InterviewsΑΕΛΑπόλλων ΛάρισαςΛάζαρος Παπαδούλης στο regista: «Στο “αίμα” μου η ΑΕΛ, στην καρδιά μου ο Απόλλωνας»

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/11/papadoulis.jpg

Ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο ελάχιστοι το ποδόσφαιρο του Νομού Λάρισας, που έζησε εκ των έσω μεγάλες στιγμές και που συνεχίζει να παραμένει δυναμικός κοντά στην μεγάλη του αγάπη, την δημοσιογραφία την οποία και υπηρετεί εδώ και δεκαετίες από πολλά και διάφορα πόστα στην μεγάλη καριέρα του ο κ. Λάζαρος Παπαδούλης μίλησε στο regista.gr για την μέχρι τώρα διαδρομή του, την ΑΕΛ, το κεφάλαιο Απόλλων Λάρισας και πολλά πολλά ακόμη ενδιαφέροντα στοιχεία για το ποδόσφαιρο του Νομού Λάρισας και όχι μόνο.

Συνεργάσιμος, με ομαδικό πνεύμα, πράγμα που φαίνεται και εκ του αποτελέσματος έχοντας αναλάβει με επιτυχία το  κομμάτι του Υπεύθυνου Τύπου & Επικοινωνίας της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, μας έδωσε μία απολαυστική συνέντευξη. Δεν έκρυψε τη μεγάλη του αγάπη για την ΑΕΛ, αλλά και για τον Απόλλωνα, μίλησε για όλους και για όλα, από αναδρομή στο παρελθόν, ανάλυση του παρόντος, στόχους του μέλλοντος.

1

Αναλυτικά η συνέντευξη του κου Παπαδούλη:

Πώς κρίνετε το επίπεδο της αθλητικογραφίας στη Θεσσαλία;

Σίγουρα θα μπορούσε να είναι πιο υψηλό αλλά βρίσκεται σε καλό στάδιο. Βέβαια, τις δεκαετίες  ’80 και ’90, αλλά και την πρώτη δεκαετία του 2000, η Λάρισα ήταν πολύ πιο μπροστά απ’ όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας στον τομέα της αθλητικογραφίας. Όμως, η αλήθεια είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Βόλος έχει κάνει πολύ μεγάλη πρόοδο στον τομέα αυτό, πολλά νέα παιδιά που θέλουν να εξασκήσουν το επάγγελμα τους δίνεται εκεί η δυνατότητα.  Πολύ μεγάλη πρόοδο έχουν επίσης τα Τρίκαλα αλλά και η Καρδίτσα. Μου αρέσει να παρακολουθώ νέα από εκεί, με ενδιαφέρει να έχω σφαιρική άποψη. Παρακολουθώ φυσικά και τα sites στη Λαμία, στην Κατερίνη και γενικότερα όπου υπάρχει «γειτονικό» ενδιαφέρον, σε όμορους νομούς, θέλω να μαθαίνω τα νέα των ομάδων τους.

5

Τι χρειάζεται ένας νέος αθλητικογράφος για να αντέξει στο «στίβο» της δημοσιογραφίας;

Αρχικά γερό στομάχι και αντοχές. Θεωρώ παρόλ’ αυτά ότι τη σήμερον ημέρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με τη δική μου «εποχή», όταν ξεκινούσα να ασκώ το επάγγελμα σε νεαρή ηλικία, συγκεκριμένα στα 17 μου. Τότε έπρεπε να κάνεις τη διαφορά για να ξεχωρίσεις. Τώρα, σου δίνονται πολλά εργαλεία για να κάνεις τη διαφορά αν βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει σωστά και να εναρμονιστεί με την εποχή. Για παράδειγμα, γίνονται live μεταδόσεις, υπάρχει το Facebook, το Instagram, το YouTube, πάρα πολλά «εργαλεία» που ανοίγουν τον κλάδο της δημοσιογραφίας και δίνουν δυνατότητες που δεν υπήρχαν παλιά.  Παλαιότερα υπήρχαν τα βασικά.. ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδα. Ήταν πολύ μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας για να πετύχει κανείς. Άμα είσαι έξυπνος μπορείς τη σημερινή εποχή να ωφεληθείς με πολλούς τρόπους. Πολύ σημαντικό συστατικό της επιτυχίας φυσικά είναι να νιώθεις «αφεντικό» του εαυτού σου, να έχεις πίστη στον εαυτό σου και να προσπαθείς συνεχώς να βελτιωθείς, να μην επαναπαύεσαι.

4

Μια αναδρομή στην πορεία με τον Απόλλωνα Λάρισας..

Τα τελευταία 6 χρόνια, από τότε που ο Απόλλων Λάρισας ήταν στην Α1’ ερασιτεχνική είμαι στην ομάδα. Με φώναξε τότε ο πρόεδρος, κος Μαντζανάς, μου είπε θέλω να ανεβάσουμε την ομάδα, ήταν οραματιστής. Ξεκινήσαμε μαζί από την πρώτη στιγμή που πήρε την ομάδα, είχε βάλει ένα στόχο, αυτό σημαίνει οραματιστής, να οραματιστείς δηλαδή ότι μετά από 4-5 χρόνια μπορείς να έχεις την ομάδα σου κάπου και να το ‘χεις πετύχει πλήρως. Πέρασε από χίλιες-δυο Συμπληγάδες, δεν ήταν όλα ρόδινα, δεν ήταν στρωμένος ο δρόμος με ροδοπέταλα. Δεχτήκαμε γενικότερα πάσης μορφής πόλεμο και δε μιλάω μόνο εκ των έσω, εντός Λάρισας δηλαδή. Κράτησε την ομάδα όρθια παρόλο αυτόν τον ανελέητο πόλεμο που δέχθηκε, βρίσκεται στη λίστα αυτή των 12 ομάδων της Super League 2, και αποτελεί τιμή όχι μόνο για τη Λάρισα αλλά για όλη τη Θεσσαλία. Φέτος βέβαια βγήκαν και τα Τρίκαλα, ο άλλος εκπρόσωπος της Θεσσαλίας. Είναι ιδιαίτερα οργανωτικός και προσωπικός μου φίλος, έτσι ξεκινήσαμε το 2014, βάζοντας στόχους και εφαρμόζοντάς τους «μέχρι κεραίας». Ακολουθήσαμε το νόμο της σιωπής και της δουλειάς κι έτσι πετύχαμε.

7

Δεν είναι εύκολο να μπεις στο μυαλό του καθενός, όχι των δημοσιογράφων αλλά του απλού κόσμου, να τους εξηγήσεις τι σημαίνει επαγγελματικό ποδόσφαιρο, πόσο δύσκολο είναι να σταθεί μια ομάδα σε μια μεγάλη κατηγορία, να πάρει άδεια συμμετοχής. Πρέπει, λοιπόν, κάθε μέρα, κάθε μήνα, να βάζεις πολλά χρήματα. Δεν είναι τόσο απλή η άδεια συμμετοχής από την ΕΠΟ ή από την ΕΕΑ. Δεν είναι όπως ένα ερασιτεχνικό σωματείο που δίνει για παράδειγμα 100 χιλιάδες το χρόνο και φαίνονται πολλά, όμως σιγά σιγά μαζεύονται. Εδώ τόσα πρέπει να δίνεις συνεχώς, αυτό ισχύει όχι μόνο για τον Απόλλωνα, αλλά για όλες τις ΠΑΕ.

Η Super League 2 είναι εναρμονισμένη με τη Super League 1, η οποία με τη σειρά της είναι εναρμονισμένη με το καταστατικό της FIFA και της UEFA. Για να πάρεις άδεια συμμετοχής, δεν πρέπει να οφείλεις σε κανέναν τίποτα. Εάν χρωστάς σε ποδοσφαιριστές χρήματα κι έχουν κάνει προσφυγές, θα πρέπει μέχρι πριν εμφανιστείς στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να έχεις την προηγούμενη μέρα τις αποδείξεις από την τράπεζα, το extrait, ότι τους έχεις ξοφλήσει. Εδώ χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε μπαράζ με τον ΟΦΗ για να ανέβουμε στην πρώτη κατηγορία πριν δυο χρόνια, κατά κοινή παραδοχή όλης της Ελλάδος, κι επειδή πληρώθηκε στο χέρι ο Μαρτσέλο Τροΐζι μας αφαίρεσαν τρεις βαθμούς επειδή δεν υπήρχε το extrait της τράπεζας, ενώ ο προπονητής είχε πληρωθεί κανονικά καταθέτοντας μάλιστα εγκεκριμένα επίσημο χαρτί απ’ τα ΚΕΠ. Αν παίζαμε εκείνη τη χρονιά μπαράζ είχαμε τόσο δυνατή ομάδα που θα είχαμε ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Είχαμε μόλις δύο ήττες σε εκείνο το πρωτάθλημα.

6

Με τον Απόλλωνα έχω ζήσει όλες τις κατηγορίες, έχω δει τεράστιες διαφορές σε κάθε κατηγορία, η μέρα με τη νύχτα. Από το ερασιτεχνικό επίπεδο στο επαγγελματικό. Να φανταστείτε όταν κάνουμε συμβόλαια, όπως και φέτος ιδίως, είμαστε 5 άτομα στα γραφεία της ΠΑΕ και δουλεύουμε 5 μερόνυχτα, με ανοιχτούς υπολογιστές, με επικοινωνία με το εξωτερικό για τα συμβόλαια των ξένων ποδοσφαιριστών, με τα extrait της τράπεζας, με τους γιατρούς, με εξετάσεις, με τους παίκτες που πηγαινοέρχονται για να φέρουν τις τελικές υπογραφές τους. Κάποιος απ’ έξω το βλέπει και το θεωρεί εύκολο, αλλά είναι ένας Οργανισμός με όλη τη σημασία της λέξεως, μεγάλη διαφορά ακόμη και με τη Football League, άλλο επίπεδο.

Δεν έχουμε κάποια διαφορά με τη Super League 1 σε θέμα οργάνωσης και απαιτήσεων. Χρειάζονται χαρτιά διαχείρισης ατόμων μέσα στο γήπεδο, χρειάζονται δέκα άτομα διαπιστευμένα από τη λίγκα και τις αρμόδιες αρχές. Υπεύθυνος τύπου-επικοινωνίας, υπεύθυνος ασφαλείας, υπεύθυνος οικονομικής διαχείρισης, υπεύθυνος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων γηπέδου και άλλα πολλά. Για όλα αυτά υπάρχουν άνθρωποι από πίσω που τρέχουν. Πρέπει μέχρι και οι διαιτητές να πληρωθούν πρότερα καταβάλλοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό αρκετών χιλιάδων ευρώ.

2

Και στη Γ’ Εθνική φυσικά τα πράγματα είναι ακόμη πιο εύκολα, δεν είναι όπως παλιά. Μια ομάδα με ένα συνετό προϋπολογισμό, σωστή διαχείριση, χορηγίες, κόσμο, μπορεί να εδραιωθεί στην κατηγορία, δε λέω να χτυπήσει άνοδο. Ο Ηρακλής Λάρισας για παράδειγμα που δουλεύει σωστά, έχει και πιτσιρικάδες, στέκεται στην κατηγορία. Ακόμη τρεις λαρισινές ομάδες έχουν παρουσία στην κατηγορία αυτή. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων εάν μπορέσει να κατακτήσει την άνοδο από το ερασιτεχνικό και έχει σωστή οργάνωση, μπορεί να εδραιωθεί στη Γ΄Εθνική.

Προτιμάτε το «υπεύθυνος τύπου» ή το «ρεπόρτερ»;

Στη δουλειά μου επάνω, όσον αφορά τον Απόλλωνα είμαι υπεύθυνος τύπου, σε όλες τις άλλες είμαι δημοσιογράφος, ρεπόρτερ..

16 19

Νιώθετε κατά κάποιον τρόπο ποδοσφαιρικός παράγοντας;

Όχι, παράγοντα δε θεωρώ τον εαυτό μου. Αν θεωρείτε παράγοντα με την έννοια αυτού που βοηθάει μια ομάδα, που παράγει έργο σε μια ομάδα, τότε αυτό είναι άλλο θέμα. Το να βοηθήσω σε παρεμφερή πόστα, στο marketing, να κάνω μακέτες, πράγματα που σπούδασα πέραν της δημοσιογραφίας στην Ιταλία, φυσικά σε αυτούς τους τομείς θέλω να προσφέρω, όπως κάνω και στο δικό μου site, όπου είμαι τελειομανής. Όταν δε, βλέπεις μια συλλογική προσπάθεια απ’ όλους, εκεί λες ότι θα κάνεις κι εσύ μια παραπάνω προσπάθεια.

8

Έχετε περάσει πολλά χρόνια στην ΑΕΛ. Ποια τα συναισθήματα ακούγοντας ΑΕΛ και Απόλλων Λάρισας;

Τις έχω και τις δύο στην καρδιά μου τις ομάδες. Η ΑΕΛ είναι η ομάδα με την οποία μεγάλωσα, βίωσα πάρα πολλά, ακόμη κάνω φυσικά το ρεπορτάζ της και δεν πρόκειται ποτέ να βγει από την καρδιά μου. Τα θεωρώ δύο διαφορετικά μεγέθη, δηλαδή η ΑΕΛ είναι ο μεγάλος μου αδερφός και ο Απόλλων ο μικρός μου αδερφός. Για μένα είναι ένα σώμα στο ποδόσφαιρο της Λάρισας με δύο ομάδες. Την αγάπη για το λαρισινό ποδόσφαιρο την έχω περάσει και στα παιδιά μου. Και οι δύο έχουν σπουδάσει πάνω στην Πληροφορική, έχουν μεγάλη αγάπη και για την ΑΕΛ και για τον Απόλλωνα και το λαρισινό αθλητισμό.

11

Θεωρώ ότι δεν υπάρχουν διαφορές στους φιλάθλους, αυτά που ακούγονται προς τα έξω είναι πολύ μεγάλο λάθος. Κανένας από την οικογένεια του Απόλλωνα, όπως έχει αποδείξει και ο κος Μαντζανάς σε όλες του τις δηλώσεις, δε θέλει το κακό της ΑΕΛ. Για εμάς η ΑΕΛ είναι η ΑΕΛ, η μεγάλη ομάδα της πόλης. Και ο Απόλλων να ανεβεί στη Super League 1, η ΑΕΛ ήταν, είναι και θα παραμείνει ΑΕΛ. Όλοι έχουμε στην καρδιά μας τη μεγάλη ΑΕΛ και θέλουμε όχι απλώς να πάει καλά, αλλά να παίζει και Ευρώπη κάθε χρόνο και να διαπρέπει, να είναι ψηλά. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν μπορείς να στερήσεις τα όνειρα μια ομάδας που προσπαθεί. Κι επειδή είναι και οι δύο ομάδες της Λάρισας, θέλω και οι δύο να πάνε όσο πιο καλά γίνεται. Κανένας από τον Απόλλωνα δε θέλει να πέσει η ΑΕΛ, αλλά θέλει να είναι αν γίνεται και οι δυο ψηλά, ο καθένας από τη δική του θέση και τελικός  νικητής να είναι το λαρισινό ποδόσφαιρο, όλα τ’ άλλα που ακούγονται είναι αηδίες…

3

Χωράνε στο λαρισινό ποδόσφαιρο δύο ομάδες σε εθνικές κατηγορίες;

Το λαρισινό ποδόσφαιρο μπορεί να χωρέσει πολλές ομάδες στις εθνικές κατηγορίες. Για παράδειγμα, όπως είναι τώρα η ΑΕΛ στη Super League 1, ο Απόλλων Super League 2, να υπάρχει ομάδα στη Football League και να υπάρχει τουλάχιστον μια πεντάδα ομάδων στη Γ’ Εθνική.

13

Μπορούν να στελεχωθούν οι ομάδες με Λαρισαίους παίκτες;

Ο Απόλλων την άνοδό του το πέτυχε με Θεσσαλούς ποδοσφαιριστές, φυσικά τους περισσότερους από Λάρισα. Μια χρονιά είχαμε 17 Λαρισαίους. Φέτος έχουμε 14 Λαρισαίους και 4 Θεσσαλούς, τον Γκόλια και τον Μπάλλα από Καρδίτσα, το Λουκά από τα Τρίκαλα και τον Τζοβάρα απ’ το Βόλο.

14

Τη χρονιά άλλωστε που ο Απόλλων αντιμετώπιζε θέματα μεταγραφών λόγω μη αδειοδότησης τα πήγε πολύ καλά με Λαρισαίους ποδοσφαιριστές κατά βάσην…

Ακριβώς. Τη χρονιά που δεν πήρε άδεια ο Απόλλων, δεν είχε πάρει κι ο Παναθηναϊκός με τον Πανιώνιο. Όταν είχα μιλήσει τότε σε ένα αθηναϊκό κανάλι, τους είχα πει ότι είναι η ευκαιρία να αναγεννηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Να δημιουργήσει η κάθε ομάδα ένα σύνολο που θα στηρίζεται σε παιδιά που αγωνιζόταν χρόνια μαζί και συνεργάζονται με κλειστά μάτια. Αν είχε στηριχθεί στο πλάνο του Δώνη τότε ο Παναθηναϊκός, θα είχε πολύ καλά αποτελέσματα. Χρειάζονται οι ομάδες να έχουν νεαρούς σε ηλικία παίκτες κατά το πλείστον.

9

Σε ενδεχόμενο αγώνα μεταξύ ΑΕΛ-Απόλλωνα, ποια θα ήταν τα συναισθήματά σας;

Μια κουβέντα θα σου πω, δε θέλω να το σκέφτομαι. Ελπίζω να μην κάτσει η μπίλια εκεί πέρα και ιδιαίτερα σε σημαντικό παιχνίδι.

Τι έχει αλλάξει στον Απόλλωνα τη φετινή χρονιά και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας;

Οι στόχοι είναι πάντα υψηλοί, προσπαθούμε για το καλύτερο και το βλέπουμε πάντα παιχνίδι με το παιχνίδι. Το κλίμα στην ομάδα είναι ιδιαίτερα φιλικό, οικογενειακό κι αυτό φυσικά είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας. Όσον αφορά το τι έχει αλλάξει, πέραν του ότι έχουν έρθει παιδιά με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα, από την πρώτη κατηγορία της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού θα σας αναφέρω κι αυτό.. Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου μας έχουν σπάσει τα τηλέφωνα γνωστοί Έλληνες ποδοσφαιριστές και προπονητές. Η ομάδα βαδίζει σε άλλο επίπεδο και πολλοί ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε μεγάλες ομάδες, επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας, βλέπουν οργάνωση, πλάνο, φυσικά παίζει ρόλο και η αίγλη που προσδίδει το να αγωνιστούν σε ένα γήπεδο όπως το AEL FC ARENA. Και οι χορηγοί μας στηρίζουν βέβαια σε όλη αυτήν την προσπάθεια.

15

Αν ξεκινούσε το πρωτάθλημα κανονικά, με την αγωνιστική εικόνα που έχω από την ομάδα, σίγουρα θα είχαμε πολύ θετικά αποτελέσματα, ήμασταν σε «δαιμονισμένη» κατάσταση αγωνιστικά κι ας έχουμε 8 μήνες να δώσουμε επίσημο αγώνα. Στο φιλικό με τη Νίκη Βόλου, οι άνθρωποι της Νίκης έμειναν άφωνοι με  την εικόνα της ομάδας μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα κρατηθούν σ’ αυτόν τον αγωνιστικό ρυθμό οι παίκτες, γιατί μας πήγε πίσω όλο αυτό το θέμα με τον κορωνοϊό. Αυτό το διάστημα προσπαθούν όσο μπορούν με ατομικές προπονήσεις να διατηρήσουν τις φυσικές τους αντοχές.

Φανταστείτε για μια ΠΑΕ πόσο δύσκολο είναι να συντηρήσει όλο το προσωπικό, να πληρώνει τόσους εργαζομένους. Πέρυσι ήταν να πάρουμε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από τα τηλεοπτικά, αλλά τελικά λόγω κορωνοϊού δεν πήραμε ούτε το 1/3. Έστω αν μπει αυτό το ποσοστό που ακούγεται από το στοίχημα που οι ομάδες θα παίρνουν το 1%, είναι ένα βοήθημα. Με το υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να τηρηθεί ώστε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα φεύγει επίσης ένα πολύ σεβαστό ποσό χρημάτων από το ταμείο της ΠΑΕ κάθε βδομάδα.

10

Σίγουρα ο ιός αυτός θέλει προσοχή, άμα σε χτυπήσει σε κάποια σημεία και ανήκεις σε ευαίσθητες ομάδες είναι επικίνδυνος, όμως θα πρέπει κάπως να συνεχιστεί η ζωή, να επανέλθει η κανονικότητα γιατί είναι πολύ μεγάλα τα οικονομικά αλλά και τα ψυχολογικά προβλήματα που προκύπτουν εξαιτίας του.

Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή στη δημοσιογραφική σας καριέρα;

Σίγουρα είναι πολλές, το Πρωτάθλημα Ελλάδος με την ΑΕΛ, τα Κύπελλα, όλη εκείνη η χρυσή δεκαετία, με τις εξόδους στην Ευρώπη.

Η πρόκριση με τη Σερβέτ…

Ναι, ναι. Πραγματικά αυτή η πρόκριση ίσως είναι η μεγαλύτερη στιγμή. Ήμουν στη Γενεύη, όπως και στα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια, μεγάλες στιγμές. Αγαπώ πάρα πολύ τον Απόλλωνα, αλλά η ΑΕΛ κυλάει στο αίμα μου! Θεωρώ ότι έχω δύο αγάπες. Είναι όπως η αγάπη προς τη μάνα και προς το παιδί. Και τη μάνα την αγαπάς υπερβολικά γιατί είναι ιερή ύπαρξη και φυσικά και το παιδί σου το λατρεύεις.

17

Κλείνοντας, θα θέλαμε μια ευχή για όλη αυτήν την κατάσταση που βιώνουμε…

Να είμαστε υγιείς, να μπορέσει ξανά να γυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο, γιατί αθλητισμός χωρίς φιλάθλους δεν υφίσταται. Τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο μπάσκετ και παντού. Εδώ να ευχηθώ και καλή επιτυχία στην ΚΑΕ Λάρισα στη Basket League. Επίσης, λιγότερη τηλεόραση, περισσότερα βιβλία. Να προσέχει ο κόσμος, να τηρεί φυσικά τα μέτρα προστασίας και να ξαναδούμε επιτέλους την μπάλα να κυλάει στο χορτάρι!

18

Τέλος, να μην ξεχάσω να αναφέρω και ένα απ’ τα «γρανάζια» που έχουν προστεθεί τα τελευταία δύο χρόνια στην ομάδα, έναν άνθρωπο για τον οποίο δεν ακούγονται πολλά κι είναι ο άνθρωπος που κρατάει όλο το οικονομικό γίγνεσθαι του Απόλλωνα, ο οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ, Αχιλλέας Σακελλαρίου. Είναι αυτός που ενστερνίστηκε πλήρως όσα είχε θέσει ως στόχο ο μεγαλομέτοχος και σ΄αυτόν οφείλεται το γεγονός ότι φέτος η ομάδα έχει περάσει με άριστα όλες τις εξετάσεις που έχει δώσει από οικονομικού γίγνεσθαι, δηλαδή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, Επιτροπή Αδειοδότησης. Ο Απόλλων δέχεται συνεχώς συγχαρητήρια και αυτό το παράσημο πρέπει να το δώσουμε στον κο Σακελλαρίου.

12

Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube