Γραμμένος: “Θα μελετήσω την ολιστική μελέτη”

Regista Team17/11/2020
augenakis grammenos registagr
AURA TEO
red nose1

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Βαγγέλη Γραμμένο να αναφέρει πως θα μελετήσει την ολιστική μελέτη ώστε να κοινοποιήσει τη θέση του. Παρόντας στη συνεδρίαση και ο Πετρ Φούσεκ, ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας των FIFA/UEFA.

Η Ε.Ε. αποφάσισε:

– Να οργανωθεί άμεσα συνάντηση μεταξύ των ΕΠΟ, Super League 1 και Super League 2/Football League προκειμένου να οριστικοποιηθούν θέματα αγωνιστικού προγράμματος, αλλά και να ζητηθεί από την Πολιτεία συνάντηση, προκειμένου να επιτευχθεί έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League.

– Να αποδεχθεί την προσφορά της Cosmote για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21.

Η ενημέρωση της ΕΠΟ με την τοποθέτηση του Γραμμένου:

Οι κεντρικοί άξονες και το περιεχόμενο της ολιστικής μελέτης για το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, την οποία κατήρτισαν ειδικοί εμπειρογνώμονες των FIFA-UEFA, παρουσιάστηκε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εκπροσώπησε ο πρόεδρος της κ. Ευάγγελος Γραμμένος και παρέστησαν ακόμα ο αναπληρωτής πρόεδρος κ. Νικόλαος Βακάλης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Αστέριος Αντωνίου. Εκπροσωπήθηκαν επίσης όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Η παρουσίαση της ολιστικής μελέτης έγινε από τον κ. Luca Nicola, Head of National Governance and Global Institutions της UEFA, ενώ από πλευράς των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών παρέστησαν οι κ.κ. Μάριος Γεωργίου, UEFA National Associations Manager και Petr Fousek, FIFA and UEFA Independent Expert στην ΕΠΟ.

Η ολιστική μελέτη αποτελεί προϊόν ανάλυσης της σημερινής εικόνας του Ελληνικού Ποδοσφαίρου και ως εισηγητικό κείμενο περιλαμβάνει συστάσεις για την υιοθέτηση πρακτικών σε επίπεδο οργάνωσης και διοίκησης του Ποδοσφαίρου, εκ μέρους της ποδοσφαιρικής οικογένειας μετά από εσωτερική διαβούλευση. Καθιστά δε απόλυτα σαφές ότι οι όποιες μεταρρυθμίσεις μπορούν να υιοθετηθούν αμέσως μετά τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ, από τη νέα της διοίκηση, και σε καθεστώς απόλυτης αυτονομίας και ανεξαρτησίας.

Η ποδοσφαιρική οικογένεια ενημερώθηκε για τις προτάσεις των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών με μεγάλο ενδιαφέρον, σε κλίμα ενότητας και ομοθυμίας και με απόλυτο σεβασμό στο διεθνώς κατοχυρωμένο αυτοδιοίκητο του Ποδοσφαίρου.

“Ευχαριστούμε τις FIFA-UEFA για το εξαιρετικό επίπεδο της εργασίας τους και τον Υφυπουργό για την πρόσκληση. Η μελέτη περιλαμβάνει εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία. Η οικογένεια του ποδοσφαίρου θα συζητήσει αναλυτικά το περιεχόμενό της και θα καταλήξει στις επιλογές του. Μέσα σε καθεστώς αυτονομίας και ανεξαρτησίας έχει την ευκαιρία λάβει αποφάσεις που θα φέρουν πρόοδο στο Άθλημά μας”, σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης.

Μοίρασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts