Η γκολάρα του Γιακιμόφσκι δεν ήταν αρκετή, ήττα στο φινάλε για την ΑΕΛ

AURA TEO
red nose1

Την ήττα με 2-1 γνώρισε στη Λαμία η ΑΕΛ στην εξ αναβολής αναμέτρηση της 21ης αγωνιστικής.

Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν και ο καλύτερος με τις δύο ομάδες να ρίχνουν μεγάλο βάρος στα μετόπισθεν και δευτερευόντος στην επιθετική τους λειτουργία. Παρόλα αυτά, Λαμία και ΑΕΛ βρήκαν από μία φορά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι άνηκε στη Λαμία. Ο Καραμάνος βγήκε στην επίθεση, επιχείρησε δυνατό σουτ με το Νάγκι να κατεβάζει “ρολά”. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες, προσπάθησαν να ελέγξουν τη μεσαία γραμμή και σε καμία περίπτωση να μην αφήσουν τον αντίπαλο να παίξει κάθετα από τον άξονα τους. Στο 37′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Αντέτζο. O Ρόμανιτς εκτέλεσε συρτά για τον Μπεχαράνο, με το δεύτερο να γεμίζει βρίσκοντας τον Τζανετόπουλο, ο αμυντικός της Λαμίας πλάσαρε με το Νάγκι να το απεκρούει το πλασέ του σε πρώτο χρόνο και τον Αντέτζο στην επαναφορά να κάνει σε κενή εστία το 1-0. Στο 40′ η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 1-1 αλλά η προβολή του Πινακά από τη γωνία της μικρής περιοχής πέρασε μόλις άουτ.

Με το χρόνο να κυλάει και όλα να δείχνουν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε με αυτό το σκορ στα αποδυτήρια, ο Γιακιμόφσκι άλλαξε τα δεδομένα. Ο ακραίος αμυντικός εκτέλεσε απευθείας κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Εμπάσι, στη συνέχεια στο κεφάλι του Γάλλου κίπερ και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση δεν άλλαξε πολύ και το σκηνικό παρέμεινε το ίδιο. Στο 51′ η Λαμία εφτάσε κοντά στο να πετύχει δεύτερο γκολ με το Νάγκι να πραγματοποιεί ακόμη μία εκπληκτική επέμβαση. Ο Ντέλετιτς εκτέλεσε το μακρινό φάουλ, ο Αντέτζο πήρε την κεφαλιά με τον Ούγγρο να παραχωρεί κόρνερ. Με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, Φέστα και Γρηγορίου πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο τους Μουκαντζό και Πίτι για να φρεσκάρουν την μεσοεπιθετική τους γραμμή. Στο 88′ η Λαμία πήρε ξανά το προβάδισμα το σκορ με το Μίλος Ντέλετιτς. Ο Μπεχαράνο εκτέλεσε το φάουλ, ο Αραμπούλι πήρε την κεφαλιά και ο Σέρβος από κοντά με πλασέ έκανε το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ. Αξιοσημείωτο παρά την μεγάλη σε έκταση διακοπή λόγω έντασης, ο Στάθης Γκορτσίλας δεν κράτησε καθυστερήσεις.

Oι συνθέσεις:

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (Βασιλακάκης 90′), Τζανδάρης, Ντέλετιτς (Τζέιμς 90′), Ρόμανιτς (Πίτι 76′), Καραμάνος, Αραμπούλι

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ηλιάδης, Στίφλερ, Ντουρμισάι (Νούνιτς 85′), Γιακιμόφσκι, Πινακάς (Μουκαντζό 73′), Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο, Γκράουρ

Μοίρασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.