Νίκη ΒόλουΒεργέτης: “Mόνο θετικά μπορώ να δω την αναδιάρθρωση”

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/08/staikos.jpg

Έντεκα μήνες. Τόσο είναι το χρονικό διάστημα της απουσίας των ομάδων της Football League από την αγωνιστική δράση. Το καλοκαίρι που ακολούθησε δεν έκαναν προετοιμασία, ενώ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα μετά και από το νέο lockdown που επιβλήθηκε σταμάτησαν και οι προπονήσεις.

Όλα αυτά μέχρι το Σάββατο (13/2) όταν με ΚΥΑ  άναψε το πράσινο φως, προκειμένου  από την Δευτέρα (15/2) οι ομάδες να αρχίσουν προπονήσεις, για να είναι έτοιμες για το πρωτάθλημα, το οποίο όπως όλα δείχνουν ενδέχεται να ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου. Το SDNA επικοινώνησε με τους Στάικο Βεργέτη (προπονητής Νίκης Βόλου), Κώστα Ανυφαντάκη (προπονητής Καβάλας), Κώστα Βελιτζέλο (προπονητής Ρόδου) και Γιώργο Βαζάκα (προπονητής Αστέρα Βλαχιώτη) προκειμένου να τοποθετηθούν τόσο για την εξέλιξη αυτή, όσο και για το κατά πόσο οι ομάδες προλαβαίνουν να είναι έτοιμες μέχρι τότε.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Στάικος Βεργέτης:

Από την Δευτέρα (15/2) οι ομάδες της Football League πήραν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν προπονήσεις. Πως κρίνετε την εξέλιξη αυτή;

«Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μόνο θετικά μπορούμε να τη δούμε γιατί το γήπεδο είναι η ζωή μας. Είναι η δουλειά μας και χαιρόμαστε που επανερχόμαστε σε αυτή».

Κατά την γνώμη σας αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει πιο νωρίτερα;

 «Δεν είμαι αρμόδιος για να απαντήσω.  Για να είμαι ειλικρινής δεν μπορώ να ξέρω. Νομίζω ότι και τώρα που γίνεται δεν έχει αλλάξει κάτι δραματικά, σε σχέση με πριν ένα μήνα. Αυτό το ξέρουν καλύτερα οι ειδήμονες. Δεν θέλω να πάρω θέση, σε κάτι που δεν είναι της αρμοδιότητας μου».

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος έχει προτείνει ως πιθανή ημερομηνία έναρξης του την 28η Μαρτίου. Οι ομάδες μέχρι εκείνο το διάστημα μπορούν να βρίσκονται στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας όπως πριν;

«Νομίζω ότι είναι αρκετές ημέρες. Εγώ περίμενα, ότι θα μας έδιναν λιγότερες για να πω την αλήθεια. Είναι αρκετές οι ημέρες, για να βρεθούμε σε ένα καλό επίπεδο. Εάν οι παίκτες προπονούνταν όλη αυτή την περίοδο, σε ότι έχει να κάνει με την φυσική κατάσταση νομίζω ότι είναι ικανοί να ανταπεξέλθουν».

Πόσο δύσκολο ήταν για εσάς και τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα της απραξίας από τις προπονήσεις;

 «Είναι πολύ δύσκολο για δύο λόγους. Ο ένας είναι ο ψυχολογικός της καθημερινότητας, που δεν είσαι καλά είσαι κλεισμένος δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που είχες συνηθίσει να κάνεις και ο δεύτερος είναι ο οικονομικός-βιοποριστικός…».

Όλο αυτό το διάστημα που δεν γινόντουσαν οι προπονήσεις εσείς και οι παίκτες σας νιώσατε φόβο από την κατάσταση που επικρατεί…;

«Όχι φόβο. Απλά είχαμε μία έννοια να προστατευόμαστε. Να μην είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι. Είχαμε την έννοια της αυτοπροστασίας».

Πως κρίνετε το γεγονός, ότι όλο αυτό το διάστημα η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έπαιζαν και δεν έπαιζε η δική σας κατηγορία;

 «Σου κακοφαίνεται η αλήθεια είναι. Δεν είναι τόσο όμορφα, γιατί οι διαδικασίες ακολουθούνταν ανεξάρτητα κατηγορίας. Θα έλεγα ναι ότι μας ξίνισε λιγάκι. Δεν μας άρεσε».

Κατά την γνώμη σας, πόσο διάστημα θα χρειαστεί προκειμένου οι ομάδες να επανέλθουν στην κατάσταση που βρισκόντουσαν πριν;

«Σίγουρα τρεις εβδομάδες, με την προϋπόθεση ότι στην περίοδο της καραντίνας, οι παίκτες προπονούνταν. Αν δεν έχει γίνει καλή δουλειά, θα χρειαστεί και παραπάνω, αλλά τρεις εβδομάδες σε καλά προπονημένους παίκτες είναι ένα καλό διάστημα».

Από την όλη κατάσταση που επικρατεί λόγω του lockdown… νιώσατε φόβο, αλλά και «ξενέρωμα» για το ότι δεν μπορούσατε να κάνετε αυτό που σας αρέσει;

 «Υπάρχει μία αίσθηση μονοτονίας και πλήξης. Δηλαδή οι παίκτες έκαναν προπόνηση, αλλά έκαναν μέχρι 3 στον αριθμό. Αυτό από μόνο του έχει μια πλήξη, μια μονοτονία. Δεν είχαν το παιχνίδι μέσα τους και αυτό λίγο, σου δημιουργεί μια πλήξη, μια μονοτονία. Αυτό ήταν ας πούμε το πιο δυσάρεστο»

Μέχρι τώρα οι παίκτες έκαναν ατομικές προπονήσεις. Η ατομική προπόνηση από την ομαδική απέχει πολύ. Υπάρχει ενδεχόμενο όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να έχουμε πολλούς τραυματισμούς στις ομάδες;

«Υπάρχει αν είναι και συνεχόμενοι οι αγώνες και μεσοβδόμαδα παιχνίδια. Τότε είναι πολύ πιθανό. Αν είναι από Κυριακή σε Κυριακή βολεύεται η κατάσταση».

Όταν θα αρχίσει το πρωτάθλημα, το οποίο έπειτα από όσα έχουν προηγηθεί ξεκινάει με μεγάλη καθυστέρηση πιστεύετε ό,τι είναι καλό να υπάρχουν σε αυτό πλέι οφ και πλέι άουτ;

 «Νομίζω όχι γιατί επιβαρύνονται με πάρα πολλά παιχνίδια οι παίκτες και δεν είναι πλέον, τόσο κατάλληλα προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Είναι και επιπλέον αγώνες τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ».

Ένα σχόλιο σχετικά με το θέμα της αναδιάρθρωσης

 «Η αναδιάρθρωση που ακούγεται αν λάβει σάρκα και οστά, μόνο θετικά μπορώ να την δω, γιατί δείχνει ότι θα έχει μία κατεύθυνση, ας το πούμε και οικονομική και γενικότερη εξυγίανσης του ποδοσφαίρου μας. Νομίζω ότι θα έχει έναν θετικό αντίκτυπο».

Eνα σχόλιο σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα. Πως το βλέπετε; Τι περιμένετε από αυτό;

 «Το φετινό πρωτάθλημα, θα είναι πολύ ενδιαφέρον γιατί και μόνο τα ονόματα των ομάδων να δούμε έχει ενδιαφέρουσες και ιστορικές ομάδες. Από εκεί κι έπειτα θα υπάρξουν ομάδες σε δύο κατευθύνσεις. Οι ομάδες που θα κοιτάξουν να διεκδικήσουν την άνοδο και οι ομάδες που θα κοιτάξουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Σε αυτά τα δύο μέτωπα θα κινηθούν. Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον».

Με όλα αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, θα παίξει ρόλο στις ομάδες το βάθος που θα υπάρχει στο ρόστερ τους;

 «Βέβαια και θα παίξει. Αν πάμε σε συνεχόμενα παιχνίδια, οι ομάδες που έχουν βάθος θα είναι ευνοημένες, γιατί θα μπορούν να παρατάσσουν πιο φρέσκους παίκτες».

Θεωρείτε «αδικία» προς εσάς το γεγονός ότι η μεγάλη κατηγορία ξεκίνησε να παίζει κανονικά, την στιγμή που η Super League 2 ξεκίνησε πολύ αργότερα και εσείς δεν έχετε ξεκινήσει;

«Έχω την αίσθηση ότι πάντα και παντού προκύπτει αυτό το πράγμα. Οι πιο χαμηλής κατηγορίας ομάδες αδικούνται σε ότι αφορά, νόμους κανόνες, αποφάσεις γενικότερα. Είναι κάτι που συμβαίνει σε όλο τον κόσμο αυτό. Δεν το δικαιολογώ απλά λέω ότι είναι κάτι που συμβαίνει παντού, όχι μόνο σε εμάς».

*Οι συνεντεύξεις δόθηκαν στον Άκη Παπαβλασόπουλο

 

Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube