ΑΕΛSuper League 1Σχολιασμός του πέναλτι του ΠΑΟΚ από… καθηγητή μαθηματικών!

Avatar for Regista Team Regista Team05/01/2021
https://regista.gr/wp-content/uploads/2021/01/b189883e306791423bdc2b46caecbbc3_XL-1050-x-700.jpg

Ο καθηγητής μαθηματικών Άρης Βαλασσόπουλος, έστειλε στην εφημερίδα “Ελευθερία” μια επιστολή συνοδευόμενη από φωτογραφίες για τη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Σφιντέσρκι από τον Νάγκι για λογαριασμό του ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό της προχθεσινής αναμέτρησης με την ΑΕΛ και μετέτρεψε σε τέρμα ο Βιεϊρίνια κάνοντας το 1-1.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε ότι το δεξί χέρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ Νάγκι είναι «κολλημένο» στο χόρτο και απέχει τουλάχιστον 30 πόντους από το δεξί πόδι του Σφιντέρσκι.
Το αριστερό χέρι του τερματοφύλακα φαίνεται ξεκάθαρα ότι ούτε καν αγγίζει το πόδι του Σφιντέρσκι, ενώ το δεξί πόδι του παίκτη του ΠΑΟΚ μετά το υπεράνθρωπο τέντωμα του ποδιού για να προλάβει να «τσιμπήσει» την μπάλα φυσιολογικά «καρφώνεται» στο χορτάρι για να σηκώσει όλο το βάρος του σώματός του.
Δηλαδή βάσει του νόμου της φυσικής το πόδι παραμένει στο χορτάρι για να «υποδεχτεί» το σώμα του Σφιντέρσκι, δηλαδή έχει σαν το «βήμα του πελεκάνου» με το ένα πόδι που στέκεται – ακίνητο για να σηκώσει για τα επόμενα δευτερόλεπτα το βάρος του σώματός του.
Και βλέπουμε ξεκάθαρα ότι όταν αρχίζει να κάνει το επόμενο βήμα, δηλαδή να αρχίζει να σηκώνει το δεξί πόδι… δεν υπάρχει ούτε ένα εμπόδιο, ούτε μια επαφή από το αριστερό χέρι του τερματοφύλακα. Υπενθυμίζουμε ότι το δεξί χέρι του τερματοφύλακα είναι «κολλημένο» στο χορτάρι από την αρχή της φάσης.
Δεν υπάρχει καμία παράβαση πέναλτι και αδικήθηκε η ΑΕΛ. Δύο βαθμοί χαμένοι που ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στο τέλος του πρωταθλήματος.

Πηγή: Ελευθερία 

Κοινοποιήστε το: