Το regista.gr επικοινώνησε με τον προπονητή του Αετού Μακρυχωρίου, κύριο Κώστα Κατσάρα, ο οποίος τοποθετήθηκε για τα νέα δεδομένα μετά το lockdown και το “πάγωμα” των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, τον τρόπο προπόνησης των παικτών και την ευχή να ξεπεραστεί η κατάσταση το συντομότερο γιατί ο αθλητισμός στην κατηγορία αυτή και στα ερασιτεχνικά αντιμετωπίζει πλέον πολύ μεγάλες δυσκολίες.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κατσάρα:
Είναι μια δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση σίγουρα και το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι πιο βαρύ και μας πλήττει πολύ περισσότερο από την πρώτη φορά. Οικονομικά, ψυχολογικά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση για όλους, πόσο μάλλον για τους αθλητές που προετοιμάζονταν τρεις μήνες για να κάνουν αυτό που αγαπάνε, να παίζουν ποδόσφαιρο.
Η πρώτη φάση του “lockdown” πέρυσι, ήταν μεν πολύ δύσκολη αλλά όλοι μας είχαμε κάποια αποθέματα, ψυχικά, πίστη ότι θα ξεπεραστεί γρήγορα, ήταν και η άνοιξη που βοηθούσε την όλη κατάσταση. Τώρα στη δεύτερη φάση, τον χειμώνα που έτσι κι αλλιώς ο κόσμος αντιμετώπιζε προβλήματα ιώσεων, με τα πάντα γύρω να είναι κλειστά, πραγματικά δείχνει η κατάσταση να δυσκολεύει πολύ.
Θέλω να πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί το συντομότερο, να δείξουμε όλη δύναμη, σύνεση και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις δουλειές μας.
Οι προπονήσεις της ομάδας γίνονται σε γκρουπ 2-3 ατόμων, τηρώντας πάντα το υγειονομικό πρωτόκολλο, δεν μπορούμε να προπονηθούμε σαν ομάδα, αλλά ατομικά προσπαθούμε να κρατήσουμε τους παίκτες μας σε καλή φυσική κατάσταση, με την ελπίδα ότι έστω τον Δεκέμβριο θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να μπούμε σε προπονήσεις. Τα παιδιά κάνουν την αερόβια προπόνησή τους κι ελπίζουμε το συντομότερο να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις, έστω από τον Ιανουάριο, αλλά με τα τωρινά δεδομένα πιο κοντά στο μυαλό μοιάζει η άνοιξη.
Τέλος, τόσο η Γ’ Εθνική όσο και τα ερασιτεχνικά σωματεία δίνουμε αγώνα να συνεχίσουμε. Φανταστείτε ιδιαίτερα μία ομάδα να έχει επενδύσει πολύ σε έμψυχο δυναμικό και να “παγώνουν” οι δραστηριότητές της. Είναι σχεδόν βέβαιο πως το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει όπως στις παραπάνω κατηγορίες καθώς δεν γίνεται να πραγματοποιούμε συνεχή τεστ κορωνοϊού, όμως κρατάμε δυνάμεις κι ελπίδες να ανακάμψουμε τόσο στον τομέα του αθλητισμού όσο και σε όλους τους υπόλοιπους που έχουμε πληγεί λόγω του covid.»