Τηλεκπαίδευση: 90.000 tablet και laptop στα σχολεία

Regista Team12/11/2020
AURA TEO
red nose1

Ανακοίνωση που αφορά στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας, εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με αυτή 65.965 φορητές συσκευές αξίας (tablet και laptop) άνω των 20.000.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και 25.648 φορητές συσκευές αξίας άνω των 4.000.000 ευρώ μέσω δωρεών έχουν εξασφαλισθεί για την τηλεκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι ο εν λόγω εξοπλισμός, που έχει ήδη παραδοθεί ή πρόκειται να παραδοθεί σε σχολικές μονάδες, αποτελεί περιουσία των σχολείων και διατίθεται σε μαθητές ή/και εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση.

Σκοπός είναι να διευκολυνθεί η υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αλλά και για να συμβάλει μακροπρόθεσμα στην εμβάθυνση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η κατανομή των συσκευών για την τηλεκπαίδευση
Προτεραιότητα δίνεται στη στήριξη οικογενειών βάσει κοινωνικών και άλλων κριτηρίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ιδίως το χαμηλό εισόδημα, η ανεργία γονέων/κηδεμόνων, η ιδιότητα μέλους μονογονεïκής, πολύτεκνης, τρίτεκνης ή ορφανικής οικογένειας, ή ύπαρξη ειδικών δυσκολιών μάθησης.

Για την κατανομή των συσκευών στα σχολεία λαμβάνονται υπόψη κοινωνικά κριτήρια, ξεκινώντας από περιοχές με χαμηλό κατά κεφαλήν ΑΕΠ, δυσπρόσιτες, σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, επαγγελματικής εκπαίδευσης κ.ά., καθώς και η βαθμίδα εκπαίδευσης.

Ο ακριβής αριθμός των συσκευών ανά σχολείο καθορίζεται με βάση το μαθητικό δυναμικό και τον υφιστάμενο εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts