Βόμβα από ΑΕΛ: «Θα ζητήσουμε την επαναφορά μας στην Super League 1!»

AURA TEO
red nose1

Την κατ’ εξαίρεση επαναφορά της στην Super League 1 την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα ζητήσει η ΑΕΛ, μετά την απόφαση της ΕΕΑ για τον ΠΑΣ Γιάννινα ή την αποζημίωση της από τις ΠΑΕ της Super League, όπως έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

«Η απόλυτη δικαίωση για την ΑΕΛ, αφού με παμψηφεί απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού καταδικάστηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα για «βαριά» παράβαση της νομοθεσίας περί νομίμου μεταβιβάσεως των μετοχών ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δέχθηκε ότι ο Γιώργος Χριστοβασίλης με σκοπό να παραπλανήσει τον συνεταιρισμό της Super League 1 μεταβίβασε το 51% των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο, του ιδιοκτήτη της Ξάνθης Πολυχρόνη Συγγελίδη, Γιάννη Αυδή ο οποίος λίγες βδομάδες πριν είχε πωλήσει το κτίριο που στεγαζόταν το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Θεσσαλονίκη σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως ο ΠΑΣ Γιάννινα κινδυνεύει με αφαίρεση 10 βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα, αλλά η ΑΕΛ επειδή καθυστέρησε η εκδίκαση της υποθέσεως και θα ωφεληθούν άλλες ΠΑΕ από την δική της καταγγελία, θα ζητήσει, είτε την κατ’ εξαίρεση επαναφορά της στην Super League 1 την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εάν δεν ανέβει αγωνιστικά την τρέχουσα περίοδο, είτε την αποζημίωση της από τις ΠΑΕ της Super League 1 που με εξαίρεση την ΠΑΕ Ολυμπιακός απέρριψαν την προηγούμενη σεζόν το αίτημα της για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, ενώ εκκρεμούσε η βάσιμη καταγγελία της για την παράνομη μεταβίβαση των μετοχών του ΠΑΣ Γιάννινα στον συνεταίρο του ιδιοκτήτη της Ξάνθης από της 27/2/2015 πώληση η οποί κρατήθηκε κρυφή επί 6 ολόκληρα χρόνια μέχρι να αποκαλυφθεί η παρανομία από την ΑΕΛ.

Το ποσό της αποζημιώσεως που θα ζητηθεί από την ΑΕΛ από τις 12 ΠΑΕ και τον συνεταιρισμό θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες».

Μοίρασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Regista.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.