Άλλα ΣπορΚΑΕ Λάρισα Bread Factory: World AIDS Day “Κατά των διακρίσεων, υπέρ της προφύλαξης”

Regista Team01/12/2020
https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/12/ΚΑΕ-ΛΑΡΙΣΑ-AIDS-1050-x-700.jpg

barbersalon Avra

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory:

Η πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου είναι αφιερωμένη στον αγώνα της ανθρωπότητας κατά τους AIDS. Το 1988 με απόφαση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και στη συνέχεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, θεσπίστηκε τούτη η Παγκόσμια ημέρα.

Τι είναι ο HIV1:

«HIV σημαίνει Ιός Ανθρώπινης Ανοσοανεπάρκειας και η ονομασία του προκύπτει από τα αρχικά των αγγλικών λέξεων Human Immunodeficiency Virus. Είναι ένας ιός που επιτίθεται στο ανοσολογικό σύστημα – την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις λοιμώξεις.

Ο HIV όταν μεταδοθεί παραμένει για πάντα στον οργανισμό, ωστόσο η θεραπεία μπορεί να θέσει τον ιό υπό έλεγχο και να διατηρήσει το ανοσολογικό σύστημα υγιές. Χωρίς θεραπεία οι άνθρωποι που ζουν με τον HIV μπορεί να αναπτύξουν AIDS.

Ο όρος AIDS αναφέρεται στο Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (Acquired Immune Deficiency Syndrome).  Αποτελεί το τελευταίο στάδιο της HIV λοίμωξης, κατά το οποίο το ανοσολογικό σύστημα αδυνατεί να καταπολεμήσει πλέον τις λοιμώξεις. Το AIDS είναι απειλητικό για τη ζωή, ωστόσο αν ο ιός HIV αναγνωριστεί νωρίς και θεραπευτεί έγκαιρα, δεν οδηγεί σε AIDS».

Το μήνυμα της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory: «1η Δεκεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory τάσσεται κατά των διακρίσεων και υπέρ της προφύλαξης».

WorldAIDS Day

Acio
Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube