών τους να έχουν οικονομικές συναλλαγές με στοιχηματικές εταιρείες. Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ ο Ιμπραΐμοβιτς, μέσω εταιρείας του, κατέχει το 10% των μετοχών της εταιρείας Gameday Group PLC με έδρα τη Μάλτα, που είναι η αποκλειστική μέτοχος της στοιχηματικής εταιρείας Bethard.

Υπό αυτές τις συνθήκες ο επιθετικός της Μίλαν κινδυνεύει με πρόστιμο περίπου 100.000 ευρώ αλλά παράλληλα απειλείται ακόμη και με ποινή αποκλεισμού μέχρι και τρία έτη από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Η σουηδική ομοσπονδία είναι ενήμερη για την παρατυπία αυτή και μάλιστα αυτός ήταν ο κύριος λόγος που ο Ζλάταν δεν μπορούσε να επιστρέψει για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, αφού και τότε ήταν μέτοχος και βασικό διαφημιστικό icon της ίδιας εταιρείας.

Ο Ζλάταν ως μέτοχος της Bethard αγωνίστηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια της Σουηδίας στην προκριματική φάση του Μουντιάλ απέναντι σε Γεωργία και Κόσοβο (όπως και στο ματς της Μίλαν απέναντι στη Σάμροκ Ρόβερς για το Europa League), κάτι που σημαίνει ότι παράλληλα υπάρχει ενδεχόμενο τιμωρίας (μηδενισμού) και των ομάδων στους συγκεκριμένους αγώνες, με δεδομένο ότι και οι δύο είχαν προσφερθεί για στοιχηματισμό (και) από την Bethard.

Η υπόθεση παίρνει την νομική οδό, αφού είναι πια στο χέρι των πειθαρχικών οργάνων της UEFA και της FIFA για να αποφασίσουν τις ποινές που θα επιβάλλουν σε μία υπόθεση που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον καθώς στον ίδιο όμιλο με την Εθνική Σουηδίας στα προκριματικά του Μουντιάλ βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας.

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.