Κώστας Κατσάρας: Ένας πιστός στρατιώτης της ΑΕΛ

AURA TEO
red nose1

Ένας παλιός γνώριμος αναμένεται να επιστρέψει στην ΑΕΛ για να πάρει μέρος στο τεχνικό τιμ της ομάδας, στο πλάι του προπονητή, Γιάννη Τάτση. Το όνομά του.. Κώστας Κατσάρας. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει “υπηρετήσει” τη λαρισινή ομάδα από πολλά πόστα κι έχει ζήσει μαζί της πάρα πολλές στιγμές.

Ο Λαρισαίος Κώστας Κατσάρας αγωνίστηκε στους “βυσσινί” για 8,5 χρόνια, στη θέση του κεντρικού αμυντικού, σημειώνοντας 204 εμφανίσεις και 1 γκολ φορώντας μάλσιτα το περιβραχιόνιο. Εντάχθηκε στην ΑΕΛ το καλοκαίρι του 1996 και κλήθηκε να αγωνιστεί στη Β’ Εθνική κατηγορία, στην οποία η ομάδα υποβιβάστηκε την προηγούμενη χρονιά. Έκτοτε έζησε μαζί της πολλές στιγμές, ήταν παρών και στις δύσκολες, στον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ’, με την ομάδα να αντιμετωπίζει τότε οικονομικά προβλήματα και να αγωνίζεται για πρώτη φορά το 2001 στην τρίτη κατηγορία της Ελλάδος. Έζησε και τα πρώτα στάδια της “αναγέννησής” της, κατακτώντας την άνοδο στη Β’ το 2004 και αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 2005, τη χρονιά που η ΑΕΛ κατέκτησε την ιστορική άνοδο στην Α’ Εθνική.

Με το πέρας της ποδοσφαιρικής του καριέρας, συνέχισε να “υπηρετεί” τη “βασίλλισα του κάμπου” από άλλα πόστα, αρχικά ως σκάουτ αλλά και προπονητής της ομάδας Νέων, πριν ενταχθεί στο τεχνικό τιμ της ανδρικής ομάδας. Μάλιστα, το 2010 μετά τη λύση συνεργασίας με τον Γιάννη Παπακώστα, ο Κώστας Κατσάρας κοουτσάρισε την ομάδα σε 2 αγώνες, μπαίνοντας κατευθείαν στα “βαθιά” μεσούσης της σεζόν. Ήταν ο προπονητής της ομάδας στα εγκαίνια του AEL FC ARENA στο αγώνα με τον ΠΑΟΚ (5/12/10), όπου οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν με 1-2 και την αμέσως επόμενη αγωνιστική κάθισε στον πάγκο στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου οι “κιτρινόμαυροι” πήραν τη νίκη με 4-0.

Μετά από αυτούς τους δύο δύσκολους αγώνες όπου καθοδήγησε την ομάδα ως υπηρεσιακός προπονητής, τον διαδέχτηκε ο Γιορν Άντερσεν, αρχής γενομένης από τον αμέσως επόμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 0-1. Παρέμεινε, βέβαια, στο τεχνικό τιμ της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι του 2011 όπου ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας, με την ΑΕΛ να τον ευχαριστεί για τη σημαντική προσφορά του με την εξής ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Κώστα Κατσάρα, ο οποίος υπηρέτησε, επί σειρά ετών με συνέπεια και ήθος, την ομάδα μας ως ποδοσφαιριστής και προπονητής. Τον ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την πολύτιμη προσφορά του στο σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στη συνέχεια της διαδρομής του». 

Μετά την αποχώρησή του από την ΑΕΛ, έπειτα από 15 χρόνια παρουσίας, δοκίμασε την τύχη του ως προπονητής σε άλλες ομάδες, αρχικά αναλαμβάνοντας τον Πυργετό στη Δ’ Εθνική κι έπειτα τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.

Το 2015 στην πρώτη χρονιά διοίκησης της ΑΕΛ από τον κο. Αλέξη Κούγια, με την πρόσληψη του Ράτκο Ντόστανιτς από την ΑΕΛ, ο οποίος κλήθηκε να επαναφέρει την ομάδα στην πρώτη κατηγορία, επέστρεψε και ο Κατσάρας ως βοηθός του. Μαζί πέτυχαν μια σπουδαία άνοδο, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 78 βαθμούς σε 34 αγώνες.

Το καλοκαίρι του 2016, ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας, φεύγοντας και πάλι σαν φίλος με την ανακοίνωση της ΑΕΛ να αναφέρει χαρακτηριστικά πως η πόρτα γι’ αυτόν είναι πάντα ανοιχτή. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε:

«Με τη λήξη της συνεργασίας μου με την ΠΑΕ ΑΕΛ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση, τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, το ιατρικό τιμ, όλα τα στελέχη καθώς και τους φιλάθλους μας, για τον τίμιο και επιτυχή αγώνα που δώσαμε όλοι μαζί. Εύχομαι δε από καρδιάς τα καλύτερα για την ομάδα μας».

Και η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ: «Από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΛ, ο μεγαλομέτοχος κ. Αλέξης Κούγιας και η διοίκηση, αισθάνονται την ανάγκη όχι μόνο να ευχαριστήσουν τον Κώστα Κατσάρα για την σημαντικότατη προσφορά του στην επάνοδο της ομάδας μας στη Super League, αλλά να εξάρουν την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την απόλυτη αφοσίωσή του στην ΙΔΕΑ της ΑΕΛ. Η πόρτα της οποίας θα είναι για τον Κώστα πάντα ανοιχτή». 

Μετά και τη δεύτερη αποχώρησή του από τη λαρισινή ομάδα, επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια και συγκεκριμένα στον πάγκο του Οικονόμου Τσαριτσάνης. Το 2019 ανέλαβε τις τύχες του Αετού Μακρυχωρίου, με τον οποίο πανηγύρισε την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Φέτος πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα του Μακρυχωρίου μόλις σε τέσσερις αγώνες, καθώς επήλθε αναστολή του πρωταθλήματος λόγω κορωνοϊού.

Πλέον, μετά τα επιτυχή περάσματά του στους πάγκους των λαρισαϊκών ομάδων, καλείται να επιστρέψει και πάλι στην ομάδα με την οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά αλλά και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα, την ΑΕΛ, για να προσφέρει τα μέγιστα με την εμπειρία του.

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.