Super League 1ΣΟΚ για Ουαγκέ – Ίσως δεν ξαναπαίξει σε επαγγελματικό επίπεδο!

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/12/wage.jpg

Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν!

Ο γιατρός του ΠΑΟΚ Γιάννης Ράλλης μίλησε στο Metropolis 95.5 για τον τραυματισμό του Μούσα Ουαγκέ και τόνισε πως ο Σενεγαλέζος μπακ της Μπαρτσελόνα θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση σε τουλάχιστον ένα χρόνο καθώς θα χρειαστούν δύο επεμβάσεις στο “διαλυμένο” του γόνατο.

Αναλυτικά:

«Σπάνιος ο τραυματισμός του, δεν το έχω ξανά ζήσει στην καριέρα μου. Όπως προσγειώνεται το πόδι του στο έδαφος λυγίζει εντελώς και χτυπάει στο δοκάρι και διάφοροι μηχανισμοί έφεραν αυτό τον σοβαρό τραυματισμό του. Ήταν άσχημη η εικόνα του γονάτου από την αρχή που το είδαμε. Ήταν κάπως εκτός θέσης το γόνατο. Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ένα κάταγμα, αλλά μέσα στα αποδυτήρια που τον εξετάσαμε όσο αυτό ήταν εφικτό το μυαλό μας έρχεται σε έναν αναμενόμενο τραυματισμό είτε στον έσω πλάγιο, είτε στον χιαστό.

Αμέσως του τοποθετήθηκε νάρθηκας στο γόνατο και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε μαγνητική που έδειξε τα χειρότερα. Πονούσε πολύ, δεν μπορούσε να φανταστεί στην αρχή τι είχε πάθει. Ήξερε ότι είχε σοβαρό πρόβλημα. Το χτύπημα ακούστηκε. Επειδή είναι δανεικός από μεγάλη ομάδα, ήρθαμε αμέσως σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και τους στείλαμε όλες τις εξετάσεις του παίκτη και το πώς το αντιμετωπίζουμε. Ετοιμάζουμε όλες τις διαδικασίες για να μεταφερθεί εκεί για να κάνει το χειρουργείο.

Υπάρχουν ιδιαιτερότητες το πώς θα ταξιδέψει στην Ισπανία αφού δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις. Θα κάνει δυο επεμβάσεις. Ανησυχούμε πως θα είναι μετά το χειρουργείο. Το όφελος είναι ότι είναι σε μικρή ηλικία και δεν είχε πριν ιστορικό ιατρικό. Ένα χρόνο τουλάχιστον θα κάνει για να επιστρέψει ο Ουαγκέ στην ενεργό δράση. Γνωρίζει τη συμπαράσταση που έχει από τον κόσμο. Καταλαβαίνει ότι οι τραυματισμοί είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Στο σπίτι του είναι και ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή. Το απόλυτα λογικό ήταν να έρθουν οι γιατροί του Άρη. Ο καθένας μας θα έκανε αυτό, όποιος και να ήταν».

Το ίδιο απογοητευμένος ο γιατρός Βαλάντης Ρίζος, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 και ανέφερε:

«Το μόνο πράγμα που έχει σωθεί είναι ένας πλάγιος σύνδεσμος. Στην πραγματικότητα βγήκε έξω όλο το γόνατο του, δηλαδή είναι ένας βαρύτατος τραυματισμός. Είναι ένας απαγορευτικός τραυματισμός. Οι σημαντικότεροι τένοντες συνδέσμου στο γόνατο του έχουν κοπεί, δηλαδή επιγονατιδικός τένοντας είναι ο τένοντας, ο οποίος ενεργοποιείται κατά την έκταση του γόνατου. Είναι ένας χοντρός τένοντας που βρίσκεται κάτω από την επιγονατίδα και ενώνει στην πραγματικότητα την κνήμη για να κάνει την έκταση και να σουτάρει. Ο έσω πλάγιος σύνδεσμος είναι ένας σταθεροποιητικός σύνδεσμος της έσω επιφάνειας, του έσω διαμερίσματος του γόνατος και πρόσθιος οπίσθιος χιαστός είναι ένας από τους πιο κύριους συνδέσμους που δίνουν σταθερότητα. Άρα, μιλάμε τυπικά και ουσιαστικά για μία βαρύτατη κάκωση, η οποία είναι λίγο παρακινδυνευμένη».

Κλείνοντας, υπογράμμισε το αν θα μπορέσει ο Σενεγαλέζος μπακ να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς:

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν τον παίκτη σε επίπεδο επαγγελματισμού. Θέλω να θυμίσω παίκτες που στο παρελθόν έχουν υποστεί μία απλή ρήξη οπίσθιου χιαστού και ποτέ δεν επέστρεψαν. Έχουμε παράδειγμα Έλληνα παίκτη που επέστρεψε μόνο σε πολύ χαμηλές κατηγορίες και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Φυσικά, δεν ξέρουμε αν ο παίκτης μπει μία φορά στο χειρουργείο. Άρα, όταν κάποιος εισέρχεται πολλαπλές φορές σε έναν χειρουργικό χώρο, καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος αποκατάστασης επεκτείνεται σε σημείο που να μην ξέρουμε να κάνουμε μία πρόβλεψη. Στην πραγματικότητα έκοψε τα πάντα. Είναι μία ξεχωριστή και κλινική οντότητα. Μιλάμε για έναν τραυματισμό που δεν θέλουν να ευχηθούν οι Παναθηναϊκοί στους Ολυμπιακούς και οι ΠΑΟΚτσήδες στους Αρειανούς».

Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube

Σχετικές Αναρτήσεις