ΜπάσκετΕΟΚ: Αψηφά Αυγενάκη η Ομοσπονδία, αναβάλλοντας τις εκλογές για τις 23/5!

https://regista.gr/wp-content/uploads/2020/10/vasilakopoulos-augenakis.jpg

Στο σημερινό έκακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αναμενόταν η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών της.

Η Ομοσπονδία προσπέρασε το νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τις αρχαιρεσίες να γίνονται έως και της 31/3 και όρισε τις εκλογές για τις 23 Μαΐου!

Άμεση αναμένεται να είναι η αντίδραση της ΓΓΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Το Δ.Σ.  της ΕΟΚ με ομόφωνη απόφασή του  στη συνεδρίαση της 22ας Μαρτίου 2021 αποφάσισε την αναβολή της Τακτικής γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών  της Ομοσπονδίας  για τις 23 Μαΐου 2021. Η απόφαση αυτή βασίσθηκε  πρωτίστως  στα ακόλουθα δεδομένα:

1) Στην απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών η  οποία έκανε δεκτό αίτημα  αθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που είχαν αποκλειστεί λόγω του ηλεκτρονικού  Μητρώου  της Γ.Γ.Α.  και αναγνώρισε το  δικαίωμά τους  για εγγραφή στο Μητρώο της Ε.Ο.Κ. για συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση με το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται παράνομοι αποκλεισμοί και ακυρότητες  της διαδικασίας.

2) Στην εξάντληση κάθε δυνατότητας για διεξαγωγή ανοικτής δημοκρατικής διαδικασίας λόγω των συνθηκών  που έχει δημιουργήσει η πανδημία του covid 19. Η   υποχρέωση  της  τήρησης της διά ζώσης συμμετοχής των αθλητικών σωματείων, με δικαίωμα λόγου και κριτικής, στις ύψιστες δημοκρατικές διαδικασίες, της διεξαγωγής των ΓΣ  και των Αρχαιρεσιών, δεν δύναται να υποκατασταθεί από ψηφιακή την  «συνεύρεση» εκατοντάδων αντιπροσώπων  και  του ευάλωτου της  ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Κοινοποιήστε το:
Θες να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νεα απο το regista;
facebook Κάνε like στη σελίδα του regista στο Facebook
instagram Ακολούθησε το regista στο Instagram
youtube Κάνε εγγραφή στο κανάλι του regista στο Youtube

Acio e Banner 1