Νίκη ΒόλουΚαραγεωργόπουλος: “Να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά να μην ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές!”

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/08/kara.jpg

Στο Ράδιο Ακρόαμα και την εκπομπή “Αθλητικό Ακρόαμα” μίλησε ο Υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, κ. Κώστας Καραγεωργόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Πως ξεκίνησε το 2021 στη Νίκη Βόλου;

Το νέο έτος μας βρίσκει δραστήριους, όπως και το 2020, σίγουρα μας λείπει το ποδόσφαιρο, αλλά δουλεύουμε όλοι έτσι ώστε όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα να είμαστε έτοιμοι.

Τι έχει αλλάξει μετά το lockdown στην ομάδα;

Στο αγωνιστικό τμήμα συνεχίζονται οι προπονήσεις μέσω τηλεδιασκέψεων σε συνεργασία με το τεχνικό τιμ, προκειμένου να είναι όλοι έτοιμοι ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Οι ιθύνοντες της ομάδας δουλεύουμε καθημερινά και προσπαθούμε έστω και εξ αποστάσεως να ολοκληρώσουμε όλες τις εργασίες. Τα στελέχη της ομάδας δεν είναι απλώς συνεργάτες, αλλά είμαστε και πολύ καλοί φίλοι.

Για τις κοινωνικές δράσεις της ομάδας:

Δεν μας αρέσει να περιαυτολογούμε και να λέμε πόσο καλά κάνει κάποια πράγματα η Νίκη Βόλου, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς. Είναι χρέος μας, εκπροσωπώντας ένα τεράστιο σύλλογο σαν τη Νίκη Βόλου, να ενισχύσουμε την κοινωνική μας δράση και θα το δείτε και κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όχι μόνο στις γιορτές. Η Νίκη αποτελεί το μεγαλύτερο κοινωνικό φαινόμενο στο νομό Μαγνησίας εδώ και δεκαετίες.

Για το εάν έχει δικαιωθεί η δυσπιστία της ΠΑΕ προς κάποια πρόσωπα και πρακτικές της διοργανώτριας;

Δεν αισθανόμαστε δικαιωμένοι, δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με κανέναν. Εμείς αυτό που βλέπουμε, είναι ότι δεν είναι εφικτό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο, προετοιμαζόμαστε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, αλλά υπάρχουν κάποια πολύ βασικά προβλήματα για την έναρξη της Football League.

Πρώτον, η εξάπλωση και η διασπορά της πανδημίας, ναι μεν έχει μειωθεί αλλά δεν έχει εξαλειφθεί και δεύτερον η διοργανώτρια αρχή και κάποιες ομάδες της κατηγορίας δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του πρωταθλήματος. Για παράδειγμα, ομάδες με 30.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο, να πρέπει να καλύψουν τεστ των 10.000 ευρώ στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν θέλουμε να ρισκάρουμε ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Για τα μεταγραφικά και για τη συνεργασία με “λάτιν” σύλλογο:

Δεν θέλω να επεκταθώ, αρμόδιος είναι ο κ. Στύλας, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Όταν έχουμε κάτι χειροπιαστό θα το ανακοινώσουμε και θα το συζητήσουμε, το περιμένουμε με ανυπομονησία. Για το μεταγραφικό παζάρι προφανώς και δεν είμαστε αδιάφοροι, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά μας ενδιαφέρει να ενισχύσουμε τον ήδη δυνατό κορμό μας. Ψάχνουμε για κάτι το εξαιρετικό που θα μας ανεβάσει ακόμη ένα επίπεδο. Ο Στάικος Βεργέτης έχει δηλώσει άλλωστε ικανοποιημένος από το υπάρχον ρόστερ.

Πως μπορεί να λειτουργεί μία ομάδα χωρίς έσοδα τους τελευταίους μήνες;

Είναι ένα ανασταλτικός παράγοντας, το ποδόσφαιρο σε αυτές τις κατηγορίες έχει εξελιχθεί σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, αρκετά έξοδα καθόλου έσοδα. H Νίκη συνεχίζει να πληρώνει και θα πληρώνει όλους τους μήνες που δεν παίζεται ποδόσφαιρο. Υπάρχει ένας άνθρωπος που εγγυάται ότι το μακρόχρονο πλάνο του δεν θα μείνει ανεκπλήρωτο, όποιες και αν είναι οι συνθήκες.

Ακόμα και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν πληγεί σε μεγάλο βαθμό και η εύρεση χορηγιών θα είναι δύσκολη. Τα γήπεδα δεν θα έχουν κόσμο, ακόμα και το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι πολύ μικρό, πέρυσι τα χρήματα που πήραμε δεν έφτασαν ούτε για τη διαιτησία. Οφείλουμε να προβληματιστούμε για το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η οικονομική ζημία αν και εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ξαναλέω εμείς θέλουμε να παίξουμε, μακάρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το μόνο που μας λείπει είναι η αγωνιστική συνοχή λόγω της αποχής, την οποία βέβαια θα βρούμε μέσα στο γήπεδο.

Κοινοποιήστε το: