Ξάνθη: Πρώτη δημόσια εμφάνιση για Μπιλ Πάπας – Πως σχολιάστηκε στην Αυστραλία

AURA TEO
red nose1

Μεγάλο θέμα έχει γίνει στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας από τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, λόγω προφανως και της διαφοράς της ωρας, η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Μπιλ Πάπας στο Xanthi FC Arena το απόγευμα του Σαββάτου στο φιλικό με τον Ολυμπιακό B.

Η εφημερίδα The Australian υποστηρίζει ότι το αφεντικό του Forum Finance boss αντιμετωπίζει ισχυρισμούς σε βάρους του για διάπραξη αδικημάτων απάτης σε βάρος μεγάλων τραπεζών αλλά εμφανίστηκε δημόσια στην Ελλάδα, έφερε γουρι στην ομάδα του και την χειροκρότησε στην εντυπωσιακή νίκη της επί της δεύτερης ομάδας του Ολυμπιακού.

Την ίδια στιγμή το Australian Financial Review πέρα από το ρεπορτάζ, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με ένορκη κατάθεση του Μπιλ Πάπας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, υποστήριξε ότι έχει πουλήσει τις μετοχές του στην Mazcon Investments τον Μάρτιο του 202 ή περίπου εκείνη την εποχή. Η Mazcon ειναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Ξάνθης κατά ποσοστό 94,4%, μέσω της οποιας δηλαδή την απέκτησε από τους Πανόπουλο και Συγγελίδη πριν ένα χρόνο.

Οπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, ο Πάπας δεν έχει κάνει καμία αναφορά ειδικά για την ΠΑΕ Ξάνθη ή οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο στην Ελλάδα πέρα από την IKE Iugis Ελλάς, της οποίας κατέχει το 98%. Ωστοσο στο ΓΕΜΗ εμφανίζεται ακόμα και σήμερα να κατέχει το 99% της Mazcon, παρά την δήλωσή του ότι την έχει πουλήσει, με το υπόλοιπο 1% να κατέχει ο Τάσος Γιαμουρίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη, ο οποίος εμφανίστηκε στο πλευρό του Πάπας το Σάββατο.

Τον ισχυρισμό του Πάπας ότι έχει πουλήσει την Mazcon (και κατά συνέπεια την ΠΑΕ Ξάνθη) απέκρουσαν ενώπιον των αρχών της Αυστραλίας και οι δικηγόροι της τράπεζας Westpac, υποστηρίζοντας ότι ακόμα και στα μέσα του περασμένου Ιουνίου υπάρχουν στοιχεία ότι μεταφέρθηκαν περίπου δύο εκατ. δολάρια από λογαριασμό του Forum Group Financial Services της Αυστραλίας στην εταιρεία Mazcon της Ελλάδας.

Η Westpac ισχυριζεται ακόμα ότι η Mazcon έλαβε τουλάχιστον $16,5 εκατ. από οντότητες του Forum Group. Μάλιστα ενώπιον των αρχών της Αυστραλίας έχει αναφερθεί και ονομαστικά ο Τάσος Γιαμουρίδης ως αποδέκτης τουλάχιστον $10.7 εκατ. από το Forum Group Financial Services, αλλά πέραν αυτού, η τράπεζα της Αυστραλίας δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε νομική κίνηση εναντίον του Γιαμουρίδη και μέχρι στιγμής της ο μόνος ισχυρισμός της περιορίζεται στο ότι έλαβε αυτά τα χρήματα.

Πηγή: thrakisports

Μοίρασε το άρθρο
Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα αθλητικά νέα της Θεσσαλίας! ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Related Posts