Νίκησε τον κακό του δαίμονα και έπιασε κορυφή ο Βόλος!

AURA TEO
red nose1

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος επικρατώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του, του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1! Οι γηπεδούχοι έπιασαν κορυφή και πάνε στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες με την εξαιρετική συγκομιδή των 4 νικών στις πρώτες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Φαν Βέερτ και Φερράρι οι σκόρερ για τους κυανέρυθρους, μείωσαν με τον Σόνι οι Αρκάδες. 

Με μεγάλη διάθεση μπήκε στο παιχνίδι ο Αστέρας Τρίπολης, κρατώντας τη μπάλα στα πόδια του και προσπαθώντας οργανωμένα να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Είχε μάλιστα και δύο μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί, πριν καλά καλά συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα. Στο 10′ ο Κρέσπι έπιασε το σουτ στην κίνηση όμως ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά, με τον κίπερ του Βόλου να βρίσκει απάντηση και στη δυνατή κεφαλιά του Μπαράλες στο 12ο λεπτό. Αφού λοιπόν… γλίτωσε, ο Βόλος ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη του ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι.

Ο Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα μετά από σέντρα του Φερράρι, ο Ρεγκατίν μπήκε στη φάση και ο τερματοφύλακας του Αστέρα υπέπεσε σε παράβαση πέναλτι. Ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας και το 4ο γκολ του στο πρωτάθλημα. Το γκολ έδωσε «αέρα» στην ομάδα του Αμπασκάλ που πατούσε πλέον καλύτερα στο γήπεδο και κυνηγούσε ένα γρήγορο δεύτερο τέρμα.

Ο Αστέρας ισορρόπησε προς το τέλος του ημιχρόνου, με το σουτ του Καρμόνα στο 39′ να αποκρούεται από τον Κότνικ, ενώ στο 43′ ο Γκρίλο έπεσε σωτήρια στα πόδια του Κρέσπι γλιτώνοντας το Βόλο από πιθανή ισοφάριση. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός τέρματος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα της Τρίπολης μπήκε δυνατά για την ισοφάριση, με το Βόλο να δίνει χώρους και να προσπαθεί να απειλήσει στην αντεπίθεση. Στο 60′ ο Γκρίλο σκόραρε για το 2-0, όμως ο Παπαπέτρου με τη σύμφωνη γνώμη του VAR υπέδειξε λανθασμένα όπως φάνηκε οφσάιντ, με τη μπάλα να φτάνει στον Αργεντινό από παίκτη του Αστέρα. Το γκολ ωστόσο ακυρώθηκε και το 1-0 διατηρήθηκε.

20190610 234550 0000

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, όμως οι Βολιώτες κατάφεραν να βρουν ακόμα ένα τέρμα και να φτάσουν ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Στο 79ο λεπτό ο Σοάρες έκανε το κλέψιμο και πάσαρε στον Ρεγκατέν, αυτός με τη σειρά του «μοίρασε» στον Φερράρι, που με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Παπαδόπουλο για το 2-0.

Εκεί όμως που το ματς έδειχνε να «κλειδώνει» ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Σίτο έκανε τη σέντρα, η μπάλα έμεινε.. ζωντανή εντός περιοχής και ο Κέβιν σουτ με γυριστό σουτ έκανε το 2-1, σκοράροντας το πρώτο γκολ του Αστέρα στο πρωτάθλημα! Στη συνέχεια ο αγώνας απέκτησε «άγρια ομορφιά» με τη  μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και το Ροσέρο να αγγίζει το 3-1 στο 89′, πριν δει την κεφαλιά του να προσκρούει στο οριζόντιο δοκάρι και να περνά εκτός. Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με το 2-1 ωστόσο να διατηρείται μέχρι το τέλος και με τους τρεις βαθμούς να καταλήγουν στους κυανέρυθρους.

Με τις καλύτερες προοπτικές πηγαίνει στη διακοπή η ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ, καθώς έχει ήδη συγκεντρώσει 12 βαθμούς,  με τον εξαιρετικό απολογισμό των τεσσάρων νικών και της μίας ήττας έπειτα από το πέρας των πρώτων 5 αγωνιστικών. Μάλιστα θα βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για το Σάββατο και θα περιμένει τα αποτελέσματα της Κυριακής για να δει την οριστική της κατάταξη πριν τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες. Επόμενο παιχνίδι για το Βόλο αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 17/10.

Βόλος (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ (46′ Κλέιμαν), Πουρίτα, Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος (72′ Σοάρες), Μπαρτόλο (59′ Ροσέρο),  Ρεγκατέν, Φαν Βέερτ (83′ Τερεζίου), Φερνάντες (83′ Γκιουλέν)

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα, Καστάνιο, Άλβαρες (75′ Τασουλής), Βαλιέντε (80′ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Κανελλόπουλος (63′ Μπενίτο), Μπαράλες (63′ Κέβιν Σόνι), Κρέσπι (75′ Ριέρα), Σίτο

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts